Véget ért a fegyelmi vizsgálat az MSZP-ben Havas Szófia korábbi szocialista képviselő (Horn Gyula egykori miniszterelnök unokahúga) ellen.

Havas Szófia olcsón megúszta az '56-os forradalom gyalázását

Legény Zsolt, a párt etikai és fegyelmi tanácsának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: meg állapították, hogy Havas vétséget követett el, amikor CIA-akciónak és nácik által szervezett puccsnak minősítette az 1956-os forradalmat.

A szankciója viszont mindössze megrovás lett, illetve felhívták a politikus figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjon hasonlóktól.

Emlékezetes, az Havas október 23-án az orosz állami televíziónak adott nyilatkozatában gyalázta az 1956-os forradalmat. A szabadságharcot a nyugati titkosszolgálatok művének, illetve „horthysta provokáció” volt, melynek során „házról házra járva keresték a kommunistákat és zsidókat”. 

Az MSZP korábban elhatárolódott Havas szavaitól. „Havas Szófia forradalomról tett nyilatkozata teljes egészében szembe megy a szocialista párt álláspontjával” – írták akkor.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak egy kérdés? Attól, hogy az etikai és fegyelmi tanács ezt és így állapította meg, attól még ebben a forradalom-ellenforradalomban (kinek-mi) biztosan nem lehetett benne a CIA és/vagy a nácik, nyilasok keze? Ezt már minden érdekelt biztosan és 100%-osan kimondhatja? Sem a volt nyilasok, sem a kulákok, sem a határon visszatérő úri-földesúri réteg nem vehetett részt benne?
Ki, kik mondhatják ezt biztosra? Számomra mindegy, hiszen a korom, bár éltem már, de tevékeny részese egyébként sem lehettem volna, ilyenformán érdektelenné teszi. De, mégis..., mi a biztos?
Ja, és a Szófia se nem rokon, se nem barátnő (sajnos).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Bringás: te hülye bérkommentelő!nagyon kell a pénz a drogodra???
SystemError
@surdilloFUJT: Ha drogozna legalább vicces lenne, hidd el ez valami fogyatékosság..
vladimir putin
@surdilloFUJT: @SystemError: kifizetnyi neki agykezeles, eltavolitas. Mindegyikunknek jo biznic.
Nekije nem kell tobbet gondolkod, menja kirabolhat vam.
surdilloFUJT
@Bringás: csak utánad te mocskos bérkommentelő!
Bringás
@surdilloFUJT: Mit hablatyolsz itt fogyatékos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.