Milliós tartozást halmozott fel a tiszabői önkormányzat, ezért a szolgáltató kikapcsolta az áramot a polgármesteri hivatalban és a szociális irodában.

Tavaly november óta 3,4 milliós tartozást halmozott fel a tiszabői önkormányzat az áramszolgáltatóval szemben, ezért a cég úgy döntött egy hete, hogy kikapcsolják az áramot a polgármesteri hivatalban és a szociális irodán – olvasható a szoljon.hu cikkében. 

A település jegyzője, Gaszparjen Karen a lapnak elárulta: azért ilyen magas a számla, mert nemcsak a világítás, de a fűtés is árammal megy, ugyanis nincs bevezetve a gáz. Tiszabő rendkívül szegény falu, iparűzési adót senki nem fizet a településen, a lakosság közmunkából próbál megélni. Bevételük szinte alig, kiadásuk annál több van, így folyamatosan likviditási gondokkal küzdenek, ráadásul az előző vezetőség 2008-2009 környékén nagy tartozást halmozott fel, amit azóta is törlesztenek – tette hozzá a jegyző. 

Az áramszolgáltatónak jelezte a település vezetősége, hogy fizetnének, de egyben nem tudják odaadni az összeget. A szolgáltató egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
mi lenne, ha a jegyző, a polgármester és a nagytudású képviselőtestület lemondana a fizetéséről, tiszteletdíjáról? Mi lenne, ha elmennének Cserdibe egy kis utánképzésre faluvezetésből? Mi lenne, ha nyávogás helyett a Bogdán László választott utat követnék?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Equus: Nem az a baj, hogy a településen cigányok laknak, hiszen Cserdiben is ők vannak többségben. Mindkét településen a polgármester szintén cigány, csakhogy amig Bogdán függetlenként, addig Bruna László Fidesz-KDNP szinekben indult, tehát valamilyen szinten "védett vad", akár Farkas Flórián. (Egyébként nézd meg Bruna László fotóit, akinek a gunyneve Törpe.) Ugy általánosságban: a cigányokat csak egy cigány vezető képes bármire is rávenni, még a munkára is.
Equus
@eszegfu: lassan, de egyre gyorsulóbban belefutunk egy olyan helyzetbe, mint a szerbek Koszovóban. A semittevő, lopásra szakosodott népesség a hülye szociálpolitika miatt folyamatosan, exponenciálisan nő, miközben az őket eltartó, dolgozni akaró jelenlegi többség egyre fogy. A vége Koszovóból ismert...
eszegfu
@Equus: 13:27 Még egy érdekesség: valóban a börtönökben lévők tulnyomó része cigány származásu, de a legtöbbjük "piti" lopások, csalások miatt. Viszont a "fehér" bőrü foglyok szinte mindegyike sulyos büncselekmény miatt ül. Pl. az az orvos, aki luggal leöntötte barátnőjét... ilyent nem csinál egy cigány!!
Egyébként meg én sokkal jobban haragszom a mostani szomszédaimra, mint az előtte ott lakó cigány családra, akik a mai napig is időnként eljönnek hozzám "látogatóba". Nagyon elkanyarodtunk már az eredeti témától... nem?
Equus
@eszegfu: nem annyira... a település helyzete vmiképpen az országét is tükrözi... egyre több az inproduktív ingyenélő, kevesebb a dolgozni akaró, kreativitással megvert Ember. Utóbbiak külföldön keresik a lehetőséget... "Á, csak néhány évre megyek ki, h legyen egy kis pénzem, aztán jövök... aztán évenként egyszer jövök... aztán idén nem tervezem, gyertek ti, fizetem a repjegyet... aztán idén szabadságom alatt elutazunk, visszük a gyerekeket is... ja csak Skype-on láttátok a kisebbet... hát majd jövőre... Kb. ez a töri azokkal, akik lécet esznek. Akik maradnak, azok a hivatalnokok (minek egy 2.000 lelkes falunak saját jegyző, polgármester, hivatal?) és a munkát kerülő cigányok. Persze vannak még a nyugdíjasok, de azok már lassan utánpótlás nélkül kihalnak... Nincs ez olyan messze az eredeti témától... Ez a sors vár az orrszágra is. Nem ment a tatárnak, töröknek, németnek, muszkának, menni fog az orbánnak és hordájának.
nezelodo
Hát abban a faluban nem jött be a miniszterelnöki tanácsadó receptje, hiába osztott rakókrumplit, naposcsibét, és szopós malacot! Lehet, hogy kapát, meg vasvillát, meg sarlót (ezt lehet, hogy a vezér tiltotta meg) elfelejtett hozzá osztani?
Equus
@nezelodo: Dikk mán...ha osztott is volna, már másnap a piacon árulták volna... mit keressen egy kapa a cigányember telkén? Magyarnak való az, he...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.