2020-tól már csak legalább egy középfokú nyelvvizsgával lehetne jelentkezni a felsőoktatásba, de az ombudsman szerint ez a jelenlegi feltételek mellett alapjogokat sért.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Papuska1
CSendes megjegyzésem, hogy ebben kivételesen egyetértek a baloldallal. Ilyen sem sok van! A magyar az egyetlen olyan nyelv, ami egy ország hivatalos nyelve, amivel nem lehet felsőfokú végzettséget szerezni! Gondolt már erre valaki? Nem a nyelvek tanulása ellen vagyok, de ne legyen feltétel! A munkáltató megteheti, hogy megkövetel egy nyelvet, ő dönti el, hogy milyen szinten, de ez ne legyen feltétele magyar felsőfokú végzettség megszerzésének! Azt lehessen csak magyar nyelven is megszerezni! Aki jól akar elhelyezkedni, az racionális okból is tanul nyelvet!
Nessy
Igy kell csökkenteni a felsőoktatásba jelentkezők számát! A jelenlegi nyelv oktatási rendszerünk katasztrófa, ergo az jut tovább, akinek van pénze magán tanárra. Ügyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.