Idén már nem tudnak igényelni kedvezményes fürdőbelépőket a nyugdíjasok az Erzsébet-programban - olvasható a Napi.hu cikkében.

Az ok: tavaly ezt a lehetőséget összevonták a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány üdülési pályázatával, aminek azonban a határideje 2016 végén lejárt. Így a nyugdíjasok a 2017/2018-as szezonra már nem tudnak kedvezményes belépőket igényelni.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a változásról nem adott ki külön tájékoztatót, de Lénárd Gábor, az alapítvány stratégiai tanácsadója egy tavaly novemberi TV2-interjúban megemlítette az összevonást.

"A korábbi kedvezményre olyan 60. életévüket betöltöttek jelentkezhettek, akiknek a nyugdíja nem haladta meg a 147 ezer forintot, és más adóköteles jövedelmük sem volt. A kedvezmény, 2500 forintos önrész befizetése mellett körülbelül 80 hazai termálfürdőbe kínált "ingyenjegyet" több alkalommal is" – olvasható a cikkben.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Most kaptak tízezer forintos erzsébet utalványt ami az adófizetőknek minimum tizennégyezerbe kerül. Gorbánék ezt egy mozdulattal vissza is vették ezen a szálon. Hiába no a ner (NemzetiEgyüttlopásRendszere) építése sok pénzbe kerül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ekkora disznóságot ! Lejárt Erzsébet utalványokat osztott a csúti rém...
Ami ugye 2016-ban lejárt...oszt mehet a nyugdijas ahova akar...
egyvandor
Most kaptak tízezer forintos erzsébet utalványt ami az adófizetőknek minimum tizennégyezerbe kerül. Gorbánék ezt egy mozdulattal vissza is vették ezen a szálon. Hiába no a ner (NemzetiEgyüttlopásRendszere) építése sok pénzbe kerül.
papa.49
Pont leszarom a hazugovicsot is meg az utalványát is)))))))))
Eriksson
A nyugdíjas, ha 147 ezer forint az apanázsa, fizesse csak meg a belépőt. Ha sokallja, áztassa az aszott seggét odahaza.
Szókrakész
Igazuk van.
Akinek eü okokból kell azt a tb támogatja.

A többi fizessen!
Én is fizetek a gyerekem után is mindenhol.
Pedig még kiskorú.

Elegem van az örökös libsi panaszokból, hogy drága a farhát..., miközben ingyen pancsikolnak. És a fürdőig az oda-vissza út nem drága?
Szókrakész
És még valami.
Ez diszkrimináció.
Mert a fürdővárosi nyugdíjas csak lesétál a pancsoldáig, míg egy másik város nyugdíjasa már fizetni kényszerül az oda-vissza útért.
Eriksson
@Szókrakész: Nyugdíjas bérlet utazáshoz, 65 év felett meg ingyenes.
F_Viktor
@Szókrakész: Figyú, eddig bizonyos feltételekhez kötve az Erzsébet-program keretében megkapták a nyuggerek a kedvezményes belépőt, most viszont ELVETTÉK TŐLÜK ezt a lehetőséget, ergo pénzt vettek ki a zsebükből!
Momentán én ennek örülök, kedvező hatással jár majd a 18-as választásra .-))
quadrocopter
Ugye. máris veszik vissza a "jóságot" a Böskéért a genyók! Itt még nincs vége, majd figyeld csak meddig mennek el, hányszor fognak cicizni a nyuggerek még ebben az évben.
verőce21
@volvós: (20:08) Te Rémhírterjesztő!
'17 végéig érvényesek az általad hivatkozott utalványok!
Szókrakész
@Eriksson: Ezért írtam.
60. évüket betöltöttek igényelhetik, de az ingyenes utazás az 65-től jár.
Tehát fizetni kell 5 évig, míg egyeseknek semmi "extra költség" nem rakódik rá.
karma1
Valahogy vissza kellett vagni a nyugdijasoknak a partta valo alakulasukert,...
A kisgenya szarazon tartja a puskaport , csak aztan nehogy valamelyik katonaja abban nyomja el a csikket...
karma1
@Szókrakész: Na most azert ne legyel mar ennyire Occsojanos,... nehogy ma' a szomszed libaja is dogoljon meg???

Ugye, ezt nem irtad komolyan, hogy a nyugdijas is fizessen, mert Te is fizetsz a gyerekedert? Egy IGAZI demokraciaban (jo,jo, nem orbanisztanban) a nyugdijasoknak SEM kell fizetniuk, meg a gyerekeknek SEM kell fizetniuk az uszodaert.
A nyugdijasnak azert, mert keves a jovedelme, de gyogykura miatt kell furdobe jarnia, a gyerekeknek meg azert, hogy minel tobben megtanuljanak uszni, es persze egeszsegesnek maradni az uszas altal.

Ez egyaltalan nem volt szep Toled, es az a nagy kar, hogy ebben a relacioban ez az otlet meg sem fordult a fejedben, csak az, hogy a nyuggerek is fizessenek, ha Neked fizetned kell a gyereked utan...
Szepen kezd latszani az eredmeny orban agymosasanak...:o((((
Mert ez NEM Te vagy
Szókrakész
@karma1: "Egy IGAZI demokraciaban (jo,jo, nem orbanisztanban) a nyugdijasoknak SEM kell fizetniuk, meg a gyerekeknek SEM kell fizetniuk az uszodaert."

Akkor se Ausztria, se Németország nem igazi demokrácia.
Svájcról nem is beszélek.
Sőt USA sem az.

Mert mindenhol csengetnek minden szolgáltatásért.

És csak hogy tudd.
A gyerekdolgok ezerszerr többe kerülnek, mint a felnőtt bármi.
Legyen az ruha, cipő, gyógyszer...
Ki van ez találva.
Mert a gyereknek meg kell venned.
És folyamatosan, mert nő.
Ellenben egy nyugdíjassal, aki nem vesz fél évente cipőket, ruhákat, ..., mert kinőtte.
A gyereknek itthon fizetsz az óvodai, iskolai kajáért is. Hiába veri a mellét az állam az ingyen koszttal.
Mi csengetünk, mert nem ingyenélő, szalagon gyereket gyártó cigányok vagyunk, hanem dolgozó emberek!!!
És kapunk kemény 12ezer forintot a gyerekre, mint családi pótlékot.
Egy csecsemőnél 2 hét alatt elmegy pelenkára. és még nem evett, nem öltözködött.

És sorolhatnám.
emerencia
@Szókrakész: Orbániában csak egy kivételezett réteg lehet 60 körül nyugdijas. A többségnek dolgoznia kell akár betegen is. Az sem számit, hogy birja-e vagy nem az egészségromboló és testi épséget veszélyeztető munkakörülményeket. A gránitszilárdságú nyugdijkorhatár, a rossz egészségügyi ellátás és a munkakörülmények miatt a magyar munkavállaló (rengeteg sok évtizedet ledolgozott nő is!) számíthat egyre rövid várható élettartamra. Ez a magyar nyugijkiadást csökkentő genocidium. Rehabilitáció nincsen, a kevéske bérből pedig nem futja ilyen "luxusra". Aki 60 felett elvesziti a munkáját, vegetálhat huszonezer forintos nyomorsegélyen addig míg el nem éri a rá vonatkozó még ötven felett is meghosszabitott öregségi nyugdijkorhatárt a nyomornyugdijjal. Nem véletlen, hogy sok fiatal elmenekül olyan országokba, ahol nem ez a "szebb jövő" vár rá idősb korára.
verőce21
"Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak." - Máté 5:4
karma1
@Szókrakész: Csillagom, ne ram legyel pipa, mert en egy iGAZI demokratikus orszag dolgairol beszelek, jelen esetben a helyirol, ahol elek. Itt is el lehetne lopni mindent, elmeletileg, itt is lehetne korrupcio ( de nincs, Norvegiaval egy szinten nalunk a legkisebb a korrupcio a vilagon), szoval, a kormany ellophatna azt a penzt, amit az emberek befizetnek SZOCIALIS juttatasokra, aminek resze a 12 ev alatti ingyenes uszoda is.
Nem mondom, a bolcsiert, ovodaert, iskolakezdesert itt is rendesen kell perkalni, de a szulok meg tudjak keresni ra a penzt, ha nem, akkor ad nekik segelyt az allam, nem kell visszafizetni.
Itt is fizetsz mindenert, kajaert, oktatasert, de kozben nem veri a mellet a ME, hogy mindenkinek minden ingyen van, hanem tamaszkodik a kis kozossegekre, civil szervezetekre, es a megpalyazhato, vissza nem teritheto segelyre.
Meg mindig azt mondom, hogy ne kelljen fizetni SE a gyerekek uszodajaert, SE a nyuggerekeert...
Nem ertem, miert vagy annyira felhaborodva ezen? Amikor en neveltem a lanyomat, meg nem volt eldobhato pelenka, naponta 50 tetra pelust mostam, vasaltam. Minden nap ment az NDK automata mosogep. A suliban fizetni kellett a tankonyvekert, iroszerekert, eloirt tornaruhaert, es kepzeld, TUDOM, hogy a gyerekcuccok csillagaszati aron kaphatok! Eloirt kopeny volt a suliban, es volt olyan szakkor, amiert fizetni kellett. Hidd el, ezen az oldalon vagyunk egyparan, akik nem most, hanem sokkal szarabb korulmenyek kozott neveltek a csecsemojuket, bar nekunk a 3 eves GYES mar sokat segitett. Arrol nem en tehetek, hogy ez a g...i minden segelyt, tamogatast megvont, mert nem en inteztem el... Ezert kell elmenni 2018-ban szavazni, hogy ezek a patkanyok ne vajkalhassanak tovabb eltolcsi kezevel a nemzet kasszajaban...
1magyar
@emerencia: Elírtad, 70 feletti az a nyugdíjas.
karma1
@1magyar: Nem irta el: 60 evesrol beszelt, Nagyon sok embernek van olyan munkaviszonya, akik elmehetnek nehany evvel elobb nyugdijba, es Szokratesz is errol beszelt: a 60 es 65 evesek kedvezmenyeirol.
65 ev a nyugdijkorhatar ferfinak, nonek egyarant amugy.
@emerencia arrol beszelt, hogyha valakit 60 eves koraban rugnak ki a munkahelyerol, akkor megallapithatnak neki elonyugdijat, aminek nincs koze az addigi fizetesehez, mert az igazi nyugdijat csak 65 eves koratol kaphatja. 5 evig a senki foldjen el az ilyen ember, mindenfele juttatasbol, szocialis segelybol kimarad. A batyam maros volt Csepelen, egesz eleteben 6 es fel napokat dolgozott, aztan atvette oket egy nemet ceg, ami jo volt, meg azokkal is dolgozott 10 evet, de 62 eves koraban elkuldtek elonyugdijba, es 3 evig alig kapott penzt. Elment volna o dolgozni, a szakmajaban hiany is volt a jo munkaerobol, mint o, de a kora miatt sehova sem vettek fol.
1magyar
@karma1: Nekem mondod? 58 vagyok, ismerős a nyomor.
karma1
@1magyar: Nagyon sajnalom, hidd el, tudom, hogy nem ezt erdemelned, sem Te, sem azok, akiket csak ugy kipenderitettek munkahelymegszunes miatt az allasukbol. A batyam egy eros karakter, a leepitestol nem a mentalis allapota lett rosszabb, hanem nem ertette, hogy miert epitettek le, hiszen jol es rengeteget dolgozott.
Aztan a "nagy pihenesben" kapott egy agyverzest, ami csak bonyolitotta a helyzetet...
1magyar
@karma1: Én kisvállalkozó voltam, csak hát tönkrementem, az emberek szegényedése sokunkat tönkretett.
Öregen,betegen meg már nem egyszerű, sőt!!!
verőce21
@emerencia: Írtam már korábban neked, hogy a legésszerűbb lenne elmenned "nyugdíj előtti segélyre". Nyugdíj előtti 5 évben igénybe vehető. A minimálbér 40% a segély összege-10% nyugdíjjárulék. Ugyanúgy növeli a ledolgozott évek számát a rád vonatkozó 64 éves nyugdíjelérési korig!
Ez annál is inkább megfontolandó számodra, mert ha most folyamatosan csökken munkaviszonyban a fizetésed, nagyon rosszul fogsz járni mire eléred a nyugdíjkorhatárt! Ugyanis bármilyen hihetetlenül hangzik, szinte az utolsó két hónap nettó jövedelméből számítják ki a nyugdíjadat! Így van megírva a számítási algoritmus!
Hiába volt 39 korábbi évben magas fizetésed és azt ('88-tól) "valorizációs szorzóval" felszorozzák, a végeredmény - a nyugdíjszámítási alap -, az utolsó hónapok nettó átlagfizetése!

Minden ledolgozott "csoszogó" nappal csak rontod a leendő nyugdíjad összegét!
Mert a segély nem számít keresetnek - csak a munkaviszony hosszát növeli (a "degressziós szorzó" értékét) -, így az utolsó aktív dolgozói nettó fizetésed lesz a nyugdíjszámítás alapja!
Nessy
Mi ebből a tanulság? Tessék odaadóan nézni a királyi és Vajna tv-t, akkor értesűlhet az őt érintő eseményekről, szabályokról!
Élőszóval, muzsikával, szerelmetes levéllel csak és kizárólag a dicshimnuszokat közlik, naponta tizenötször, hetekig!
Egyébként is, egy hazáját és kormányát szerető nyugdíjas időben feldobja a talpát, nem veszi igénybe feleslegesen az egészségügyi szolgáltatásokat, és tart igényt átlagon felüli nyugdíj emelésre!
karma1
@1magyar: Csacsika! Egyaltalan nem vagy oreg, csak el tudom kepzelni, hogy elfaradtal. Nem vagy egyedul ezzel, azt hiszem
Eriksson
@Szókrakész: 01:07 Légyszi írd meg az előtted szóló okostojásnak, hogy ahhoz, hogy valakinek adni lehessen, azt előbb el kell venni valakitől. Olyantól, aki megkeresi neki a rávalót.
Úgyhogy ne követelőzzünk másnak a kontójára.
emerencia
@verőce21: Sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak.
emerencia
@karma1: Ma már csak a nők negyven van, minden egyéb előnyugdíj megszűnt. Számunkra már csak a munka vagy a nyomorsegély az alternatíva.
emerencia
@karma1: Igen, a 60 körüliekről írtam.
karma1
@Eriksson: Nem muszaj uzengetned @Szokrateszen keresztul, azt hiszem, O nem postas... DE: te vedd tudomasul, hogy azok, akik most nagyon idosek, elesettek, regota nyugdijasok, azok nemcsak befizettek az akkori torvenyeknek megfelelo merteku nyugdijjarulekot, hanem felepitettek neked 2 haboru utan az orszagot is. Vedd egyszer es mindenkorra tudomasul, hogy a nyugdij az NEM ADOMANY, hanem leadozott megkeresett, megtermelt penz utan jaro kotelezo idosellatas!
Utana szovegelj csak, amikor neha kijossz levegozni a tudod honnan...
Dr plágium
@Szókrakész: Olyan nagyon nem támogatja
OEP-szolgáltatások Ár (Ft)
Gyógyvizes gyógymedence 1 800 Ft
Gyógyvizes kádfürdő 800 Ft
Iszapkezelés 1 000 Ft
Súlyfürdő 800 Ft
Szénsavas kádfürdő 800 Ft
Orvosi gyógymasszázs 1 200 Ft
Vízalatti vízsugár masszázs 1 000 Ft
Vízalatti gyógytorna 600 Ft
Komplex nappali kórház 1 800 Ft és ez nem egész napra szól, ha jól emlékszem 2 óra...de lehet hogy 3.
Napi belépőjegyek Árak (Ft)
Hétköznap Hétvégén
Napi belépő kabinos öltözővel 5 400 Ft 5 600 Ft
Napi belépő szekrényes öltözővel 4 900 Ft 5 100 Ft
Reggeli/délelőtti úszóbelépő kabinos öltözővel (06:00-08:00) 5 100 Ft 5 300 Ft
Reggeli/délelőtti úszóbelépő szekrényes öltözővel (06:00-08:00) 4 600 Ft 4 800 Ft
Délutáni belépő kabinos öltözővel (Termál részlegen 17 órától, uszodai részlegen 19 órától) 5 100 Ft 5 300 Ft
Délutáni belépő szekrényes öltözővel (Termál részleg 17 órától, uszodai részlegen 19 órától) 4 600 Ft 4 800 Ft
Előre váltott belépőjegy kabinhasználattal 5 600 Ft
Előre váltott belépőjegy szekrényhasználattal 5 100 Ft

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.