Trianon gyászmunkáját még mindig nem végeztük el – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a makói országzászló újraavatásán szerdán.

Lázár János úgy fogalmazott, a gyászidőszak 97 évvel a tragédia és 75 évvel a ráemlékező országzászló felállítása után sem zárult még le. Csonka emlékművek az újraállított országzászlók, mert csak a trianoni szégyen egyik felét mutatják meg – tette hozzá.

A traumának sosem csak áldozatai vannak, hanem elkövetői, cinkosai és haszonélvezői is. Az ő felelősségük, az engesztelés és a bocsánatkérés emlékműveit nem találjuk Párizsban, Versailles kastélyai között, a Felvidéken, Erdélyben, a Partiumban, Délvidéken és Kárpátalján sem – mondta a politikus.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
25 éve történt, 1990. június 4-én. Emlékezzünk meg a rendszerváltás Országgyűlésének első kivonulási botrányáról. Idézem az ülés jegyzőkönyvét:
Megemlékezés a trianoni béke 70. évfordulójáról
ELNÖK: (Szabad György) Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
@magyarbakancs: ez egészen biztos. Sõt. Már most kissebbségben vagytok!
Pálinkás Pál
Valakit érdekel ez az egybites ,mentében masírozó alakokon kívül???Ezzel megint csak a határon túli szavazóknak mondanak szépet...mert valljuk be...aki normális,az nem ezt a közel 100 évvel ezelőtti eseményt siratja..sőt...a határon túliaknak való kedvezés a honiakkal szemben ,már elérte azt hogy Trianon emlitése hányingert kelt a jobbérzésű emberekben!
Perwool
@magyarbakancs: Ez a kettős állampolgárság, csak arra kellett az erdélyieknek, hogy munkát tudjanak vállalni az EU területén(nem itt). Miután Románia is EU tag lett elvesztette jelentőségét.
magyarbakancs
@Ördögvadász: Én kisebbségben vagyok?
magyarbakancs
@anka: A Spektrum TV-n volt egy sorozat amit Németek,Franciák,Hollandok,Amerikaiak csináltak ,az első világhaburúról.
Abban szerepelt a békeszerződés rész abban hangzott el.
És még más is volt benne.
Ezért mertem azt írni,hogy Osztrák-Magyar monarchia szerepelt a dokumentumokon.
tudode
Probléma egy se, hiszen Orbán Viktornak van NEMZETEGYESÍTŐ STRATÉGIÁJA, felolvasva milyen módon képzeli el azt!
..
www.youtube.com/watch?v=b-A5z0XD2AQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.