Belize-ben letartóztatták, majd hazahozták Dobrai Sándorné Nagy Máriát, közismertebb nevén Bróker Marcsit. A Kun-Mediátor Kft. vezetője 10 milliárd forintot szedett be a karcagiaktól úgy, hogy 1999 óta utazási irodának álcázva épített egy piramisjátékot, ami végül tavaly tavasszal bedőlt.

Így bukott le Bróker Marcsi

A Blikk úgy tudja, hogy a Belize-ben bujkáló bróker annak köszönhette lebukását, hogy a karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiből, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a helyi hatóságok. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, nincs is kiadatási egyezmény a két ország között.

A lap azt írja, a cégvezető szerény körülmények között élt Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, csak 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetette – állítja a Blikknek egy bennfentes.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@volvós: Hazaerkezett, es mosolyogva szallt le a geprol... Valoszinu, csak o tudja, hogy hova dugta el a penzt, na, kap 5 evet, felezik, az 1-3 ev elozetest is beszamoljak, es utana el, mint hal a vizben. Ha kovetik is majd a kiszabadulasa utan, mert kivancsiak, hova dugta a penzt, a magyar jog ertelmeben megegyszer ugyanazert a buncselekmenyert nem foghatjak perbe. Ilyen kurva ecceru. En csak azt tudom elkepzelni, hogy valaki sugott neki, mit csinaljon, mert ne haragudj, en ebbol a nobol (?) azt se nezem ki, hogy tud kerni a kozertben 5 kilo krumplit.
A "titokzatos tamogato" buktathatta le, mert nem tudta kienekelni a penz rejtekhelyert a csajbol.
Hiaba, kutyabol csak kutyaszalonna lesz...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ha nincs kiadatási egyezmény a 2 ország között,
még a szijj-ÁRTÓ petike sem tudja visszahozatni,
és löttek a pénznek...
Yoda69
@volvós: Ugy tudom tegnap erkezett haza.
wagabund
..."havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, "...

a rejtélyes támogató úgy itélte meg, most ő is szeretne jól élni(a nő dugi pénzéből)...Marcsika meg mehet panaszra...

arra azért kiváncsi lennék, hogy ez az áldott nőszemély milyen nyelven kezdett üzelmekbe, és ugyanmár mibe? létezik, hogy ott is vannak megvezethető emberek?
karma1
@volvós: Hazaerkezett, es mosolyogva szallt le a geprol... Valoszinu, csak o tudja, hogy hova dugta el a penzt, na, kap 5 evet, felezik, az 1-3 ev elozetest is beszamoljak, es utana el, mint hal a vizben. Ha kovetik is majd a kiszabadulasa utan, mert kivancsiak, hova dugta a penzt, a magyar jog ertelmeben megegyszer ugyanazert a buncselekmenyert nem foghatjak perbe. Ilyen kurva ecceru. En csak azt tudom elkepzelni, hogy valaki sugott neki, mit csinaljon, mert ne haragudj, en ebbol a nobol (?) azt se nezem ki, hogy tud kerni a kozertben 5 kilo krumplit.
A "titokzatos tamogato" buktathatta le, mert nem tudta kienekelni a penz rejtekhelyert a csajbol.
Hiaba, kutyabol csak kutyaszalonna lesz...:o(((
Peller Anikó
@wagabund: A megnyerő külsejű marcsika támogatója úgy döntött, hogy a rábízott pénct egymaga is el tudja költeni, így belizében is brókerügyletekbe fogott világos, hogy a Lyukatán piramisok ihlette bátorítás alapján. Gondolom a szomszédokkal ápolt jóviszony segítette, hogy a vatikáni bankba fektessenek be de bizonyára azt nem tette hozzá, hogy az isten fizesse meg..
wpym
Aki egy ilyen kulseju nonek penzt ad, meg is erdemli a sorsat. lol
wagabund
@Peller Anikó: jóóó...nagyon jóóó..
igen, valahogy így...
PJProby
@wagabund: Marcsika a magyar mellett lováriul is tudott. Belizéeben állítólag sok honfitársunk él.
Fradigege
20 milliárdból 4-5 millió maradt? Kíváncsi lennék a többiekre is.
wagabund
@PJProby: most jóízűt kellene kacagnom...
...de nem megy...ugyanis igazad van...más ügyből kifolyólag nyilatkozott egy ingatlanos, aki csak más kontinenseken ad el magyaroknak menedéket..megdöbbentő adatokat mondott..

szerényebbre vettem a pofám, mert mint kiderült, ma már minden lehet...
Veleda
Ahá! szóval Belizében is elkezdett brókerkedni a marcsika, ám ott pár hónap alatt lebukott.
Könyörgöm, Magyarországon hogyan tudta mindezt 10 éven keresztül csinálni??
Nyilván volt neki egy strómanja, vagy sugója, de úgyis mondhatnám, hogy szaktanácsadója:))
quadrocopter
A mesével szemben az lehet a valóság, hogy a rokonság össze telóját lehallgatták és így lőhették be a tartózkodási helyét!
papa.49
@quadrocopter: Vélhetően ez az igazság, amit írtál...
papa.49
@Veleda: Volt ,,védőbástyája,, a fazékvas...
Veleda
@quadrocopter: Így is lehet, de nyomon lehet követni a facebook mozgását is:))
papa.49
@Veleda: Akkor félre érteted én az itthoni potentátjára gondoltam, aki biztosította a 10 éves működését...
Veleda
@papa.49: Én megértettem hogy kire gondoltál 15.01-komm.ben:)

A fészbukos megjegyzésem quadrocopternek szólt:)
PJProby
@Horizont: A közhiedelemmel ellentétben "totális tévhit, hogy akivel nincs kiadatási egyezményünk, abból az országból nem tudják megkapni a magyar hatóságok a szökevényeket" - mondta Lattmann Tamás nemzetközi jogász.
Peller Anikó
@PJProby: mivel nemis a kiadatás miatt kaptuk a nyakunkba, ugyanis a belízkék nem keresték az alízkát, ott rohadhatott volna holta napjáig békességben. Csak nem bírt magával és ott is üzletelni kezdett, ezért kapták el és kvázi kitoloncolták. Nem kiadták.

Most inkább itthon vannak bajban tőle, mi legyen vele. Ha fingatják beszélni fog és ezt itt senki sem akarja, úgy értem a lopós bandából.

Én azért nem vigyorogtam volna nagyon mert könnyen beteg lehet az ember nagyon. Agyon.
volvós
@karma1: 10:05

Na erre mondaná a Rózsa Sándor :
" - Hiiii, be csúf..."
korell
Ó, ha tudja hol van a pénz - és miért ne tudná -, megalkusznak. Amúgyis pont elfogyott kint, jobb is itthon neki.
Szókrakész
Csak nem az egy-két hónapja hírként is bemutatott 4 vagy 500 millióval bukó Arrogáns Tóni haveri köri ügyvéd volt a rejtélyes pénzforrás?!?!?!
PJProby
@Peller Anikó: Mindenki úgy fantáziálgat, ahogy csak akar, de a tények:
Bróker Marcsit nem kitoloncolták, hanem a magyar hatóság által kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján kiadták, és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hozták haza.
Attól, hogy egy országgal nincs kiadatási egyezményünk, még átadhatják a körözött bűnözőket.
Pillanatnyilag homályos, hogy a belize-i rendőrök azért vették-e őrizetbe, mert odakint is csal/sikkasztott, avagy a nemzetközi körözés alapján. A magyar rendőrség közleménye egyértelműen az utóbbit állítja (www.police.hu/).
Ugyanakkor a Blikk mendemondára épülő cikke alapján a fél magyar sajtó azt híreszteli, hogy Marcsi Belize-ben is belekezdett hasonló pénzgyűjtésbe, és ezért tartóztatták le.
Én ezt kizártnak tartom számtalan ok miatt, de tulajdonképpen ez érdektelen is, a lényeg, hogy itthon van lakat alatt.
Peller Anikó
@PJProby: Miféle tények? Teneked nemsok fogalmad lehet mik a tények.

De a számtalan kizáró ok gondolom többeket is érdekelne, így tedd ide őket, mert pont érdekes lehet miért nem kezdhetett gyűjtésbe a kellemesen elizélt arcú belizében.
karma1
@Veleda:El nem tudom kepzelni, hogy milyen nyelven "gyozte" meg az ottani embereket (mert valoszinu nem az ott elo magyarokat kapacitalta), szoval, ebbol a nobol semmifele intelligenciat, kepesseget a nyelvtudasra nem nezek ki.
PJProby
@Peller Anikó: Miféle tények?
Leírtam lassan, érthetően magyarul, mégsem tudod értelmezni? Olvasd el a hivatalos rendőrségi közleményt a megadott linken!
Aztán olvasd el a helyi lapban (San Pedro Sun) megjelent híradást az esetről:
Mindkettőben a nemzetközi letartóztatási parancsra hivatkoznak, egyetlen szóval sem említik, hogy Marcsi Belize-ben épített volna pilótajátékot, vagy sikkasztott volna, hogy x számú embert y összeggel vert volna át.
Ezek a tények! De ha arra is kiváncsi vagy, hogy személy szerint miért tartom elképzelhetetlennek, hogy Marcsi Kun-Mediátort épített volna egy néhány ezer lakosű Belize-i szigeten, akkor:
Vajon milyen nyelven kommunikálhatott ügyfeleivel? Magyarul? lováriul? kézzel-lábbal?
Ha már az egyszerű bérelt kunyhóját sem tudta rendesen fizetni, miből tellett volna neki egy ilyen tevékenységhez szükséges iroda bérletére?
Egy ilyen fizimiskával vajon hány belize-i polgárt tudott volna megfejni akár csak egyetlen centre is?
wagabund
most töprengehet a picha, hogy feldobja-e azt az embert, akinél dekkol a készpénz...
-mert ha feldobja, akkor minden esély elúszott...
-ha nem, akkor tíz évig kesereg a sitten, hogy a másik kint viháncol a nehezen összekuporgatott vagyonkából...

fogós kérdés...
nemsokára megtuggyuk...asszem feldobja...neki már mindegy, akkor a másiknak sem legyen jobb...
nezelodo
Találkoztam valakivel, aki befektetési tanácsadó volt egy hírhedt "pénzintézetnél", de otthagyta, a jó jövedelem ellenére, mert a gyomra emlékezett a jó nevelésre.
Találkoztam olyannal is aki a befektetési tapasztalatot ifjoncként nyugati országok örömtanyáira exportált bébisitterek közvetítésével kezdte, és ma is sikeres immár a pénzügyi pályán.
Mindig csodáltam azokat, akik ilyenekre bízzák a pénzüket, és nem érzékeli, hogy nem ő él jól a pénze forgatásából, hanem a tanácsadót ajándékozza meg aranyélettel.
Itt a példa, de a Marcsika és a mögötte állók üzelmei sem nyitják fel a szemüket. Ezeken nem lehet segíteni.
eugen4402
A legújabb kutatások szerint nyelvi nehézségei nem adódtak, mert egy tudóscsoport szerint Közép-Amerika volt a magyar törzsek őshazája... Az ország területén egykor Mészáros-féle dinnyeültetvények virítottak, és amikor a szezon végén rossz íze lett a későn érő dinnyéknek, akkor mondták, hogy "beleizélt a Lőrinc". Így lett Belize az egykori őshazából, ahol egyre többen beszélik a magyar nyelvet, mert sokáig azílumot jelentett azoknak a bűnözőknek, akiknek a talpa alatt kezdett forróvá válni a hazai talaj.
Peller Anikó
@PJProby: ahh, és szerinted attól születnek a tények, hogy te rendőrségi közleményben olvasod? Te melyik országban élsz? Ezek hírek, hírmorzsák. Az egyik fele hazugság a másik fele tévedés. Ez vonatkozik a blikkre is ebben igazad van, de a rendőrség viszont erőteljesen politikus, érthető ha saját sikerüknek könyvelik ha már a nyakunkba küldték a szörnyellát.

Nem keresték a nyanyát belízben, nyilván azért is választotta magának ezt a helyet mert biztonságosnak vélte.

Te nem a tényeket közlöd, hanem egy verziót. A tények nem azok amit olvasol, lehetne igaz is, de nem valószínű, nem életszerű.

Tehát csak híradásokat tudunk itt rágni, a tényeket nem ismerjük. Mint általában.

" ilyen fizimiskával vajon hány belize-i polgárt tudott volna megfejni akár csak egyetlen centre is?"

Ezzel a fizumiskállal ezer karcagi balféktól szedett össze fejenként 20 millió forintot (átlag). Na látod ez tény, mert ezek most mind hőzöngenek. Vagy lehet hazudnak?
Veleda
@karma1: 21.35 ez egy jó kérdés amit fölvetettél. Kérdés, hogy spanyolul, vagy angolul tarhált a banya.
karma1
@eugen4402: Imadom a humorodat,...:o)) A minielnokunk ugyis olyan, mint az antalljozsi volt: 15 millio magyarnak akar a miniszterelnoke lenni,... Biztos a belizi par magyarhoz igazodott most is...:o)))
karma1
@Veleda: Tudod, az ilyen tipusu "uzletelesekben" eppen a nyelv a legfontosabb: mert egy irodaban, ahova a delikvens bemegy, ott csak szavakkal (esetleg egy-ket kamu szorolappal) tudja meggyozni a delikvenst, vagyis "kienekelni" a hollo szajabol a sajtot...:o)))
Ehhez inkabb spanyolul kellene tudnia, mint angolul.
Ha meg telefonon gyozkodte az embereket, akkor meg plane a nyelvre van hagyatkozva. Mi a lanyommal mar csak egeszen enyhe akcentussal beszeljuk az angolt, de peldaul ha valaki egy biztositast akar eladni nekem telefonon keresztul, az 90 szazalekig indiai, vagy kinai, akinek az Uristen sem erti az akcentusat, altalaban le is szoktam rakni a telcsit mindenfajta telefonos megkeresesre. Nem biztonsagos semmilyen mufajban sem.
PJProby
Miután brit koronagyarmat volt, a hivatalos nyelv az angol. A spanyol 30%-uk anyanyelve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.