Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert a kormánypárti politikusoknak vélhetően elegük lett abból, hogy az ellenzék politikai bunkónak használja az eljárást. Ezzel viszont a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték az ablakon, jelentős bevételtől fosztva meg az államkasszát. Több milliárd forintos bevételtől esik el az állam a szakértők szerint azért, mert a kormány gyakorlatilag megszüntette a vagyonosodási vizsgálatokat. Egy módosítás nyomán tavaly január óta már csak akkor indíthat az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot magánszeméllyel szemben, ha valaki önmagát jelenti fel, vagy ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával. – A korábbi években számtalan ilyen ügyem volt, tavaly azonban egyetleneggyel sem kerestek meg. Régóta tevékenykedem ezen a területen, és sok kollégámnak volt dolga korábban vagyonosodási vizsgálatokkal. Tavaly azonban egyetlen új vizsgálatról nem hallott egyikünk sem –...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nyújtsa fel a kezét, aki látott már korruptnak, adócsalónak vélt politikust belebukni adóhatósági vizsgálatba! És mert bárki bármennyire szeretné az ellenkezőjét állítani, a válasz az, hogy nem láttunk ilyet. Tehát úgy tűnik, ezek a vizsgálatok eddig is csak a nem holdudvarhoz tartozó vállalkozások, vagy a házmesterek országában elszaporodott névtelen bejelentések nyomán megnyomorított (kis)emberek ellen képeztek hatékony eszköz. E tekintetben az tűnik kézenfekvőnek, hogy ezután is legfeljebb a kisebb halaknak lesz okuk az aggodalomra, vagyis azoknak, akik nem érnek fel Mészáros Lőrincek immunitási szintjére, hogy csak úgy randomra és következmények nélkül elfelejthetnek bevallani 1 milliárdot.
Ha perverz lennék, azt mondanám, hogy én azért nyomokban­ foltokban örülök ennek a hírnek, mert számomra ez is azt jelzi, hogy a fiúk már a bukás utáni időszakra gondolva igyekeznek előre védettséget szerezni ama ügyeiket tekintve, amelyek mindenki másnak igen, Polt Péternek a legritkább esetben sem érik el az ingerküszöbét. Pedig szerintem előbb­ utóbb eljön az az idő (akármikor is lesz), amikor megindulnak majd azok a bizonyos – fosztogatást elszámoltatni hivatott – eljárások."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Itt az idő eltakarítani azt a szemetet, amit politikai "elit"-nek szokás nevezni!
Felháborító ez a cinizmus!
Eladott Ország
@elnyomott: www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/tobb-mint-haromszor-akkorat-nott-a-roman-gazdasag-mint-a-magyar-474018
Előbb utóbb le is hagynak miket a románok is minden tekintetben. Amíg ez a kleptokrata szemét kormány marad a hatalmon. Több, mint háromszor akkorát nőtt a román gazdaság, mint a magyar.
Nessy
Ez már tényleg a cinizmus teteje! Melyik az a politikus, vagy nép - nemzethy haver, amelyik feljelenti magát az Adóhivatalnál?
papa.49
Mivel az utóbbi időben nagyrészt fütyiszek estek ebbe a hibába, hát gyorsan módosították a törvényt, de ne féljetek a néptől azért az utolsó petákig behajtják amit kitalálnak, HÁNYINGER EZ AZ ÁLLAM!!!
szaboria1
Birka egy nép lett a magyar. Románok fel tudnak lépni, nem hagyják magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.