Szél Bernadett legalábbis ezt állítja. Valamivel több mint egy hete a kormány Szél Bernadett kérdésére tagadta, hogy Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó a Szovjetunióban tanult volna. Ehhez képest Szél csütörtökön azt írta a Facebook-oldalán, hogy forrásuk és egy évfolyamtársa egybehangzó állításainak megfelelően Bakondi 1987 szeptembere és 1988 februárja között tiszti továbbképzésen vett részt Moszkvában. Az LMP-s képviselő most a következő kérdést tette fel Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek:

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/20130607-arviz-aradas-orban-viktor-es.jpg
Ha kell a hely valami semmihez nem értő seggnyalónak. Nem, a migránsok nem vehetik el a magyar emberek és főleg a szakemberek munkáját, azt csak Bakondi Györgyök fiai vehetik el, azért kell egyik autóból a másikba ülni és néhány centis hóban megfagyni, szerencsétlen pitiáner bűnözőket hónapokig hajszolni, egy három utcás zsákfaluban eltévedni terrorelhárításügyileg, mert mindenütt szakemberek helyett lojális semmihez nemértők ülnek. A vízellátás annyira marginális kérdés, hogy azt nyugodtan rá lehet bízni egy pénzügyi közmunkásra, a megbízhatóság a lényeg, ki nem szarja le a hozzáértést? Pontosan így, véreim, pontosan így. Ha van élő ember, aki úgy véli, hogy Bakondi ingyen olyan hülye, mint két pár Orbán ­féle felemás gumicsizma árvíz idején, akkor nagyon sajnálom. Azt gondolom, nem kell külön kifejtenem, hogy a katasztrófavédelem miként aránylik a vízügyhöz. Igen, úgy aránylik, hogy a katasztrófavédelem látja el a vízügyi hatósági feladatokat, nem igaz? Igen, mi továbbra is védjük, ahelyett, hogy elhárítanánk, és persze, hogy semmi jelentősége nincs, csak úgy mondom. Szóval a ifjabb és idősebb Bakondi (csak ők ketten) havi közel 2,5 millióba fájnak ennek az országnak,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Miután mi védjük a katasztrófát, míg máshol elhárítják mit vártatok ettől a jótét lélektől? Védeni már tudja, sőt ha kell még csinál is, vagy legalább is támogatja azokat akik helyette megteszik.
Eladott Ország
folytatás ma, 15:56 És ha Patrik ugyanolyan értelmes, mint az apja, remélhetőleg egységnyi idő alatt szétbassza, lerohasztja a vízműveket (ÉRV ZRT). Tudom, akkor írjak majd legközelebb cikket, amikor valamely kőpofátlan mocsadék kölyke a NER korrupciós rendszerén kívül érvényesül, addig inkább kussoljak. Sajnos nem tehetem. Jó lenne, ha ezen a híren többen elgondolkodnának azok közül, akik azt hiszik a pillanatnyilag jól fizetett, kényelmes állásaik birtokában, hogy biztonságban vannak. Bárkire, akárkire sor kerülhet és még a háromnapos határidő sem biztos. Ha kell a hely valami tehetségtelen seggnyalónak, te is repülhetsz, kedves felebarátom!
papa.49
Na és mit tanult a ,,boka csattogtatáson,, kívül ,mert egyebet nem tud!!!
Cefi
Szelektív felejtés. Fideszes betegség.
quadrocopter
"...tiszti továbbképzésen vett részt Moszkvában." Tudjuk mi volt ez? Határőr tiszti fedéssel KGB-szak!

"A szovjet határőrség a KGB-hez tartozott, ezért a magyar határőrizeti tisztek kinti képzéséért is ez a szervezet felelt. Úgy tudjuk azokat is tanították a KGB-sek itthon, akiket nem vezényeltek moszkvai tanfolyamra. Már egyes középvezetői beosztást sem igen tölthettek be olyan tisztek, akik nem kaptak megfelelő szintű képzést. A KGB határőr főcsoportfőnöksége egyébként teljesen elkülönült az állambiztonsági résztől.

A ma kormányzati pozíciókat betöltők közül Bakondi György és Papp Károly jöhet szóba; mindketten határőrtisztek voltak a rendszerváltás előtt.

Amikor lapít és elhallgatja a múltját Vakondi:

"Bakondi a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskola hallgatójaként határőr-parancsnokként és általános iskolai tanárként diplomázott 1975-ben. 1991-ig határőrként szolgált - ahogyan az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) mai vezetőjének több jelenlegi vezető beosztottja is. A Népszava igyekezett megtudni: őt is "kiképezte-e a KGB?". Az OKF honlapján azonban szakmai önéletrajza csupán 1991-ben kezdődik, amikor parancsnokhelyettes lett a határőrségnél. Emellett annyit lehet még megtudni, hogy „katonai főiskolát, jogi egyetemet végzett, tanult az Egyesült Államokban”. Az is tudható, hogy nyelvismerete angol és orosz. Korábbi munkájáról mindössze ezt írja: „széleskörű alsó-, közép- és felsőszintű rendvédelmi, közigazgatási vezetői tapasztalatokkal, jogalkalmazási, nemzetközi, oktatási gyakorlattal rendelkezik
Lapunk rákérdezett, hogy Bakondi határőri pályafutása során végzett-e tanfolyamot, iskolát, részt vett-e továbbképzésen a Szovjetunióban - esetleg a KGB szervezésében -, illetve más szocialista országban. A tábornok szóvivője útján azt válaszolta: csak a hét végén lesz ideje arra, hogy felelevenítse, milyen képzéseken, és hol vett részt. Részletes tájékoztatást hétfőre ígért."
quadrocopter
Papp Károly ORFK-s főpandúr:

"Papp Károly országos rendőrfőkapitány 1983-tól a rendszerváltásig ugyancsak határőrtiszt volt, ráadásul különösen „érzékeny” határszakaszon. Mindvégig a Soproni Határőrkerületnél dolgozott, ahol törzsszázad parancsnoki beosztásáig vitte. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint Papp Károly nem vett részt moszkvai továbbképzésen.

Soron kívül
Egy német fiatalember, Mathias Rust 1987-ben - világszenzációt keltve - kisrepülőgépével landolt a moszkvai Vörös téren úgy, hogy sem a szovjet határőrség, sem a légvédelem nem észlelte. Ezt követően a KGB az összes szocialista ország hasonló szervei számára soron kívül szervezett alapos „fejtágítást” a hasonló esetek elkerülésére – állítja informátorunk."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.