A Jobbik már ráfordult a 2018-as választásokra, de új jelöltjeivel egyelőre nem kíván a nyilvánosság elé állni – derült ki egy beszélgetésen, amelyet a párt elnöke és frakcióvezetője tartott – írja az atv.hu. Vona Gábor és Volner János beszéltek a néppártosodás következményeiről, és az LMP-hez fűződő viszonyuk mellett arról is, hogy honnan tudnak még elhozni szavazatokat.

A Jobbik az LMP-vel szövetkezve bővítené szavazótáborátFotó: Rosta Tibor / MTI

A pártelnök jelenleg úgy értékeli, hogy a Jobbik elsősorban a megroggyant baloldali pártok holdudvarából tudna erősíteni, illetve a Fidesz és a Jobbik között ingadozó nemzeti konzervatívokat tudja megszólítani.

Mint arra egy október végi kutatás is rávilágít, a Fidesz és a Jobbik között ádáz küzdelem zajlik egy ideológiai szempontból jobboldali és konzervatív szavazókból álló, 3,5 milliós tömeg meghódításáért, amelyen a két párt jelenleg kétharmad-egyharmad arányban osztozik.

Vona szerint az LMP-sek a fennálló nézetkülönbségek ellenére is tárgyalóképesek és konstruktívak. Diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy még nem kristályosodott ki, milyen politikai összefogás jöhet létre a két párt között a kormányváltás érdekében, de mindketten partnerként, sőt bizonyos ügyek mentén szövetségesként tekintenek egymásra.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez a patkány pártonkívüli, politikából kiszálló (?) Schiffer beférkőzött a jobbikba, hogy miniszterelnök jelöltje lehessen! Csak tudnám, hogy fér össze egy náci és egy zsidó?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Ez a patkány pártonkívüli, politikából kiszálló (?) Schiffer beférkőzött a jobbikba, hogy miniszterelnök jelöltje lehessen! Csak tudnám, hogy fér össze egy náci és egy zsidó?
papa.49
Érdekes dolgoknak leszünk még tanúi, indul a sokadik pálfordulás a Schiffernél!!!
grincss
@kiscsillag66: ... És mit szól ehhez Béla333? :-))
Összenő, ami ...
papa.49
@grincss: Nagy méla kussban van)))))))))
Béla333
Hogy a Jobbik mit szeretne, az a Jobbik dolga!
Abban biztos vagyok, hogy az LMP nem fog választási szövetségre lépni a Jobbikkal sem, mint ahogy a többi, magát demokratikusnak hazudó alakulattal sem.
Egyedi esetekben meg eddig sem zárkózott el közös fellépéstől az LMP.
Pl. az MSZP-vel közösen gyűjtötték a szavazatokat a földügy népszavazási kezdeményezése során.
És éppen most hallottam a Klubrádióban, hogy Majtényi mint az MSZP és az LMP közös köztársasági elnök jelöltje indul a megmérettetésen.
Nehezen érthető ez egyesek számára, de ezek nem választáson való közös indulást jelentenek, hanem amiről az LMP már korábban is beszélt: egyedi ügyekben, nézet azonosság esetén hajlandó másokkal együttműködni.
hetöndöe
@Béla333: Schiffer Elvtárs mintha elfelejtett volna Fletótól bocsánatot kérni Sukoró okán,a többi meghurcolt emberről és családjaikról nem is beszélve.Egy rohadék,büdös féreg,a politikusok legalja ez a tetű.
JAJMÁR
Ez a dolguk. nincs ebben semmi furcsa. Inkább az a fura, hogy mások nem erőltetik meg magukat, jól elvannak!
papa.49
@hetöndöe: Ott cukiskodott a zagyvával nem egyszer videón!!!
Akkor most hogyan is van???
Béla333
@hetöndöe: tegnap 22.38
Fleto meg elfelejtett a miniszterelnöksége alatt ellopott közpénzek miatt bocsánatot kérni a magyar adófizetőktől.
Ez nem zavar?
Amit írsz, az pontosan igaz az olyan tolvaj, korrupt vezetőkre igaz, mint amilyen az MSZP és az akkori vezetője Gyurcsány mutatott be:
Idézet tőled:

"Egy rohadék,büdös féreg,a politikusok legalja ez a tetű. "!
grincss
@hetöndöe: Hagyd az agyatlant!
Lehet, h ő Schiffer álruhában, de inkább a babája!
hetöndöe
@Béla333: Hány bírósági ítélet született okoska a közpénzek ellopásával kapcsolatban?...mert feljelentés volt több ezer is.Nyilas duma,még a fizetését sem vette fel,nem úgy,mint a felcsúti kancigány és tolvaj csapata.
Béla333
@hetöndöe: 22.39
Azért mert valamilyen ügyben Polt nem indít vizsgálatot és emiatt nincs ítélet sem, az azt jelenti neked, hogy bűncselekmény sem történt? Vagy azt, hogy Polt a politikai "elit" disznóságait egy bizonyos szint fölött mindkét irányban hárítja?!
Ne legyél ennyire naív, hogy nálunk csak az ország szétlopása folyik évtizedek óta, de mivel ennek felelősét nem sikerült eddig megtalálni, akkor inkább vegyük úgy, hogy nem is történt semmi?!
Hogy valaki meg nem veszi fel a fizetését, de közben más csatornákon meg a rendszerváltás haszonélvezője, az csak az olyan rajongóknak számít bármit is, amilyennek te is látszol!
Tudod mennyi a 242 milliárd Dollár?
Fel sem tudod fogni!
Ennyi pénz szivattyúztak ki az országból offshore cégeken keresztül az elmúlt évtizedekben a mindenkori kormányok asszisztálásával!
Gondolkozz el ezen és utána imádd tovább a szellemi vezetődet!
hetöndöe
@Béla333: Polt csak egy irányban hárít de azt nagyon egyértelműen,a felcsúti dádénak még saját főszügyésszel sem sikerült megfogni Fletót,tehát bekaphatjátok vastagon.Te is csak nyomod a szokásos qrbáni mantrát.Ha meg általánosítunk,abban minden politikus benne van a-tól z-ig,többek közt Schiffer is.Az mondjuk sokat mond,hogy Qrbán csóró cigány gyerekből hová jutott nulla munkahely után,szülői(volt komcsik) segítséggel.A hülyék odaát vannak okoska.:-)Még valamit,soha nem imádtam egyik politikai vezetőnket sem,csak nyitott szemmel járok és figyelek erősen.Amúgy meg tudnád fogalmazni,hogy konkrétan mi a bajod Fletóval,mit vett el tőled,mit tíltott be stb.És ne gyere ezzel az általános "lopott" című dumával.Na meg ilyen "rizsacsökkentésessel" sem.
Béla333
@hetöndöe: 20.39
Állítólag a NOl arhívuma újra elérhető. Ha ez így igaz, akkor keress rá erre a cikkre és olvasd el, hogy mennyire nem jársz nyitott szemmel!
Polt mindkét irányban, a politikai "elit" disznóságaihoz hárít!:

nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
Révész Sándor
„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."

Hogy tényleg kinyíljon a szemed, olvasd el az Átlátszó alábbi 2 cikkét Polt megválasztásáról és Gyurcsányék segítségével történt bebetonozásáról:
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

És
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Látom szemed az nincs a helyzet átlátására, de önbizalmad az van rettentő mennyiségben!
Hogy mi bajom Gyurcsánnyal arra nem is elég ez a pár sor, de ha elolvasod a beidézett cikkeket, talán jobban átlátod ezt is!
hetöndöe
@Béla333: Ekkor kilépett a Fideszből. 2000-ben az Országgyűlés megválasztotta legfőbb ügyésszé, Györgyi Kálmán utódjaként. Tevékenysége során többször is kritizálták tevékenységét,[1] az Országgyűlésben többször leszavazták interpellációkra adott válaszait.[2] Mandátuma 2006-ban járt le (utódja Kovács Tamás lett), majd a Legfőbb Ügyészség Büntetőbírósági Ügyek Főosztályának élére került. 2010-ben Schmitt Pál köztársasági elnök Poltot jelölte legfőbb ügyésznek, akit a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz- és KDNP-frakciók megválasztották az új választási szabályok szerint immár kilenc évre. 2011-ben Polt Pétert választották meg az uniós legfőbb ügyészek szervezetének elnökének Rómában.[

Apró problémáid vannak a kronológiai sorrenddel,Polt Péter igazi sunyi Fideszes bunkó,aki valójában is volt Fideszes,őt a felcsúti focialista forradalmár betonozta be a hatalomba ,biztosan nem Fletó.Értelmezz is néha.:-)
hetöndöe
@Béla333: Még egy apróság,miért nem Fletóval fotózkodott ez a féreg szerinted,vajh miért mindig a felcsúti kancigánnyal?:-)
Béla333
@hetöndöe: 21.03
Elolvastad az Átlátszó cikkeit?

"A szocik is szerették Pétert: a Lex Polt története
Ami azonban 2005 őszén történt, arra nincsen józan érv azon kívül, hogy az első Gyurcsány-kormány szépen lepaktált a színfalak mögött Polttal.
„Nem akarunk sittre menni a Kulcsár-ügyben” – nem ez volt a miniszteri indokolása az ügyészségi törvény 2005 novemberében a parlamentnek benyújtott módosításának. Hanem ez a semmi: a változtatással közelebb hozzák a bírák és az ügyészek jogállására vonatkozó regulákat, ami „a magyar jogfejlődés folyamán minden esetben irányadó volt”.
A felszíni hadakozások – némi cinizmussal szemlélve – korrektnek mondható együttműködést takartak a 2002-2006-os parlamenti ciklusban: igaz, hogy blokkolódtak büntetőügyek a „fideszes” mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.
A 2005-ös kormányzati iratokból az is kitetszik: a törvény tervezetét, legalábbis ezt az ominózus passzust praktikusan Varga Zs. írta, legalábbis végig ővele kellett egyeztetnie az apparátusnak. Tény az is, a módosítás ellen sem a koalíciós partner, sem az MSZP-frakció nem lázadt fel, a parlament meg is szavazta. A Kulcsár-féle vádiratban pedig nem emlegettek politikus kedvezményezetteket – semmilyen színűeket egyébként.
A húszmilliárdos sikkasztási ügy, számos eljárási gubanc után a mai napig első fokon folyik a bíróságon, az eltűnt pénz nyomát nem is különösebben keresték a nyomozók.
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

A NOL cikkét elolvastad, megértetted?
Béla333
@hetöndöe: 21.03

"Előző Polt-cikkünkben példaképp szerepelt a Kulcsár-ügy is, amelyhez kapcsolódóan az Országgyűlés parlamenti vizsgálóbizottsága is foglalkozott azzal 2003 őszén, hogy a volt K&H-s bróker húszmilliárdos sikkasztásának egyik kedvezményezettje lehetett Rogán Antal mellett, illetve adott esetben javára Kertész Balázs, Rogán egyik bizalmasa. Végül a politikához közel állók közül senki nem került bíróság elé a ma is tartó büntetőügyben. Ezt politikus- és jogászkörökben is sokan annak tulajdonítják, hogy paktum születhetett a politikai ellenfelek között. Ugyanis „blokkolódtak büntetőügyek a fideszes mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.”
Így a Kulcsár által bemószerolt Baja Ferenc környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, majd államtitkár és Puch László MSZP pártpénztárnok ellen sem. Ez a megnemtámadás a 2010-es országgyűlési választási kampány idejéig tartott – amikor is gőzerővel beindult az úgynevezett elszámoltatás."
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Mi nem világos ebben?
Szókrakész
De hol van a Jóbik beharangozott havi progi megszellőztetése.

Ez eddig csak havi baj volt, amit produkáltak.
hetöndöe
Igen,megértettem a NOL cikkét.Qrbán bebetonozta egy seggnyalóját a hatalomba minden esetre,így a szocik regnálása alatt sem kezdeményeztek büntit a fitymaszos rablók irányában.Ez tényleg olyan bonyolult?Te kikkel szoktál fényképezkedni,a barátaiddal ,vagy az ellenségeiddel?:-)Polt kikkel is legel egy akolban?
Béla333
@hetöndöe: 21.24
A beírásod szerint úgy látom nem érted: Polt valóban a Fidesz embere, de a jelek szerint egy MSZP(Gyurcsány!)-Fidesz háttér alku szerint gyakorlatilag haláláig háríthatja a politikai "elit" köztörvényes bűncselekményeit.
Mindkét oldalra!
Ennek oka egyrészről az volt (az Átlátszó cikke szerint) az lehet, hogy az MSZP-SZDSZ megszavazta az ehhez szükséges törvényeket, cserébe a K&H Kulcsár ügy nem jutott el a politikusi "elit"-hez. Ez volt az ára Polt bebetonozásának. Ez akkora szemétség, amire nehéz szavakat találni!
Másrészről meg az MSZP-Fidesz háttér mutyik során mindkét csapat tud a másik oldalról annyi disznóságot, annyi bizonyítéka lehet erről, hogy emiatt biztosítják, hogy ne boruljon ki a bili. Ugyanis ha terítenének, akkor mindkét csapat zöme vonulhatna a kaptárba. Ennek hárításában pedig Polt a főszereplő.
Ne csak azt nézd, hogy Polt kivel szotyizik egy páholyban, hanem mondjuk azt, hogy ahhoz képest, hogy pl. az államadósság több mint kétszeresét pumpálták ki az országból az összes eddigi kormány asszisztálásával, ahhoz képest ezért egy politikus nem ült, nem ítélték el.
Szokták mondani: "Ne csak nézz, lássál is!"
hetöndöe
@Béla333: Ha igaz,amit írtál,miért indult eljárás Sukkoró ügyben,miért volt a tábornokok pere és a sort folytathatnám napestig,Mennyi konkrét eljárás volt-van bírósági szakaszban fideszesek ellen,ami országos botrányt kavart?Ráadásul MSZP-s politikusok ellen folytattak eljárásokat,mikor ők voltak hatalmon,hát nem furcsa egy kicsit se?Manapság már vádemelésig sem jutnak a dolgok,nem hogy több éves perekig.Komolyan ennyire hiszékeny vagy,vagy csak becsukod a szemed?
Béla333
@hetöndöe: 21.51
Az hogy elindul esetleg egy eljárás, még nem azt jelenti, hogy el is ítélnének jogerősen valakit, pláne nem hogy le is kell azt ülni!
Ha már Sukorót vagy a tábornokok perét felhoztad: ült bárki is azért, mert elítélték pl. a Sukoró ügyben? Nem ült!
Az ilyen bilincs rázogatás, vezetőszáron való kamerázás csak cirkusz a népnek, tényleges ítélet, tényleges büntetés nélkül!
hetöndöe
@Béla333: "Az ilyen bilincs rázogatás, vezetőszáron való kamerázás csak cirkusz a népnek, tényleges ítélet, tényleges büntetés nélkül!"

Jól látod,ezeket a cirkuszokat mind a fitymasz szervezte az egybites szavazóbázis mozgósítása érdekében.Ezt a cumit te is benyelted tövig.Fitymaszosokat miért nem vezettek pórázon,akkor ki is keveri a szaros kártyát?Abban meg biztos lehetsz,hogy ezekben az ügyekben simán elítélték volna a szocikat,csak a bírók nagy része azért nem hülye.Persze értem én a logikádat,ha elítélik,akkor azért bűnös,ha meg nem,akkor jönnek az elméletek.:-)
kamazuka
Tök szerencse ,hogy Szagasincs Árpád unokája, már nem tpártag!
Béla333
@hetöndöe: 22.10
Én megpróbáltam a szemed felnyitni, de ez erőszakkal nem megy!
hetöndöe
@Béla333: Tudod a kocsmában sem azért vágja pofán Józsi Bácsi a Sanyi Bácsit,mert a kocsma eldugott sarkában egy moszad ügynök arra kéri suttogva,hanem azért mert megsértették a Józsi bácsit.Elméletek gyártása helyett néha körül kéne nézni egy kicsit a világban,hogy mi is történik körülöttünk.Az öregember is azt mondta,baszni nem tudok de elméletben jó vagyok!:-)
Béla333
@kamazuka: 22.13
Ki az a Szagasincs? (Humor-herold!!!)
Hogy kerül ez most ide?
Ha Schifferre gondoltál okos benyögésedben, akkor jobb ha tudod, hogy változatlanul az LMP tagja!
Valami más értelmes hozzászólás?
kamazuka
@Béla333: Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, itt a Propin!
Béla333
@hetöndöe: 22.20
Amit az Átlátszó cikkben olvashatnál (de szemmel láthatóan nem olvastál, vagy nem értetted meg, mi van oda írva!) az nem elméletek gyártása, az a valóság, ha vissza tudnál néhány évet emlékezni!
Ebbe meg teljesen igazad van, csak éppen saját magadra kellene alkalmazni:
"Elméletek gyártása helyett néha körül kéne nézni egy kicsit a világban,hogy mi is történik körülöttünk."
Na hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.