"Arthur Finkelstein beteg, nagyon beteg. (...) Kemoterápiát kap, és mint az életben minden, ez is kétesélyes. " - írja a National Review konzervatív magazinban Craig Shirley, Ronald Reagan életrajzírója a világ egyik legbefolyásosabb politikai tanácsadójáról.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/24/liberalisnak-lenni-nem-bun-hulyenek-lenni-nem-dicsoseg/
Liberálisnak lenni nem bűn, hülyének lenni nem dicsőség.
"Először is, a liberális nem szitokszó. Azt csak az Orbán nevű ember tanácsadója – nem, nem
Habony – bizonyos Arthur J. Finkelstein találta ki és terítette szét az erre fogékony, önálló
gondolatokat nehezen a világra hozó körökben. Még csak nem is a magyar kormány számára alkotta meg a nagy ötletet, hanem 1972-­ben találta ki a liberális szó szitokszóvá degradálását. És természetesen nem a Fidesz nagyobb dicsőségére találta ki (akkor még nem is tehette), hanem egy Jesse Helms nevű ember számára, aki a washingtoni szenátus észak­karolinai szenátora volt. Helm vállaltan rasszista és homofób volt, neki adott tanácsokat a zsidó származású, meleg házasságban élő Finkelstein. Ahogy most Orbánnak ad, mert Amerikából kiutálták a gyűlöletkampányairól elhíresült tanácsadót. Orbánéknak még megfelel és megfelelnek az évtizedes, újrahasznosított szlogenek is. A Fidesz­ kormány bukik az ilyesmire, remek példa erre a halszagú nóta is. De Finkelsteinen és a kormányon (máris korrigálom önmagamat: Finkelstein és a kormány többsége pontosan tudja, hogy ökörség az egész, de a hívek boldogan csócsálják és ez a fontos) kívül senki sem gondolja, hogy liberálisnak lenni egyenértékű a leprával, kolerával, vagy a korlátlan erkölcstelenséggel."
magyarbakancs
Ronald Reagan engedte meg annak idején, hogy liberalizálják amerikai gazdaságát és külföldre vigyék autó iparát.
Ezek libcsiznek?
Meg engedték az olcsó jelzáloghiteleket a bankok ellenőrzésének fellazítását. Az arany tartalékok jószerivel csak papíron létezte.
Ami oda vezetett, hogy 2008-ban beütött a GEBASZ.
nezelodo
...beteg, nagyon beteg, mint azok is, akik a tanácsait kérve és megfogadva politizálnak, és elvetették a választók között a politikai néztkülömbségek miatt a gyűlölet magját. Ennek a veteménynek a gondozásában táplálásában a gyűlölet szításában Orbán korszakalkotóan sikeres volt.
quadrocopter
Mert olyan nincs, hogy valahol ne lehetne végre nekünk is szerencsénk!

Ennyi marad utána, ha mázlink van:

-1. Mindig találj magadnak új ellenséget, és igyekezz azt démonizálni a közvélemény előtt!
-2. Soha ne az értelemre, csakis az érzelmekre apellálj!
-3. Bármekkora képtelenséget állítasz, ha elég sokszor ismételgeted a médiában, előbb utóbb igazságnak fog tűnni.
-4. Soha se hosszú távra tervezz, csakis a rövid távú célokra koncentrálj, mert azok szolgálják az érdekeidet!
-5. Ne bonyolítsd túl a dolgokat, sőt, butítsd le a tényeket minél jobban, mert különben nem ér el az üzeneted a választókhoz!
-6. Ne akard meggyőzni azokat, akik soha nem szavaznának a Fideszre, koncentrálj azokra, akik biztos támogatói a kormánynak, és akik meggyőzhetőknek tűnnek!
-7. Ne engedd, hogy a különböző társadalmi csoportok szolidárisak legyenek egymással, inkább azt érzékeltesd, hogy ha hagyják veszni az egyik csoportot, a többiek megúszhatják!
-8. Ha támadják az egyik emberedet, soha ne hátrálj ki mögüle azonnal! Ha valaki már túl kínos a kormány számára, csak később, szép csöndben kell eltávolítani!
-9. Soha ne ismerd el, ha tévedtél, vagy hazudtál! Ha valami sumákoláson érnek, akkor beszélj mellé, hogy időt nyerj! Aztán úgyis elfelejtik az egészet.
-10. Mindig tartsd fenn a demokrácia látszatát, de közben hangsúlyozd, hogy a jelenlegi kormánynak nincs valós alternatívája!
-11. Mindig dobj a népnek egy csontot, ha már nagyon elégedetlen!
-12. Mi, magyarok mindig tehetséges, kicsi nép vagyunk, ezért akarnak bennünket mindig támadni a nagyobbak és tehetségtelenebbek. A kormány mindig azonosuljon a néppel a szavak szintjén!
-13. Ha bírálják a kormányt, hogy stadionokat és kisvasutakat épít, akkor még több stadiont és kisvasutat kell a népnek adni.

A Sors rendezze le szépen a normális emberék fel fennálló tartozásait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.