Idén június 30-ig kell azonosítaniuk a feltöltőkártyás előfizetőket a mobilszolgáltatóknak, mivel a törvény szerint megszűnik az az előfizetés, amelyik esetében az adategyeztetés nem történik meg határidőig – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A tájékoztatás szerint a több millió érintett kártyahasználónak kapcsolatba kell lépnie mobilszolgáltatójával a szolgáltató által megjelölt módon és formában. Az NMHH a hazai mobilszolgáltatókkal közösen május elejétől kampányt indított, hogy felhívja az előfizetők figyelmét a határidőre, illetve az ügymenet folyamatosságára.

Fontos, hogy a hozzátartozók, közvetlen családtagok is segítsék a gyerekek, idősek által használt hanghívásra alkalmas, illetve riasztókban és egyéb nem hívásra szolgáló eszközökben található mobiltelefon SIM-kártyák adategyeztetését – írták.

A szolgáltatók 2017. június 30-ig legalább kétszer SMS-értesítést küldenek az előfizetőknek a személyazonosságot igazoló ellenőrzéshez szükséges adatokról, az adategyeztetés módjáról – azaz hogy személyesen, telefonon vagy online –, az adatok megadásához szükséges teendőkről, valamint az egyeztetés elmulasztásának jogkövetkezményéről, a feltöltőkártyás előfizetések megszűnéséről.

A hatóság és a mobilszolgáltatók is "adategyeztetés" elnevezésű aloldalakat hoztak létre weboldalaikon, ahol részletes információ található az adategyeztetésről, a személyazonosságot igazoló ellenőrzésről.

A január 12-én hatályba lépett rendelet alapján egy egyéni előfizetőnek legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven előre fizetett mobilrádiótelefon SIM-kártyája, azaz feltöltőkártyás előfizetése lehet.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Én felhívtam az sms-ben megadott számot és fél óráig zenét hallgattattak velem. Érdekes, hogy az új szig. számomat is elfogadták. Viszont a beígért e-mail visszaigazolást a mai napig sem kaptam meg, valamint arra a kérdésemre: Mire jó ez, mitől fosik a kormány, mi értelme van évente újra egyeztetni szintén nem kaptam választ.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Azért vannak gondok a netes rendszerrel!
A "dominó adategyeztetés" címen található oldal, pl. nem fogdja el a 2017. 02.02.-án újra cserélt szig. számát!
Milyen a hatósági nyilvántartás?

Ugyanakkor a szintén új jogsi számát elfogadta, pedig azzal a büdös életben nem vásároltam sem telefont, sem SIM-kártyát!

"Hunniában valami bűzlik" a SIM-regisztrálási hamis indok/ok magyarázatai körül!

Tovább gondot jelent, hogy a megadott mobilszámra érkezik egy 5 számjegyű kód. Ezzel csak az a gond, ha a megadott mobil egy idős családtagnál van, aki nem tudja kezelni az sms- rendszert és nem is lakik a közelben, ergo: még bediktálni sem tudja a kódot, amely nélkül az oldalon nincs továbbléps!

A tetves rohadt, szarházi harácsoló, gengszter, nyilvántartásmániás, ÁVH-s beállítódású paranoiás és hazaáruló tetves rezsim jól megszivatják a "magyar embereket" és a "keményen dolgozó kisembereket" no meg a nyugdíjasokat is, akik nem éppen mobilzsonglőrök!

Uff ( a q**a anyátokat - gecik!)
Sega
Kellemes délutánt @quadrocopter: Teljesen igazad van.Ezek mást sem tudnak ,csak szivatják
a népet,mocskos férgek rohadékok.
wagabund
@quadrocopter: 15.42..a hír hallatán ma beballagtam egy budaörsi T homba(sic)..átadom a telómat, mondom mit szeretnék..aszongya ezt itt nem lehet...mé nem? -me nem lát bele a rencerbe..
-próbálja meg, megvárom...addig is nyúlik a sor, mert mindenki erre vár..aszongya nem stimmel a szem ig adata az övékkel..-akkor stimmeltesse, és essünk túl a hercehurcán..
húzta a száját, aztán mégis megcsinálta...az igaz, hogy percre pontosan megmutattam mikor voltam egy másik Thomban a szem ig. adatait egyeztetni..amit ott rosszul csinált a tutajosszemű álmodozó...
érdekes, akkor már minden stimmelt..
kértem egy igazolást az egyeztetésről...aszongya nem adhat..-és akkó hogy igazolom a TEK-nek, ha rám törik az ajtót, hogy biza itt voltam..nagynehezen küldött egy sms-t igazolásként...

szóval megy itt minden, csak qurvára nyögvenyelősen...

...búcsúzáskor megemlítette a kedves(de nem őszinte mosolyú)hölgy, hogy egy év múlva újra egyeztetni kell..

( illő tisztelettel kérdem: mijalófasz fog jövő évig történni az én számommal? migráncs leszek? vagy mi? mi értelme jövőre is egyeztetni? hö?)
quadrocopter
@wagabund: Rengeteg embert arra kényszerítenek, hogy utazzon, várjon órákat, ha mázlija van, akkor sikerül az "adategyeztetés"!
Mocskjos, aljas baromság, az AvH így jut az adatokhoz, anélkül, hogy bírósági engedéllyel szerezné be.
Két éve vásároltam egy telót az egyik plázában, bementem a t-comhoz, hogy SIM-et vegyek hozzá, majd irány Zalaegerszeg Kosszuth utcai üzlet.
Amikor sorra kerültem, egy, már korábban is a pultnál támaszkodó veréb - az eladó ismerőse lehetett a stílus alapján - végignézte és hallgatta a SIM vásárlással járó adatok felvételét, de simán bele is olvashatott az személyi adatokba.
Ma már bánom, hogy nem emeltem kifogást az eljárás miatt!

Mindez Zalaegerszeg Kosszth L. utcai T-com üzlet!
human
Telefonona és online lehet hitelesen igazolni a személyazonosságot? És kiderítette már valaki, hogy mi lett a sorsa a 200 ezer sim kártyának?
wagabund
@human: kamu volt az egész..más célt szolgált ez a felhajtás.
Rózsika Hatházi
Én felhívtam az sms-ben megadott számot és fél óráig zenét hallgattattak velem. Érdekes, hogy az új szig. számomat is elfogadták. Viszont a beígért e-mail visszaigazolást a mai napig sem kaptam meg, valamint arra a kérdésemre: Mire jó ez, mitől fosik a kormány, mi értelme van évente újra egyeztetni szintén nem kaptam választ.
human
@wagabund: Honnan veszed, hogy kamu volt? Szerintem tök logikus, hogy valaki feltehetően illegális célra vesz 200 ezer sim kártyát, majd a fidesz nem kivizsgálja az ügyet, hanem hoz egy álintézkedést amivel a tisztességes magyarokat szívatja meg.
sokanvagyunk
"A megadott adatok nem egyeznek meg a központi nyilvántartás adataival!" - hogy melyik adattal van baja az rejtély, a rég vásárolt készülék összes papírja itt van előttem az adatokkal... - amennyiben viszont van központi nyilvántartása egy szar kis szolgáltatónak rólam, na akkor itt kezdődik a baj. Egyébként nem hiszem, hogy a változó szem ig. vagy jogsi-szám náluk naprakész.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: ...egyébként meg döngessék meg azokat a nemzetinek nevezett kócerájokat, ahol akár ezrével lehet sim-kártyát venni.
Sega
Kellemes napot @magyarbakancs:
köszi a linket.Próbálkoztam, de folyton azt az üzenetet írja ki a megadott
adatok után,hogy nem egyeznek az adatok.Pedig azt adtam meg,amit a vásárláskor.Nem értem mi fészkes fene térhetne el,hogy állandóan azt az üzenetet jelzi. Szemét dolog,amit művelnek.
magyarbakancs
@Sega: nem változott a személy igazolványod közben?
Sega
@magyarbakancs: Nem,semmi változás nem volt
magyarbakancs
@Sega: nekem sikerült egyből regisztrálni
.lehet ,hogy sokan akarnak regisztrálni.
Vagy nem a te neveden volt annak idején regisztrálva a telefonod?
Sega
De az én neveme volt :) Most akkor,ha így nem sikerül online,utána mi a következő lépés?Személyesen nem igazán tudok menni ilyen dolgot intézni,rokkant,mozgásban (is)korlátozott vagyok.Telefon hívás,szolgáltató felhívás ,úgy megoldható az egyeztetés,vagy utazni kell egy kirendeltségre? Remélem nem.
sokanvagyunk
@Sega: Nekem sem sikerült, bár 15 éve ugyanazok az adataim... - szemben velük, akik anno (meg)Westel :) is volt, valamint havonta minimum egyszer sms-küldenek a játékszabályuk változásáról.
Sega
Szép napot @sokanvagyunk: hát eléggé gyalázatos,hogy szarakodnak,megint kisembereket szívatják ilyen dolgokkal is.Azért remélem neked is sikerülni fog az ügyintézés.
bencemacska
Én azért nem tudtam egyeztetni, mert nem megfelelő a személyi ig. számom.
A zenét én csak 20 percig hallgattam, akkor meguntam!
Sega
Kellemes napot@bencemacska: az online egyeztetési sikertelenség után,akkor a telefonálást sem próbálom ki,ha annyi ideig csak a zenélgetés megy.Fene enné meg ezeket ,és még azt mondják,hogy "egyszerűbb ,könnyebb,gyorsabb " lett az ügyintézés.
bencemacska
Szó szerint azt írja vissza: Hibás az okmány formátuma!
De ezzel vásároltam a telefont. Régi szig., de érvényes!!!
bencemacska
@Sega: ma, 11:09
Szia, sajnos most a @magyarbakancs: által megadott link is ugyanazt válaszolta.
Valószínű nem működik a szoftver régi típusú személyivel! Hiába érvényes.
Mindig az öregekkel tolnak ki.
Sega
@bencemacska: szemét egy banda,az már tuti
quadrocopter
@magyarbakancs: Sajnos nem értetted meg az írásom!
magyarbakancs
@quadrocopter: Én a linket információként küldtem el.
Elnézésed kérem.
quadrocopter
@magyarbakancs: Kösz, de talán kiderült, hogy egyedül az egyik idős. távolabb élő hozzátartozóm mobilját nem tudtam lerendezni onlájn módon, a többit sikerült. Köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.