Európának el kell eresztenie "a föderalizmus illúzióját", és többpólusúvá kell tenni a kontinenst - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank szervezésében megrendezett Lámfalussy-konferencián. Kiemelte: Európa egyre gyengébb, lassan már a regionális szereplő státuszáért is meg kell küzdenie. Európa nem tudta megvalósítani nagy céljait, így például az euróval kapcsolatosat, vagyis hogy a dollár mellett a közös európai pénz legyen a világ egyik tartalékvalutája. Emellett az önerőre épülő európai biztonságpolitika kialakítása és az eurázsiai gazdasági térség terve is elbukott - hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök kiemelte, hogy új megállapodást kell kötni az Egyesült Államokkal a "hamvába halt" szabadkereskedelmi megállapodás helyett, az ugyanis nem jön létre. Megállapodásokat kell kötni továbbá Kínával, és újra elő kell venni Oroszország kérdését is - sorolta Európa teendőit Orbán Viktor, hangsúlyozva a többközpontú világrend lehetőségeket...

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Addig gyöngülünk, amíg nem Orbán lesz ott is a főnök. Utána már erősödünk.
Cefi
Ez drága okos szép ember megin' osszajaz eszet. Úgy hiányzik ez nekünk mint egy falat kenyér. Isszuk a szavait ennek a félistennek. Még fél óráig. Azután jönnek az ápolók, megkapjuk a szurit, oszt' lámpaoltás.
Szókrakész
Az egész Európa "Projekt" csőd.
Igaza van.

Európa soha nem lesz USA-hoz hasonló olvasztótégely.
quadrocopter
Mindegy, hogy mi, csak degradálni lehessen bármiben az uniót!
Szóval miért vagyunk egy uniós ügyészség ellen, amikor mohó módon rávetődünk a metró-ügyre?
Sunyi disznó!
quadrocopter
Mindenki vegye tudomásul, hogy az unió egészen addig egyre gyengébb lesz, míg nem alakul át illiberális elmehibbantsággá!
Amúgy valóban van valami gond, ha vagonszámra tolják a hibban zsebébe a pénzt!
Hellcat
Hát vitya te sem azon töröd magad, hogy erősebb legyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.