Psychrolutes marcidus A kocsonyás hal teljesen megérdemelten győzött. A brit Csúnya Állatok Védelméért Egyesület a világ legcsúnyább állatát... A kocsonyás hal teljesen megérdemelten győzött. A brit Csúnya Állatok Védelméért Egyesület a világ legcsúnyább állatát kereste, megszavaztatták az állatokat, és az első helyezett egy mélytengeri hal lett, a psychrolutes marcidus – magyar neve nincs –, szerintünk is teljesen jogosan. Ez az állat lett aztán az egyesület kampányainak „reklámarca”. A bizarr küllemű hal Délkelet-Ausztrália és Tasmania partjainál, 600-1200 méteres mélységben él. Kocsonyás teste csak alig valamivel sűrűbb a víznél, így tulajdonképpen csak lebeg odalenn. Rákokkal és homárokkal táplálkozik, emiatt gyakran beleakad a halászhálókba, ám ő maga teljesen ehetetlen. A szavazáson a legcsúnyább öt állat közé bekerült még a kakapó, a mexikói axolotl, a Titicaca-tavi óriásbéka és a borneói nagyorrú majom.

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a cikk ugyan a kulfoldi sajtobol lett atveve, de aki az eredeti cikket illetve rangsort probalta osszeallitani a valoban csunya allatokrol, annak fogalma sincs arrol, hogy a kakapo a vilag legnagyobb papagaj faja, es mint ilyen , egyaltalan nem ronda, hanem pontosan ugyanugy nez ki, mint egy hullamos papagaj, vagy a nagyobb testu lori vagy kakadu, vagyis a kinezete SZIMPLAN EGY MADARE...
Siman barom volt, aki ezzel egy komplett madarfajt akart berakni a vilag legrondabb allatai koze. Vagy csak siman madarfobias volt az illeto,.
Mindenesetre fogalomzavarral kuzd rendesen...
www.google.co.nz/search?hl=en&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=662&q=kakapo+bird&oq=kakapo&gs_l=img.1.1.0l10.2446.4729.0.7824.8.8.0.0.0.0.310.854.2-2j1.3.0...0...1.1.64.img..5.3.853.0.-WlP8va9reA#imgrc=k-UktIvu12Pq3M:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Peller Anikó: Nem nevezett be. Pedig biztos ő nyert volna.
lampa laz
Sziszi első fotója születése pillanatában...
Clavigo
Azért a mi Szilárdunk is dobogós,,csak nem verték nagydobra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.