Házi őrizetbe helyezte a bíróság a májusi Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottját hétfőn – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék közleményben az MTI-t.

 Kokainozott balesete előtt M. Richárd, a Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottja
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az eddigi adatok szerint a férfi május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt személygépkocsijával Budapesten a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban.

A gyanúsított járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három várakozó embert.

A baleset következében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított kokaint fogyasztott.

A gyanúsított cselekménye halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának megállapítására lehet alkalmas.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, az ügyvéd ugyanakkor védence szabadlábra helyezését, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte.

Hétfőn az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványt a bűnismétlés veszélye miatt találta megalapozottnak, míg a védői indítványt az enyhébb kényszerintézkedésre nézve.

A kerületi bíróság megállapította, hogy a gyanúsított ellen részben szintén közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt folyik másik büntetőeljárás. E körülmény, továbbá a gyanúsított életvitelére vonatkozó nyomozati adatok, valamint a gyanú szerinti bűncselekmény jellege együttesen megalapozzák a bűnismétlés veszélyét, ami a bíróság szerint házi őrizettel kiküszöbölhető.

A kerületi bíróság végzése nem jogerős.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem mezítlábas izomagy ez a fazon, alighanem az Isten a barátja. Lehet, hogy ha 140-el való autókázás közben géppisztollyal lövöldöz az utca emberére, az sem ok, hogy letartóztassák! Elvégre nem ő a Soros!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok hogy ez a tetű mikor fog felszívódni a házi örizetből!!!
1magyar
@Horizont: Itt valami nagyon bűzlik az igazság körül!
qxy
Májusba és most volt a tárgyalás és elengedték. Ez igen .
Tisztelt főügyész úr. Ezt is lehet Magyarországon?
Vagyis ahol a pénz, ott az igazság?
Remélem ön is el nyeri a büntetését.
Aztakurvaszarokbele.
qxy
@Horizont: De valakinek azért illene el dönteni hogy bűnös és az ugye előzetessel kezdődik nem? Jogsi nélkül, bekábítva, gyorsan, na meg haltak is meg és kint van? na ne. Ez olyat tudhat hogy a seggét sem szabad meg szagolni . mint a Szegedi robbantáskor is tudták honnan van a robbanó szer, csak, nem szabad ezt a faszit bántani.
qxy
@Horizont: Na. elsőre ezeket kellene fellógatni és ha már nem lesz hamis törvény bukhatnak a politikusok is
Clavigo
Szóval még koko is volt. :) :) ?? Két halott,két súlyos,két könnyebb sérült..jogsi nélkül,,stb.stb...és haza engedték...Taps-ovésön...Szerintem valami kitüntetésre kellene felterjeszteni,,nem holmi eljárásokkal zaklatni ezt a keményen dolgozó kisembert...
qxy
@Horizont: Lehet . Lehet sokat keresni. Kurva sokat Nekem is ajánlottak anno egy fuvar, 2 csomag, egyenként 25 milla. De ha meg csípnek, egyedül vagyok.és 20, 25 év. Na már most, ezt tovább lehet adni , " al vállalkozónak" és tizedéért meg csinálja a 90 % meg jön a zsebbe. havi három négy fuvar, két három pocokkal, az akkor mennyi is?? és nem én megyek a sittre.
Hellcat
Mi a büdös isten fasza megy ebben az országban???
mackoka46
Mé' csak az ibizai szipppantónak szabad kokaint fogyasztani ?
simmering73
Itt valami rokoni szál lesz az egyik politikai maffiózóval. Másképp nem lehetséges.
wagabund
mi van...mi van?
tessünk megnézni azt a képet...ekkora izomtömeg nem létezhet egy emberen..ez egy kolosszus..

úgy vannak vele, jobb a békesség...néhány halott, anyagi kár nem számít.
nezelodo
Nem mezítlábas izomagy ez a fazon, alighanem az Isten a barátja. Lehet, hogy ha 140-el való autókázás közben géppisztollyal lövöldöz az utca emberére, az sem ok, hogy letartóztassák! Elvégre nem ő a Soros!
egyvandor
Nem lepődtem meg. Gorbán megmondta neki elég egy tucat markos legény hogy eligazgassa az országot (nyilván demokráciákban ez így szokás) meg hogy senkit nem hagynak az út szélén (nos ez is ül. polttisztitó peti rá a garancia)
lusta
1. Rezesova 9 évet kapott, mert ittasan az autópályán 165km/h (megengedett semesség 130 km/h) sebességgel felöklelte az előtte haladó személyautót, aminek következtében 4 ember életét vesztette. ArRogánS Toncsi fel volt háborodva, hogy az előzetesét a szlovák milliomosnő egy luxusvillában töltötte.
2. Bedrogozva, jogosítvány nélkül, 140 km/h sebességgel (megengedett sebesség 50 km/h) felöklelte és a buszmegállóba lökte a személyautót, aminek következtében 2 ember meghalt és 2 súlyosan megsérült,.M. Richárd és arRogánS Toncsi röhög az egészen.
Ez a mai NER Magyarországa.
kisrigó
@Horizont: Ez komoly? Miért nem csodálkozom?! Hiába, a maffia állam rendes "tartozéka" egy ilyen alak! Miket tudhat ez! Házi őrizgetik egy darabig, majd csitul a dolog, aztán lehet, hogy "lesz az a pénz..." Majd "meggyőzik nyomatékosan" az elhunytak hozzátartozóit, hogy ne "bánccsa" már senki ezt a jóembert! Félelmetes!!
RonaGyuri
azért érdekes, hogy a mi derék Béluskánk az igazságszolgáltatás nagy funja ezt nem minősítette! =))
Kookas
@RonaGyuri: és miért nem mert nem dk s volt az elkövető.
Madácsi Pali
@lusta: Az 1-ből kifelejtetted, hogy a felöklelet autó kamio sor közul ( 88 km/h) kezdett előzni. A manőver megkezdése után 1,2-1,6 másodpercel történt az ütközés. A sávváltást az utólért autó be sem tudta felyezni. Az az 1 másodperces reakci időt figyelembe véve Rezesovának maradt kb 0,2-o,5 másodperce elkerülni az ütközést. A Puntó vezetője 4 emberrel a fedélzeten , hogy kezdte meg az ellőzést? Az alkohol fogyasztás idejét a "szakszerű" rendőri intézkedés miatt nem lehet bizonyitani. A többivel egyet értek.
maci0427
Függetlenül attól,hogy kiről van szó,lakott területen belül ahol általában 50 kilométer a megengedett sebesség,a 130 - 140 kilométeres száguldozás az minden létező reakciót és szabályt felborít ! Pillanatok alatt ott lehet,ahol az ember még nem is számít rá ! Ez majdnem 3 x -os sebesség túllépés ! Nem is értem,hogy városban és például itt a Dózsa György úton,hogyan merészel valaki ennyivel menni a gépjárművével ! Olvasni,hogy osztott a felelősség ennél az esetnél ! Ez lehetséges a KRESZ. szerint...,de mi lenne ha a városban 100 - 150 kilométeres sebességgel száguldoznának az emberek , mennyi és milyen " osztott felelősség " lenne ? Lehetne még írni erről,de kár ! Lesz még ilyen eset nem is kevés !
Csizmás Kond
...ha ennyi pénze van sok adót fizethet a közösbe...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/21/felnivaloja-itt-nem-a-bunelkovetoknek-hanem-a-tisztesseges-polgaroknak-van/
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/08/Seychelles3_focuspoint_926x504.jpg
Félnivalója itt nem a bűnelkövetőknek, hanem a tisztességes polgároknak van. M. Richárd, miután nagy boldogan hazaérkezett megérdemelt Seychelle-szigeteki nyaralásáról, a
bíróságon találta magát. Ugyanis a májusi 2-ai, két halálos áldozattal járó balesetet okozó férfi
előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Azonban ahelyett, hogy a bíró előzetesbe helyezte
volna, M. Richárd szabadon távozhatott a bíróságról. Majdhogynem szóra sem érdemes
mellékszálnak tűnik ennek fényében, hogy jogosítvány nélkül vezetett és kokainozott is,
mielőtt a szerencsétlenséget okozta. Sebaj. Úgy tűnik, M. Richárd érinthetetlen. A májusi baleset óta szabadon jár-kel, azóta is jogosítvány nélkül vezet gondtalanul. Az országot is akkor hagyja el, amikor csak kedve tartja, a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: B*zdmeg a lopott pénzből lehet is adót fizetni , de ez a szemét tetű azt sem teszi meg. Te kutyaütő fideszes seggfej, te hülye barom.
quadrocopter
Ugyan már, a szombathelyi hordatag önkormi képviselő a hivatali helyiségben kokózott ( meg egy vitorláson is!) és a haja szála se!
magyarbakancs
A bíróság fél a Magyar maffiától?
Lefizették a bírót,hogy kiengedték a jogosítvány nélkül vezető,kokaint fogyasztó lakot területen megengedett sebesség kétszeresével száguldozót?
Van egyáltalán jog itt -e hazában?
magyarbakancs
@papa.49: Még egy kérdést elfelejtettem feltenni .
Melyik Fideszes kis királynak a rokona,hogy nem merték leültetni?
Mert gondolom te ,vagy én csináltam volna ilyet a műanyag lakat is rák rohadna.
wagabund
@Eladott Ország: 8.31
..."a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak."...

persze hogy nem aggódnak...megbízható ember, az ilyen ritka kincs..
..nem úgy, mint az a gyerek, aki feltörte a bkk jegyrendszerét, és ötven forintért jegyzett egy tízezer forintos bérletet..virtuálisan persze... na ez igen veszélyes, főleg a nyugati cég hírneve forog kockán...meg is hurcolták rendesen.
papa.49
@magyarbakancs: Hát persze, az biztos az orrunkat se dughatnánk a napvilágra a tárgyalásig, és az ítélet kb. 8-10 év lenne !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.