A Jobbik elengedné az egészségügyi biztosítását az egészségügyi dolgozóknak.

A Jobbik elengedné az egészségügyi dolgozók egészségbiztosítási járulékát és beépítené a bérükbe, emellett életpályamodellt dolgozna ki a számukra – mondta Lukács László György, a párt frakcióvezető-helyettese szombaton az MTI-nek.

Az ellenzéki politikus elmondta: a Jobbik tudja és látja, hogy az egészségügy sokszor már csak azért működik, mert a benne dolgozók összetartják. Ezért mind hosszú, mind rövidtávon el kell ismerni a munkájukat.

A párt kormányra kerülésekor az egészségügyi dolgozók bruttó bérének 7 százalékát kitevő egészségbiztosítási járulék elengedése és beépítése a bérbe mintegy 136 ezer dolgozónak jelentene átlagosan 19 ezer forintos emelkedést, ami összességében 32 milliárd forintot tenne ki – mondta Lukács László György.

Szerinte erre a mostani költségvetésben is "bőven megvan a keret": a Miniszterelnöki Kabinetiroda "éves pénzszórása nagyjából ezzel egyenlő, de a Seuso-kincsek, Orbán Viktor kisvasútja és három szoba felújítása a budai Várban együtt szintén 32 milliárd forint" – mondta.

Kitért arra is: az ötletet először a Magyar Praktizáló Orvosok Szövetsége (Maposz) vetette fel, és az az analógia az alapja, hogy a vasútnál, a BKV-nál vagy az energetikában dolgozóknál a rendszert fenntartóknak, azt működtetőknek nem kell fizetniük a rendszer használatáért.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Jobbik nem az ehhez hasonló, elszigetelt béremelésekben hisz, hanem a kidolgozandó életpályamodellben, amely béremelést és munkakörülmény-javítást jelentene egyszerre.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Szerintem meg az kapjon minden évben minimum 50% kedvezményt, aki 1 évig egyáltalán nem vette igénybe az állami egészségügyi szolgáltatásokat. Az sokkal korrektebb lenne, mert az is felháborító, hogy olyanok is fizetik, akik nem terhelik le semmivel sem. Ez egyúttal ösztönzés az egészséges életmódra is.
a helység kalapácsa
Ooops!
Végre egy programpont, ami nem csak jól hangzik..
Akkor most a Jobbik felnőtt (a feladathoz)?
Míg a fidesz benácizombult, addig a Jobbik egy jobbközép párt lett.
Bár sokan leléptek tőlük, még többen kitartanak mellettük - ez jó!.
Masszív zsidózással nem lehet országot építeni.
Úgy tűnik ezt egyre többen látják, és megértik náluk
A változás szele szembefúj.

Aki nem akar velük összefogni, az sorsrontó.
Mert mi az elsődleges cél?
Megszabadulni a fidesztől, ami rákos sejtként burjánzik Magyarország testében, akik miatt mostanra, és egyre inkább magyar emberek tömegei szenvednek, pusztulnak el.

A belső ellenség a fidesz - a nem fiatal, nem demokrata, nem néppárt.
nusika
...nem vagyok Jobbik párti, de jó ötletnek tartom, ha nem lehet másképp emelni az egészségügyi dolgozók fizetését. Egy pár évvel ezelőtt, véletlen folytán, tudtam meg, hogy az elektromos műveknél dogozók is kaptak(nak), ha jól tudom, 30% kedvezményt, a fogyasztott áram árából!
Miért nem lehetne kedvezménye az egészségügyben dogozóknak??
Veleda
Jól hangzik, de van ennek egy buktatója is. Amikor beépítenek valamit az alapbérbe, mint volt erre példa a közalkalmazottaknál is, azt jelentette, hogy utána 8 évig nem volt béremelésük.
Emelni kell a béreket, rendezni az egész egészségügyet, mert ez nem csak az ő problémájuk, hanem a betegeké is, akiken lecsapódik ---mondhatni minden.
1magyar
Jogos! A vasutasok is ingyen utaznak, még a családjuk is!
CsipkeRózsa
Nem jó ötlet, a béremelést oldják meg béremeléssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.