A 24.hu fedezte fel Dr. Novák Hunor oldalán azt a tanulságos interjút, ami Dr. Szakács Krisztina gyermekorvossal készült, aki hat év angliai munka után tért haza. Szakács Krisztina korábban hazai csúcskórházakban dolgozott, majd szakmai és anyagi okok (havi 115 ezer forintos fizetés!) miatt Angliába ment. Itt jött rá arra, hogy szinte semmit nem ér azzal a tudással, amit fiatal orvosként Magyarországon az évek alatt megszerzett. Angliában az egyik viziten az angol osztályvezető megkérdezte mindenki előtt tőle, hogy Magyarországon hogyan látnának el egy súlyos allergiás beteget. Ő akkor a hazai gyakorlat szerint azt mondta, kalciummal, hiszen az hatásos. Úgy néztek rá, mint egy gyakorló idiótára. „Sorry, calcium? - kérdezték, hisz az teljesen hatástalan. Magyarországon mai napig divat a hűtőfürdő és a priznic, azaz a vizes lepedőbe csavarás, ezt is tanítják. Amikor kint ezzel próbálkozott, keményen helyre tette a vezető szakorvos, hogy ott ez nem elfogadott, nem betegbarát,...

Forrás: index.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A cikket olvasva azt gyanítom, hogy nem azt csinálta amit tanult hanem azt amit szokott...
F_Viktor
@Csizmás Kond: No, akkor Dr. Kond írhatod is, hogy mi a különbség a magyar egészségügyben a magyar oktatás és a magyar kórházi gyakorlati alkalmazás között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.