A CEU melletti tüntetéseket szervező Oktatási Szabadságot csoport bejelentette, hogy helyhiány miatt vasárnap délután a Clark Ádám tér helyett végül a Várkert Bazár előtt fognak gyülekezni. A változtatásra azért volt szükség, mert a vártnál többen (Facebookon eddig már 32 ezren) jelezték a részvételüket.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőleg az Erzsébet híd felől közelítse meg a helyszínt, ne a Lánchíd felől, mert arra fognak vonulni a Kossuth tér felé, és a szembejövő forgalom nagyon meglassítaná a menetet.

A tüntetést azért szervezik, hogy hogy Áder János ne írja alá a CEU-ellenes törvényt.

Ahogy írták:

„Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.”

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
„Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.”

Mélyen egyetértek és kívánom, hogy legyen akkora erő ebben a tiltakozásban, hogy söpörje el ezt szemét társaságot úgy mint a hurrikán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Eladott Ország: ma 10.13 meg az elhatalmasodó elmebaját !
kukac50
Ez a tüntetés nem csak az egyetemről szól ez már Magyarország függetlenségéről is szól.
Nem akarunk Putyin szolgái lenni! Orbán Viktor behódolt Putyinnak ez már felháborító!
Vagy zsarolja Orbánt Putyin???
Főlökött
@Yoda69: Mit látsz ? Milyen mundért védek ? Nem csak Soros egyetemével van baj, hanem a többi 26-al is !

Azért kérdeztem a véleményed, hogy Te -> hogy is látod ! Nem kötözködni, sem trollkodni nem akartam, illetve senki pártjára nem állok addig, amíg nem látom a tisztán VALÓS tényeket és nem a mellébeszéléses - hamukákra vagyok kíváncsi.

Őszintén az egész felsőoktatást szét kellene vágni és olyan alapokra helyezni, melyek érnek is valamit. Érthető legyen mondanivalóm tartalma, mondok egy példát : Havas :) Ugye jogi egyetem és autó vill. szakmunkás végzettséggel, hogy is taníthat Szegeden ? Mit is tanít az egyetemen és hogy is ? Csiszár is tanítványa volt és diplomát kapott :) Miből is ? Média szakon végzett :) Folytatom -> Havas csinált egy média fősulit, mely - milyen végzettséget is adott :)? Rájött, hogy ez nem okés, gyorsan eladta, de hagyjuk, az is balhés volt.
Ahhoz, hogy valaki egyetemi oktató legyen, felsőfokú szakirányú végzettsége kell, hogy legyen, továbbá a szükséges fokozatokat meg kell szereznie, illetve tudományos munkákat kell letennie az asztalra !

Mondok jobbat, Qszaszemkénk :) Hogy lehet Dr.-i fokozata, ha nincs egy felső 'C' és egy középfok "C" nyelvvizsgája. Ha mint egy másik személy, egy amcsi pékség címe alatt szerezte fokozatát :) Hozzátéve nagyon halkan, hogy az összes, frissennyomott bankón, mi is látható ? Dr...

Szóval visszatérve az alapokhoz, jelenleg boldog - boldogtalan oktat akármit és abból adnak ki egy diplomát, ami viszont megtévesztő. Mindezt horror áron teszik és még a mellékhelyiségbe sem jó, mert durva papírra nyomják.
Azt mondta a szószóló, hogy nincs szólásszabadság. Nincs? Elmondhatta szabadon. Nincs tanulási szabadság ? Dehogynem, azt tanul, amit akar. Üres lufipuffogtatás volt az egész.
Hozzáteszem, nem vagyok Fideszes, nem is komálom Őket.

Érdekességként csak, olvasd el, megéri :
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/havas-most-tenyleg-mindenkit-elkuldott-a-francba/rbhhx5n
Főlökött
@Eladott Ország: Azért azt se feledjük, hogy a magyar diplomával semmi gond, csak a CEU amerikását fogják felfüggeszteni :).
Mi volt olyan fontos és sűrgős ? Úgy őszintén, komolyan kérdezed ? Eddig mióta pettingel a Sorossal a mostani vezetés ? Vigyázniuk kellett volna arra, hogy ne hagyjanak támadási felületet, melybe bele lehet kötni. Ha a kötelező vizsgálat nagyobb hiányosságokat nem tárt volna fel, szerintem nem történt volna semmi. Így viszont, belekötnek még az élő fába is és végig is viszik, mert beleillik a szabadságharcos teóriába.
Ténykedésük megalapozója pedig egy rakás megállapított szabálytalanság, mely még papírra is került, így tudják lobogtatni...

Arra a kérdésedre, hogy "Nincs egyébb gazdasági problémája ennek a szerencsétlen országnak?" úgy tudod válaszolni, szerinted ? Állítólag dübörgünk :))))))
Attól pedig, a hajam szála is égnek állt, hogy nem lesz olimpia, de a Csepel szigeten azértis megépítik az olimpiai stadiont, a jövő nemzedéknek, ha netán úgy döntenek, hogy jó lenne, már adott lesz. Hozzáteszem, addigra lehet, hogy elporlad az egész. Szóval valahogy így állunk, meglátásom szerint :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.