A Jobbik már ráfordult a 2018-as választásokra, de új jelöltjeivel egyelőre nem kíván a nyilvánosság elé állni – derült ki egy beszélgetésen, amelyet a párt elnöke és frakcióvezetője tartott – írja az atv.hu. Vona Gábor és Volner János beszéltek a néppártosodás következményeiről, és az LMP-hez fűződő viszonyuk mellett arról is, hogy honnan tudnak még elhozni szavazatokat.

A Jobbik az LMP-vel szövetkezve bővítené szavazótáborátFotó: Rosta Tibor / MTI

A pártelnök jelenleg úgy értékeli, hogy a Jobbik elsősorban a megroggyant baloldali pártok holdudvarából tudna erősíteni, illetve a Fidesz és a Jobbik között ingadozó nemzeti konzervatívokat tudja megszólítani.

Mint arra egy október végi kutatás is rávilágít, a Fidesz és a Jobbik között ádáz küzdelem zajlik egy ideológiai szempontból jobboldali és konzervatív szavazókból álló, 3,5 milliós tömeg meghódításáért, amelyen a két párt jelenleg kétharmad-egyharmad arányban osztozik.

Vona szerint az LMP-sek a fennálló nézetkülönbségek ellenére is tárgyalóképesek és konstruktívak. Diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy még nem kristályosodott ki, milyen politikai összefogás jöhet létre a két párt között a kormányváltás érdekében, de mindketten partnerként, sőt bizonyos ügyek mentén szövetségesként tekintenek egymásra.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez a patkány pártonkívüli, politikából kiszálló (?) Schiffer beférkőzött a jobbikba, hogy miniszterelnök jelöltje lehessen! Csak tudnám, hogy fér össze egy náci és egy zsidó?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@hetöndöe: 22.10
Én megpróbáltam a szemed felnyitni, de ez erőszakkal nem megy!
hetöndöe
@Béla333: Tudod a kocsmában sem azért vágja pofán Józsi Bácsi a Sanyi Bácsit,mert a kocsma eldugott sarkában egy moszad ügynök arra kéri suttogva,hanem azért mert megsértették a Józsi bácsit.Elméletek gyártása helyett néha körül kéne nézni egy kicsit a világban,hogy mi is történik körülöttünk.Az öregember is azt mondta,baszni nem tudok de elméletben jó vagyok!:-)
Béla333
@kamazuka: 22.13
Ki az a Szagasincs? (Humor-herold!!!)
Hogy kerül ez most ide?
Ha Schifferre gondoltál okos benyögésedben, akkor jobb ha tudod, hogy változatlanul az LMP tagja!
Valami más értelmes hozzászólás?
kamazuka
@Béla333: Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, itt a Propin!
Béla333
@hetöndöe: 22.20
Amit az Átlátszó cikkben olvashatnál (de szemmel láthatóan nem olvastál, vagy nem értetted meg, mi van oda írva!) az nem elméletek gyártása, az a valóság, ha vissza tudnál néhány évet emlékezni!
Ebbe meg teljesen igazad van, csak éppen saját magadra kellene alkalmazni:
"Elméletek gyártása helyett néha körül kéne nézni egy kicsit a világban,hogy mi is történik körülöttünk."
Na hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.