Házi őrizetbe helyezte a bíróság a májusi Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottját hétfőn – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék közleményben az MTI-t.

 Kokainozott balesete előtt M. Richárd, a Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottja
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az eddigi adatok szerint a férfi május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt személygépkocsijával Budapesten a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban.

A gyanúsított járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három várakozó embert.

A baleset következében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított kokaint fogyasztott.

A gyanúsított cselekménye halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának megállapítására lehet alkalmas.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, az ügyvéd ugyanakkor védence szabadlábra helyezését, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte.

Hétfőn az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványt a bűnismétlés veszélye miatt találta megalapozottnak, míg a védői indítványt az enyhébb kényszerintézkedésre nézve.

A kerületi bíróság megállapította, hogy a gyanúsított ellen részben szintén közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt folyik másik büntetőeljárás. E körülmény, továbbá a gyanúsított életvitelére vonatkozó nyomozati adatok, valamint a gyanú szerinti bűncselekmény jellege együttesen megalapozzák a bűnismétlés veszélyét, ami a bíróság szerint házi őrizettel kiküszöbölhető.

A kerületi bíróság végzése nem jogerős.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem mezítlábas izomagy ez a fazon, alighanem az Isten a barátja. Lehet, hogy ha 140-el való autókázás közben géppisztollyal lövöldöz az utca emberére, az sem ok, hogy letartóztassák! Elvégre nem ő a Soros!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Ugyan már, a szombathelyi hordatag önkormi képviselő a hivatali helyiségben kokózott ( meg egy vitorláson is!) és a haja szála se!
magyarbakancs
A bíróság fél a Magyar maffiától?
Lefizették a bírót,hogy kiengedték a jogosítvány nélkül vezető,kokaint fogyasztó lakot területen megengedett sebesség kétszeresével száguldozót?
Van egyáltalán jog itt -e hazában?
magyarbakancs
@papa.49: Még egy kérdést elfelejtettem feltenni .
Melyik Fideszes kis királynak a rokona,hogy nem merték leültetni?
Mert gondolom te ,vagy én csináltam volna ilyet a műanyag lakat is rák rohadna.
wagabund
@Eladott Ország: 8.31
..."a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak."...

persze hogy nem aggódnak...megbízható ember, az ilyen ritka kincs..
..nem úgy, mint az a gyerek, aki feltörte a bkk jegyrendszerét, és ötven forintért jegyzett egy tízezer forintos bérletet..virtuálisan persze... na ez igen veszélyes, főleg a nyugati cég hírneve forog kockán...meg is hurcolták rendesen.
papa.49
@magyarbakancs: Hát persze, az biztos az orrunkat se dughatnánk a napvilágra a tárgyalásig, és az ítélet kb. 8-10 év lenne !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.