Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy katonai beavatkozásra van szükség Líbiában, hogy megállítsák a migránsokat. Ennek részleteit nem a rádióban kívánta elmondani, mert katonai akciókról nem így szoktak beszélni, mondta.

Orbán katonákat küldene Líbiába

(Fotó: Mohai Balázs/MTI)

Orbán már a júniusi EU-csúcson is arról beszélt, hogy Líba északi és déli határaira európai katonákat kellene küldeni, hogy lezárják az utat a migránsok elől. Javaslatát akkor az EU-s vezetők többsége nem osztotta.

Az EU-s menekültpolitika egyéb részeit viszont elutasította: "Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz."

Az NGO-król is ismét szót ejtett:

"Az NGO-k úgy akarnak föltűnni, mintha jó emberek lennének, de valójában zsoldban állnak, migránsokat szállítanak, rossz ügy oldalán állnak, kevert népességet akarnak Európában, antidemokraták, szemben állnak a nép akaratával, rosszat akarnak a magyar embereknek."

Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásokról (civil törvény, lex CEU, tranzitzóna) ezt mondta: "Az eljárások bosszút jelentenek, az Európai Bizottságnál a Soros György által írt kottából játszanak."

A vizes vébéről azt mondta:

„Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni. Nincs olyan rendezvény, amit ma Budapest ne tudna megszervezni. Erre bizonyíték a vizes világbajnokság.

Egyetlen rendezvény van, amit nem képes Magyarország vendégül látni, az a futball vébé, mert nincsenek meg hozzá a szükséges létesítmények, és nem lenne ésszerű annak érdekében létesítményeket építeni."

(444)

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Figyelj, pockos,... Indulj el, aztan nezz hatra idonkent, hogy a magyar katonak kovetnek-e?

Hulye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@karma1: ... nem nyertem én semmit, kánikula van... :)
karma1
@amaramaistanna: Nalam nincs, errefele minusz a divat jelenleg,...:o)))) Valoszinu, hogy Istvan kiralynal hatrahokoltem, es onnantol nem vettem a lapot...:o)))))
karma1
@amaramaistanna: Naaaaa, legalabb egy hangszorot?...:o)))
maci0427
@karma1: -- Mit keres agy Magyar katona Afganisztánban vagy máshol, ahová az ENSZ. kötelékében katonákat kell küldeni,mert "ezt előírják" ? Ja és állítólag mindig van jelentkező a nagyobb pénzért !
karma1
@maci0427: Az mas kerdes, hogyha nemzetkozi szerzodesek alapjan mennek, az ENSZ penzebol (amibe persze a magyarok is belefizetnek), De az egeszen mast jelent, hogy amig az oroszok kivonulasa utan orban is tevekenyen szetverte a magyar katonasagot, hatarorseget, addig orban kijelenti, hogy a MAGYAROK, , Magyarorszag kuldene Libiaba zsoldosokat. Milyen egyeni akciok ezek? ENSZ es NATO es Europai Unios tagok vagyunk, es ez a foldipocok ugy igazgatja mar a nemzetkozi helyzetet is, ahogy putyin elvarja tole.
Ez azert meg a jo fizetesert is egy kis tulzas, nem gondolod?
Magyarul - ami a bajom ezzel - : Mi koze orbannak egy egyeni akcioban Libiaba kuldeni egyik vagy masik oldal megsegitesere egy szamunkra teljesen semleges politikai helyzetben? Valoban, mar nem is hivhatnak a magyar katonakat "honvedeknek", mert semmi kozuk a hon vedelmehez...
maci0427
@karma1: -- Nem akarok én már ehhez semmit sem hozzáfűzni ! A pénzről /zsold / csak annyit,hogy az ismerősöm szerint ez "jó pénz" neki ! És minél kockázatosabb helyre megy,annál több a pénz ! Túljelentkezés van ! Én hiszek neki ! Hogy Líbiával milyen szerződése lesz katonailag,azt nem tudom ! De gondolom,hogy ez is jelentkezéses alapon fog menni,ha lesz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.