Pedig az adatvédelmi tájékoztatóban kifejezetten azt írják, hogy nem megy semmilyen adat külföldre. Szombat délután megírtuk, hogy az oldalban az orosz Yandex nevű technológiai cég kódja fut. Egy mérőkód, ami az oldalak gazdájának segít statisztikákat készíteni a látogatókról, és a segítségével azt is ellenőrizni lehet, hogy az oldal jól van-e összerakva, könnyen tudják-e használni a látogatók. Ezzel önmagában nincs is semmi probléma, szinte minden weboldalon futnak ilyen kódok, a legelterjedtebb az amerikai Google megoldása. Egy EU és NATO tagországtól viszont meglepő az orosz cég megoldását választani egy kormányzati oldalhoz, különösen, hogy 2011-ben kiderült: a Yandex adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal, például az egyik ellenzéki blogger támogatóinak listáját is átadták az FSZB-nek, azokét, akik a Yandex Paypalhoz hasonló fizetős szolgáltatásán keresztül támogatták Alexey Navalnijt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A csutigeci, a csürhéje, és a rájuk szavazók kőkeményen azon dolgoznak, hogy hazánk orosz gyarmat legyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
A csutigeci, a csürhéje, és a rájuk szavazók kőkeményen azon dolgoznak, hogy hazánk orosz gyarmat legyen.
RonaGyuri
ez a dagadt törpe ennyire szeret oboázni?
Csizmás Kond
Minden veboldal küldi az adatokat valahová, mi ebben az új ?
Cefi
@Csizmás Kond: Kissé szelektíven értelmezed a dolgokat. Itt a lényeg a SZEMÉLYES ADAT.
human
Nincs ennek biztonsági kockázata véletlenül?
human
@Csizmás Kond: Ha elolvastad volna a teljes cikket:
"A magyar kormányzati oldal alaposabb elemzése során egyértelműen kiderült, hogy az orosz szerverekre küldi a felhasználók által beírt adatokat, tehát nem csak azt, hogy hova kattintanak az oldalon, hanem a nevüket, emailcímüket és életkorukat is, amit a Nemzeti Konzultáció kitöltése előtt meg kell adni."
Csizmás Kond
@Cefi: azt azt a személyes adataidat...mindent amit megosztottál vagy megkerestél a neten.
Csizmás Kond
@human: képzeld el...és ilyenek ezek a szerverek küldözgetik az adatokat, csak valakinek most azért szúrt szemet mert nem egy bejáratott nyugati vagy közelkeleti szerveren működik ez az izé hanem egy orosz fejlesztésen...nagy ügy
Cefi
@Csizmás Kond: Ford Fairline-sen mondva. Veled kommunikálni pontosan olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Rendkívül szórakoztató, de roppant fájdalmas.
Nem tudom eldönteni: Te született és meggyőződéses idióta vagy, vagy pénzért csinálod?
Csizmás Kond
@Cefi: ...az a hülye ami olyant tesz amit nem akar...
ki kért hogy kommunikálj velem ? Az hogy válaszoltam egy hozzám intézett írásodra nem kötelez semmire és főleg nem jogosít fel arra hogy ömlengj az önteltségedről.
nemkati
@Csizmás Kond: Azon gondolkodtál már, hogy mit kezd a Yandex a személyes adatokkal? Oké, hogy te vagy olyan előrelátó, hogy nem mész a kormány oldalára, de aki jóhiszeműen válaszolni akar a konzultációs kérdésekre, annak mit tesznek az adataival? Hát megmondom. Utánaerednek, hogy ki is ez, pláne ha nemtetsző válaszokat adott, és bekerül Kubatov nyilvántartásába. Még mindig azt mondod, hogy nincs ezzel semmi probléma?

Az a kód, amit a 444.hu felfedezett, akár az IP címet is tárolhatja. Nem az a dolga egy kormánynak, hogy listázza az embereket politikai hovatartozásuk szerint. Ezt csak a Fidesz teszi meg, törvénytelenül, ráadásul hazaáruló módon.
human
@Csizmás Kond: Elfelejtetted, hogy a kormány oldalán az szerepel, hogy NEM adják ki a felhasználók információit külföldre és harmadik félnek. Tehát visszaéltek a személyes adatokkal. Ezen mit nem értesz?
Arról is megfeledkezel, hogy ez az orosz cég Putyin riválisát támogató civilek adatait szivárogtatta ki. És most ezek gyűjtenek adatokat a magyarokról.
Felfogod miről van szó?
Csizmás Kond
@nemkati: Persze, de mivel használjuk a netet ez kikerülhetetlen. Amúgy a fészbuk direkt kémporogramként alakult zsidó felkérésre és az ellen senki sem panaszkodik. a gugli szintén ment és küldi az adatokat...és mindegyik csak ez most valamiért Orbánhoz köthető.
...és ha már adatgyüjtésről beszélünk minden társasági oldal azt csinálja minden vírusírtó azt csinálja minden olyan akármi ami adatokat kér azokat valahol felhasználja...pl követ és így születik felmérés hogy ki hol mit és hányszor látogat...de ezek nagyrészt elkerülhető dolgok.
...ja és ip cím...ma azt minden szerver tárolja ugyanis ezen érnek utol leghamarább ha hülyeségeket írsz...a többi meg mánia
Csizmás Kond
@human: Persze hogy nem adják ki. Az ugyanis azt jelenti, hogy direkt hozzáférést engednének, de azt senki nem teszi...oroszfóbia...vagy csak szimpla butaság.
nemkati
@Csizmás Kond: Ugyanúgy terelsz, mint a kormányszóvivők és kormánypolitikusok, ha olyan kérdést kapnak, ami kényelmetlen. Tehát nem arról van szó, hogy a fészbuk vagy a google milyen adatokat gyűjt, hanem arról, hogy a kormány! Elképzelem, micsoda felháborodást okozna nálad, ha ugyanezt egy baloldali kormány tenné. Most úgy érzed, biztonságban vagy, mert egy követ fújsz ezekkel. Minden határtalanul tetszik neked és a magadfajtáknak, ami az ellenzék ellen irányul. Köszönd ezt a drága jó 0rbánodnak, aki végletesen megosztotta ezt a népet, hatalmas károkat okozva ezzel. És igenis, ez hazaárulás, amit tesznek!
Csizmás Kond
@nemkati: ..ha hiányolod én is tudok jelzőket raggatni rád...szóval vagy beszélgetünk vagy nevezgetünk !
...és nem szeretem az együgyü felfogást. hogy így a baloldali meg úgy a jobboldali...ezek marhaságok.
nemkati
@Csizmás Kond: Azt, hogy milyen oldali, kényszerből írtam, mert jelenleg ez a leggyakoribb felosztás. De mondj jobbat. Az együgyű felfogást visszautasítom!
Csizmás Kond
@nemkati: jobbat nem tudok de ilyent igen...mert ugye ha most a baloldal kormányozna annak nem is lenne semmilyen világhálós kapcsolata ...
papa.49
@nemkati: Hagyd, csak fel akar húzni...
papa.49
Egyébként meg ott van a bizonyíték, csak az nem látja aki nem akarja látni...
nemkati
@papa.49: Sikerült neki, végtelenül bosszant, amikor valaki nem lát ki a Fidesz fenekéből, és mindent abból a szempontból vizsgál, hogy a gazember bandának jó-e.
Cefi
@Csizmás Kond: 09.50. Egyszerűen csak hihetetlen hogy valaki magától (vagy ingyen) ennyire ostoba és értetlen. Amit te önteltségnek nevezel: jelen esetben egy 12 éves gyerek informatikai tudása, valamint szövegértése.
papa.49
@nemkati: Nem akarok tanácsokat adni ,csak megjegyzem, ne állj le vele vitázni, át kell lépni, az írásán mint a macskaszaron, oszt. jónapot!!!
Csizmás Kond
@nemkati: ..gondolom azért látod így mert te is fenékből kipislogva ontod az észt.
Úgy teszel mintha te vagy ti lennétek a világ okosai holott a másik rágalmazásánál sose juttok tovább. Büszke baloldalinak valljátok magatokat de arra sem vagytok képesek, hogy egy életrevaló valamit összehozzatok..ezzel a tehetséggel meg nálam ne ugráljon senki.
nemkati
@papa.49: Hehe, nem akarsz tanácsot adni, de mégis adsz. :DDD
Csizmás Kond
@Cefi: az előbbi rád is vonatkozik.
pofa nagy egyéb semmi.
Cefi
@Csizmás Kond: Meggyőztél. Téged tényleg nem fizetnek. Igazi orbánsegglakó vagy. Mondanám hogy agymosott, de nálad ez biológiai képtelenség lenne.
papa.49
@nemkati: Ez nem tanács, csupán megjegyzés, a tanáccsal úgy vagyok ,,aki kalácsot nem tud adni, az tanácsot se adjon,, nos nekem elég a saját számunkra előteremteni a ,,kalácsot,, tehát én tanácsot senkinek nem adok...
Csizmás Kond
@Cefi: ...a szarakodásnál egyebet már rég nem olvastam tőletek...ez a baloldal...
RonaGyuri
@human: annyira érzékenyek ezek az adatok és annyira nagy a biztonsági kockázata, hogy már az is kétségeket vet fel, hogy egy tisztességes adat-védelmís (Ezzel persze Péterfalviékat eszembe sincs gyanúsítani, ő is egy ócska pártkatona) engedélyt sem adott volna rá! =))
Csizmás Kond
@Cefi: ...a propin kívül a többit hazudod...na de hát nálatok ez a becsület.
Cefi
@Csizmás Kond: Ja egy apróság. Nem vagyok baloldali. Ha nem tűnt volna fel. A demokrácia híve vagyok. A te szádból a becsület szó, pontosan olyan hiteles, mint az, hogy a trójai faló nyer az epsomi derbyn. A válaszaid (mindenkinek) önmagukért beszélnek.
Csizmás Kond
@Cefi: hát persze hogy neked nincs oldalad, te már a gendertápon nevelkedtél...:)
Amúgy nem érdekel mit képzelsz rólam, vagy más mit képzel rólam, nem azért vagyok itt, hogy ezektől legyek valaki...sőt az ilyen oldaltalan balliberális vakságok erősítenek meg abban, hogy jó helyen állok.
Ördögvadász
Az NSA minden lépésedet kíséri. Teljesen legálisan, a német legfelsõbb bíróság szerint.
A világ uralmi imperialistának Európa nem más mint protekturátus.

De ez Téged láthatóan nem zavar!?
Cefi
@Csizmás Kond: Ha figyelnél arra, hogy mások mit írnak, ez eszedbe sem jutna. Már 1988-ban tüntettem. A Gösser-ben még személyesen koccintottam orbán viktorral. (Ma már szégyenlem). Ha meg akarsz ismerni olyanokat, akik ugyanazt vallják, mint akkor, gyere el ma a tüntetés előtt találkozni velünk. A velünk, az itteni négy propeller kommentelő, innét ismerjük egymást, megyünk a ceu melletti demonstrációra. Mindegyikünk családostól, gyerekestől. Mert nem gyujtogatni, tv-macit, plazma tv-t megyünk lopni, nem büfét megyünk kirabolni. Várunk szeretettel (viccen kívül) meghívunk egy italra, és garantáltan békés beszélgetésre. A "mi" elvünk: magyar-magyarnak nem ellensége. Maximum nem értenek egyet. Ennyit mára, neked, tőlem.
Csizmás Kond
@Cefi: Nem megyek, nem szokásom tüntetésekre járni...amúgy sem BP-en lakom...
...és itt nem is magyar magyar ellentét van...
Cefi
@Csizmás Kond: Hát akkor ennyi. Rólad, a válaszaid és elveid alapján ugyanaz jut eszembe, mint a jelenleg regnáló hatalom cselekedeteiről. Megnézni, figyelni bármelyik Hieronymus Bosch festményt. És ezen kívül a gyávaságod. Ha itt laknál sem jönnél el.
Csizmás Kond
@Cefi: ...nézd, a filozofálásod csak a saját elmefuttatásaidat igazolja. Gyávának nevezni valakit azért mert nem tesz eleget a felkérésednek még balkézből is ostobaság, és egyáltalán nem hősi tett minden utcai cirkuszon ott lófrálni...családostól ...ez csak abban erősít meg, hogy sokatoknak a hőbörgés a mániája.
JAJMÁR
Kell ennél több bizonyíték?
és szépen minden történést, mondom és írom MINDENT tessék megpróbálni felfűzni erre a tényre. Sikerülni fog :(
JAJMÁR
Ja, és hirtelen "eltűntek" az orosz kódok... a szemünk elől!
nemkati
@JAJMÁR: Tényleg kivették. De ez mondjuk nem teszi meg nem történtté.
human
@Csizmás Kond: Az egész történet arról szól, hogy adatokat adtak ki. Érted, ez már megtörtént. És te erre azt írod, hogy nem adnak ki adatokat. Ha nekem oroszfóbiám van, akkor te szerelmes vagy beléjük.
Csizmás Kond
@human: nem azt mondtam, hogy nem adtak ki mert arról fogalmam sincs, azt mondtam hogy ez a kódos marhaság egy hülyegyerekeknek való vicc.
human
@Csizmás Kond: Tovább küldte az adatokat az oroszoknak. Ez nem vicc. Ez történt. Mikor honlapot készítek nem szoktam véletlenül ilyen kódot tenni bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.