Egy hazai kutatás szerint az autósok 40 százaléka úgy látja, hogy a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk KRESZ-ből. A kutatás során megosztott történetekben sokszor kérdőjelezik meg az autósok a másik járművezető KRESZ-tudását. Éppen ezért nem véletlen, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka szerint a sofőröknek javára válna, ha bizonyos időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből. Az életre szóló KRESZ-vizsga hívei körében egyébként magasabb a nők, illetve a 40 év alattiak aránya.

Forrás: vezess.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Jöhet a rendszeres magyar KRESZ-vizsga"

Ezzel párhuzamosan jöhet a politikusok rendszeres IQ tesztje, agy(hely)kontrollja, vagyonvizsgálata, ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Hülyeség, mert aki szabálytalankodik nem azért teszi, mert nem ismeri a Kresz-t, hanem mert nem akarja betartani.
A normálisan közlekedőket büntetnék ezzel, inkább a szabálytalankodókat kapják el.
Szókrakész
"Jöhet a rendszeres magyar KRESZ-vizsga"

Ezzel párhuzamosan jöhet a politikusok rendszeres IQ tesztje, agy(hely)kontrollja, vagyonvizsgálata, ...
advocat
Pesze a nők jelentős része. Fiatal korukban csak egyszer hoztak "áldozatot" a sikeres vizsgáért. Idősebb korban már nehezebb. És aki látott már pl.:tanulóvezető kínait, nemzetiségit, szóljon!
papa.49
Ez a legújabb PÉNZ LEHÚZÁSI VERZIÓ???
Borsodi
Traffipax nem hoz elég pénzt, hogy kéne még jobban ütni az autóst? A kormányunkban bízhatunk,ami nekünk rossz lehet azt bevezetik,elvégre inkább ellenünk mint velünk.
quadrocopter
Baromság, nem véletlenül nem hagyják kihülni a cikket! A KRESZ az évtizedek alatt nem változott annyit, hogy ne lehetne alkalmazni helyesen, egyébként is az autósok, motorosok többsége kb. 10-15 táblával találkozik környezetében rendszeresen, de másutt is, melyek utasításai rögzülnek.

Valahol, valakiknek érdekük feszültségben tartani az embereket a témával, ugyanis a KRESZ nem változik olyan gyakran, hogy időszakos vizsgát igényeljen, a balesetek zöme sem KRESZ-ismerethiányra vezethető vissza.
Valamelyik hordatagnak vélhetően egy vagy több autósiskolája is van és ezzel hatalmas érdekeltsége is!
papa.49
Ha jól emlékszem úgy 1975. vagy 6 ban volt az utolsó kötelező KRESZ vizsga, ami kellett ahhoz hogy megmaradjon a jogsid, azóta csak a kondorosifakabátferenc agymenése volt a gyalogátkelőknél,meg az egynyomú járművek felállhatnak a kereszteződésben a vonalhoz, mindkettő rettentő nagy baromság volt!!!
A gyalogátkelőnél régen azt mondta a KRESZ ,,ha lelépett a zebrára akkor volt elsőbbsége, most meg a ,,gondolatnak is elsőbbsége van,, a kereszteződésben az egynyomú járművek fokozzák a baleseti veszélyt azzal hogy odaáll a motoros, vagy a bringás a kocsi mellé!!!
Azóta jelentős változás nem történt a KRESZ. ben, tehát ez is csupán ,,pénzforrás,, lenne a kontároknak!!!
wpym
Remelem hamar bevezetik az eves vizsgat. Aki nem megy at, nem vezet (legfeljebb az ipari aramot).
quadrocopter
@wpym: A gyengéknek nem árt, akik libáért kapták meg a jogsit, a többi meg 30-50 évet vezet balesetmentesen!
gulyasgyula
@papa.49: ..Meg jön a kerti kutak regisztrációja ..100-200 ezer forint kutanként , még az üressen álló házak gazdái is fizetnek , ha betemetik előtte regisztrálni kell és engedély kérni a betemetésre ..Ha nem jön a végrehajtó nem baj a gyógyszere , fűtésre , élelemre nincs pénz de regisztrálni még Borsod ,Somogy félig üres falvaiban is megkersik a tulajdonost még ha éppen Angliában él is ..
papa.49
@gulyasgyula: Borítékolom ezért fog kitörni a forradalom...
gulyasgyula
@papa.49: ..Vagy a vidéki öregek akik eddig nem menetek el szavazni most el mennek ..Egyébként a FIDESZ és az MSZP is megszavazta ..A lenyulásban nagy az egyetértés ..
nevemnick
1000 emberes felmérés? (reprezentatív) annak a ,,többségnyi" hölgynek, (már bocsánat) illő lenne ha önként jelentkezne vizsgára.

Nos, mint általában az illegitim qurmány, hogy minél több fogást találjon az ország polgárain és pénztárcáján,azért hogy sakkban is tartsa, egyre erőseben akarja markolni a tökünket, hogy eszünkbe se jusson lázadozni.
Ezt mi hagyjuk.
De, most már komolyan kérdezem: meddig?
F_Viktor
@gulyasgyula: Írod:
"Meg jön a kerti kutak regisztrációja ..100-200 ezer forint kutanként..."

Regisztráció ingyenes, a víz minőségének kötelező ellenőriztetése lehet az a több 100 ezer forint.

Írod:
"Egyébként a FIDESZ és az MSZP is megszavazta ."

Pontosítás végett, a 100/2016-os KORMÁNYRENDELETről beszélünk, melyet nem az Országgyűlés alkotott és fogadott el, tehát köze nincs hozzá az MSZP-nek.

Mivel már idén a fityesz(esek) fenekére vernek a 2020-as EU-s pénzeknek, ezért készüljetek fel, hogy a pénzéhes horda rácuppan a ti pénzetekre.
Én megszabadulnék az államkötvényeimtől, azon bankokból menekíteném pénzemet melyhez bármi köze is van a kormánynak.

És lelkileg felkészülnék az újabb sarcokra, mint a rendszerese KRESZ vizsgákra, kutak adóztatására, stb...
yazo64
Kérdezném... akik betartják a közlekedési szabályokat szinte ugyanolyan áron vezethetnek tovább mint akik vétettek a szabályok ellen?
Milyen gyakorisággal kell új KRESZ-vizsgát tennünk? Minden elinduláskor?
papa.49
@gulyasgyula: Nem volt szavazás, feljebb olvashatod...
Nessy
természetesen a KRESZ vizsgát a válaszolók úgy értik, hogy az másokra vonatkozik, nem rájuk!
wpym
Ha evente lenne vizsga es orvosi vizsgalat, azzal a vezetesre alkalmatlan figurak jelentos reszet is ki lehetne vonni forgalombol veglegesen. Joval kevesebb baleset es mindenki orul...
65 even felul pedig mar nem kellene engedni gepjarmuvezetest; tessek hasznalni a tomegkozlekedest, ha mar kampanyfogas miatt a voros baro anno kitalalta.

(Nemetorszagban nincs orvosi vizsgalat (valaki szerint), kit erdekel?
30 evet vezetett balsetmentesen? Es? Ettol meg mehet vizsgara es vizsgalatra.)
Peller Anikó
@wpym: Ez egyáltalán nem elegendő, nem elég hatásos a balesetek megelőzésére és a forgalom visszaszorítására.

Ha haha havonta lenne műszaki és kreszvizsga és orvosi vizsgálat jó pénzért, azzal a vezetésre alkalmatlan figurák nemjelentős részét is ki lehetne vonni forgalomból véglegesen.

De továbbmenve, ha ha ha he hetente lenne műszaki és kreszvizsga és orvosi vizsgálat jó pénzért, azzal a vezetésre alkalmatlan figurák további jelentéktelen részét is ki lehetne vonni forgalomból véglegesen.

Naponta. Még jó, hogy televagyunk orvosokkal akiknek semmi más dolga nincsen mint ez a hülyeség.
1magyar
@wpym: Hidd el a követési távolságot aki nem tartja be az nem azért megy a seggébe a másiknak mert nem tudja, hanem mert ő akar a leggyorsabb lenni, vagy az este a tv-ben mutatottak is tudják, hogy nem lehet az záróvonalat átlépve előzni de nekik annyira sietős és lassú az előtte haladó - ezen pedig sem vizsgáztatás nem segít sem orvosi alkalmasság.
Legfeljebb ha idegbetegnek nyilvánítják őket.
desiro
A pénz behajtás a lényege az tény.
A MÁV-nál 2 évente kell forgalmi és műszaki vizsgát tenni a mozdonyvezetőknek és nem, fáj senkinek. A bunkó bmw-mercis barmoknak havonta kellene.
1magyar
@desiro: A bunkóságon nem segít a vizsga.
1magyar
@yazo64: Akik vétenek azoknak kellene a vizsga mindenkor!
desiro
A szomorú az egészben, hogy a balesetek zömében mindig a vétlen szívja meg és ezen igazából a vizsga sem segít.
A lakóhelyemen napi rendszerességgel hajt be tiltó tábla ellenére, egy fehér merci és egy fekete bmw. A 30-as övezetben pedig 50-60 km/h sebességgel rohangálnak.
karma1
Vaze, NE JOJJON! A magyar KRESZ vizsga az egyik legjobb, legalaposabb a vilagon, de a legdragabb is!
Ne talaljanak ki meg egy lehuzast az autosokra, rohadjanak le mar a francba.
A rendorseg inkabb huzzon el nyomozni, van eppen eleg bunugy, amit ki kene nyomozniuk. Tudom, az nem hozza a lovet, de megis az lenne az elsodleges dolguk, nem az autosok basztatasa.
karma1
@quadrocopter: 21.17-re. Aki libaert kapta a jogsit, annak az uj vizsgara is lesz egy libaja. Na mondd mar, ha nagyon hulye, akkor egy disznaja...
Mar megint ki akarja talalni a kormany, hogyha 40 % akarja, akkor az a tobbseg? Menjenek a jo edesanyjukba!
szép új világ
Szerintem a balesetek elenyésző részének lehet oka a hiányos KRESZ tudás. A statisztikákban nincs is ilyen tétel. A túlnyomó részét a szándékos szabályszegések (gyorshajtás, előzés, elsőbbség) adják, kisebb részben a figyelmetlenség, az ittasság, az elalvás.
Pénz behajtás az egész. Aki agresszív bunkó, az akkor is az lesz ha hetente vizsgázik.
gulyasgyula
@papa.49: .. ..@F_Viktor: ..A kormány rendeletre is rá szokás bóllintani vagy ellenzeni ...Vagy nem ???
papa.49
@gulyasgyula: Téves lájk. NEM SZOKÁS RÁBÓLINTANI, csak orbánisztánban teljesen mindegy, hogy bólint-e vagy sem az ellenzék...Ha van lehetőségük ERŐBŐL ÁTVERIK oszt. jónapot!!!
gulyasgyula
@papa.49: ...A lényeg hogy egyik párt sem tiltakozott pedig elég sok üres eladatlan ház van az ország szegényebb felében , kutakkal az udvaron ..Azok után fizetni kell a tulajdonosoknak ..
papa.49
@gulyasgyula: Nekem is itt van az ásott kút ami 1952. készült, azóta használták az Anyósomék most meg mink használjuk locsolásra, nem valószínű, hogy be akarnám temetni...
gulyasgyula
@papa.49: ...Néz utána a neten mert nekem mindig az jön ki bejelenteni , és fizetni .. ERRŐL KELLENE NÉPSZAVAZÁST KIÍRNI ...NEM SZABAD FÉLVÁLRÓL VENNI MERT A BIRSÁG 300 EZER FORINT...jÖVŐRE VÁLASZTÁSRA JÓ TÉMA LESZ A NYERNI AKARÓ PÁRTNAK ...NEM HITTEM HOGY VALAHA EZT MONDOM DE LEHET HOGY A JOBBIKRA SZAVAZOK B O S Z U B Ó L ... HA ORBÁN EL AKAR BUKNI HOZZON MÉG EGY KÉT ILYEN TÖRVÉNYT ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.