Blogbejegyzésben válaszolt a The New York Times kedden megjelent írására Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az amerikai liberális napilap cikkében egyebek mellett az állt, hogy új mélypontra jutott Magyarország kegyetlen bánásmódja a menekültekkel szemben, miután a parlament a múlt héten az Európai Unió ajánlásával ellentétesen megszavazta a menedékkérők tömeges fogva tartását. A lap felteszi a kérdést: vajon mikor lesz az EU-nak bátorsága fellépni Orbán Viktor miniszterelnök politikája ellen?

Kovács Zoltán e gondolatmenetet folytatva válaszcikkében megkérdezi: azt akarja-e ez jelenteni, hogy mikor lesz az EU-nak bátorsága fellépni Magyarország kormánya ellen, amiért az megvédi az EU schengeni övezetének külső határát?

A kormányszóvivő szerint az igazi kérdés ugyanis ez. A válasz pedig úgy hangzik: az EU-nak ehhez nem lesz bátorsága, mivel az unióban is látják, hogy az EU külső határainak megvédése az Európai Unió érdeke. "Halljuk majd a liberális bírálók szokásos üvöltözését, de majd amikor a józan ész felülkerekedik, az európaiak megértik, hogy a határok védelmének elsődleges fontosságot kell tulajdonítani. Ez egyébként a schengeni szerződés alapján kötelességünk is" – áll Kovács Zoltán írásában.

A kormányszóvivő szerint ha nincsenek határok, nincsenek országok sem. Magyarország déli határa gyakorlatilag Európa határa, hiszen ez a schengeni övezet külső határa. Aki bejut a schengeni zónába, az már szabadon mozoghat az Európai Unió legnagyobb részén, anélkül, hogy határállomásokkal vagy útlevél-ellenőrzéssel találkozna.

"Jórészt ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban: aki már bent van, az bent van. Az emberek és a javak szabad mozgása az európai állampolgárok egyik legbecsesebb szabadságjoga" – fogalmaz a The New York Times szerkesztőinek címzett írásában Kovács Zoltán.

Hozzáteszi: azok a migránsok is jól tudják ezt, akik illegálisan megpróbálnak áttörni e határon. Ezért nem állnak meg az első biztonságos országban, amelyet elérnek. Nem kérnek menedékjogot Törökországban, Bulgáriában, Görögországban vagy Szerbiában, mivel még nincsenek "Európán belül". Görögország technikailag Schengen része ugyan, de nincs szárazföldi határa a többi schengeni országgal – hangsúlyozza Kovács Zoltán.

A The New York Times szerkesztői New York-i elefántcsonttornyukban azt feltételezik, hogy a magyar miniszterelnök a bolondját járatja Európával. Sajnos a migránsok azok – nem mindegyikük, de sokan közülük –, akik kijátsszák az európai rendszert. Több százezren lépték át a schengeni határ illegálisan, néha ugyan megtesznek annyit, hogy menedékjogért folyamodnak, de ügyük elbírálását az utasítások ellenére már nem várják meg, hanem a schengeni határok nyitottságával és a menedékjogi szabályokkal visszaélve eltűnnek valahol az Európai Unióban – áll a kormányszóvivő írásában.

"Biztosíthatom Önöket, hogy Ausztria és Németország sem kívánja a 2015 őszén történtek megismétlődését, amikor regisztrálatlan illegális migránsok százezrei özönlötték el országukat, áttaposva Schengenen és a menekültjogi szabályokon" – áll a kormányszóvivő írásában.

Kovács Zoltán hozzáteszi: tényszerűen tudható, hogy a párizsi és a berlini terrormerényletek szervezői és elkövetői is Európa védtelen határait és laza menedékjogi eljárásrendjét használták ki. Magyarország nem fog bocsánatot kérni azért, mert a biztonságot helyezi a fontossági sorrend élére – áll a kormányszóvivő cikkében.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenn
Még egy kis idő, és kovács zoltán hadat üzen Amerikának.
Jeah!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lenn
Még egy kis idő, és kovács zoltán hadat üzen Amerikának.
Jeah!
cs.n.
abouthungary.hu/blog/dear-new-york-times-editors-you-just-dont-get-it-do-you/
Ki olvassa ezt a szart magyar sajtómunkásokon kívül, akik lefordítják a magyar kormányszóvivő bejegyzését magyarra, aztán rittyentenek belőle egy "cikket", mint ez? Legalább fognátok rövidebbre, a NYT írása feleennyi se volt.
lenn
Épp most dumáltam ki magam a vállalhatatlanból egy másik felületen.

Érted, próbálom személyesé tenni a mondandóm, hogy beleviszem az érzést.

Így vagyok troll.
Így próbálok trollokká tenni másokat is, hogy ne csak reagáljanak ridegen, hidegen a bullshit aktuális hírekre, hanem vigyed bele önmagadat is érzelmileg.
Add ki magad.
Add ki magadból.
Légy önmagad.
Ismerje meg a világ, hogy mit miért szeretsz, és mit miért utálsz.
Évek óta írsz ide, de semmi nem változik...
Csak reagálsz
Csak reagálsz
Csak reagálsz
Csak lereagálod.

A napi anarchia nem visz előre.

Kezdj el úgy kommentelni, hogy annak hatása legyen másokra is, és befolyásoló tényező legyél.
Érted ezt?

Ha te abban maradsz, amiben évek óta vagy, Magyarország Európa Észak-Koreája lesz.

Ez volt az utolsó írásom ide.
Más dolgom van.
Fontosabb.
Világmegváltó izé.

Mindent tudok arról, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk, és ez nem az a nyomorult bullshi, amiről a jobboldalon partnerre találó ufóhívők adomáznak.

Hogy lementem kutyába sokszor... túl sokszor?
Az legyen az én problémám.
Egy próbát megért - vagy nem.

Amit ígérhetek mindentudóként: Mind meg fogtok halni a bűneitekben.
Bocsánat!
Én nem ezt akartam, én ezt nem így akartam, de így lesz. :(
Jézus hasonlította a mi világunkat Noé napjaihoz.
Ennek a világnak, annyi!
Ha nem hiszed, járj utána.

Utánam az utókor...

The end
namihami
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a NYT a kopasz véleményét milyen magasról, milyen vastagon és a felismerhetetlenségig...le.
Ennyit a Kovács Gaza-védő háborgásáról
szép új világ
@Szókrakész: Még nem vagy kint a múzeum előtt? Pedig gazdád már felvette a golyóálló mellényét, úgy hogy igyekezz!
papa.49
Szőrösmajom csak egyet emelek ki a hazugság áradatodból a tavalyi évben elkövetett merényletek végrehajtói között egy, vagy két alkalommal voltak a tavalyi migránsok közül, a többi az adott országban született az adott ország állampolgára volt!!!
A kérdésem az hogy azok között a 15000 kötvényes fizető letelepedő között mennyi terrorista van, mert a lényeg ez lenne de ti a suska miatt egyet se vizsgáltatok, egyet se ellenőriztetek közülük!!!
Talán nem kéne pofáznod baromarcú!!!
magyarbakancs
Kovács olyan a New York Times-nak mint a szorulásos ember erőlködése a WC-n
coni
Nem piszkálnám a (NATO) oroszlán bajszát. Legalább is addig nem amíg nem fizetjük az előírt NATO tagdíjat. Vagy amíg az adatközlésünk (pl. GDP) kívánnivalót hagy maga után. Vagy...
Szókrakész
@szép új világ: Ki is megyek.

És teli torokból fogom ordítani, hogy:
Hajrá Viktor, Hajrá Magyarország!

Csak hogy az ilyen szellemileg alultáplált liberók, mint te idegeskedjenek.
Mert ezzel a befirkantásoddal igazoltad, hogy te is többet írsz, mint olvasol.
És ha olvasol is, akkor se érted.
Ha meg egy töredékét meg is érted, 5 perc múlva elfelejted, mert a liberó párt totál agymosott, beeee idomított.
sokanvagyunk
Mondjuk lenne mit írni nekik az amerikai gyakorlatról ebben a témában, de ha már nem teszik, szólni kell a gázszerelőnek, mielőbb vegye meg ezt a lapot is.
Nessy
@Szókrakész: Légy szí, guglizd ki az illiberális fogalom jelentését, oszt légy rá büszke!
Perwool
Tök jó. A menekülttáborokat bezárjuk és építünk helyettük börtönöket. Meg persze pár tucat árvaházat a lecsukottak gyerekeinek. Jó ötlet, hogy a nyomorultat itt tartjuk a sitten, miközben az húzna tőlünk nyugatra, mint a mérgezett egér.
Perwool
@Nessy: 09.41.
Esetleg??Illiberális demokráciának azt nevezik, amikor a regnáló állampárt telibe xarja az állampolgárait, miközben kilopja a szemüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.