A magyar-kínai kereskedelem bővülése az egyik legdinamikusabb a térségben, ezért meg kell erősíteni a két ország partnerségét, közölte  Orbán Viktor miniszterelnök.

Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban szerda délelőtt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

A kínai miniszterelnök-helyettes kifejtette: országa a kölcsönös tiszteleten alapuló, kiváló kétoldalú kapcsolatrendszer fenntartásában és erősítésében érdekelt.

Orbán Viktor és Liu Jen-tung megállapították, hogy a Közép-Európába irányuló kínai befektetések közül a legtöbb Magyarországra érkezik, ráadásul a legdinamikusabban a magyar-kínai kereskedelem bővül, a térség országaival összehasonlítva.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint szót ejtettek az úgynevezett 16+1 formátumú partnerségről is; a Kínát és a kelet-közép-európai országokat összefűző együttműködés következő csúcstalálkozóját éppen Budapesten rendezik majd, és ezen részt vesz a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke is.

MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szederkenyicsaba
1.Most is nagyot mondott a főnökünk. Szerintem egészen pontosan úgy igaz, hogy Magyarországon Magyarország Kína legfontosabb partnere...

2.A Tiennan térről alkotott korábbi véleményét ismerve, vagy az évi 1500 feletti halálos ítéletek, kivégzések számát , a Kommunista világ továbbéltetését látva azért én nem lennék ennyire büszke, de miót a a "Ruszkik haza"-ból a "Ruszkik vissza" jelszó lett, semmin sem csodálkozom. Még a Heineken csillagán sem...
szederkenyicsaba
@szederkenyicsaba: Ja ez lemaradt a Wikipédiából :

A vörös a kommunista forradalom, a nagy csillag pedig a kommunista párt szimbóluma. A négy kisebb csillag a munkásokat, a parasztokat, a polgárságot és a patrióta kapitalistákat jelképezi, akiket egyesít a kommunizmus építésének feladata.
lampa laz
Cucikám, te még a fasorban sem voltál, amikor a kis ferdeszeműek már ráéreztek erre a fontos kereskedelmi partnerségre és telepakolták az országot hamisított bóvlikkal.
Ti leginkább saját zsebre kereskedtek velük, a letelepedési kötvényekből busás haszon ütötte a markotokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.