Az eddigi 1600 Watt helyett 900 Wattos lesz a legerősebb gép

Nem feltétlen örül neki mindenki, de ettől a hónaptól már nem gyártanak erős porszívót. 2017. szeptemberétől 1600 helyett immár 900 wattban maximalizálják az elektromos teljesítményt, innentől tehát az EU területén ennél nagyobb elektromos teljesítményű porszívó nem kerülhet forgalomba – írja a 24.hu.

Vége az erős porszívóknak, jönnek a környezetbarát gépek

Fotó és nyitókép: pixabay.com CCO

Vannak más változások is:

* Az éves elektromos energiafelhasználás 62 kWh/év helyett szeptembertől maximum 43 kWh/év lehet. (Az éves energiafelhasználást úgy határozzák meg, hogy megvizsgálják, hogy egy 87 m2 méretű lakást évente 50 alkalommal kitakarítva mennyi elektromos energiát fogyaszt el az adott készülék.)

* A porszívó szűrőrendszeréből kiáramló, tehát a szobába visszafújt levegő tisztaságának is a korábbi szintnél magasabbnak kell majd lennie; a porszívó egészen pontosan maximum 1% port engedhet majd vissza a levegőbe.

* A 80 decibelnél hangosabb porszívókat kizárják a piacról.

* Szigorodik a minimálisan elvárt kemény- és szőnyegpadló tisztítási hatékonyság.

* A gégecsőnek (már amelyik modellben van) legalább 40 000 hajlítást ki kell bírnia anélkül, hogy megtörne – teszi hozzá a 24.hu.

Aki mégis erősebb porszívóra áhítozik siessen, a kereskedők a készleteiket még eladhatják, de gyártani már senki nem fogja ezeket.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Ezentúl a porszívó után majd kézzel szedegetjük ami lent maradt. :P
solidedge
Nem kell megijedni. Szájjal egy kicsit rá kell segíteni és a különbség alig észrevehető lesz.
emerencia
@Donáld Tramp: Nem feltétlenül. A kisebb hálózati felvett teljesítmény várhatóan nem azt fogja jelenteni, hogy csökken a szívóerő. Nézd meg pl. a ledeket. Ott aztán jelentősen csökkent a wattszám a hagyományos izzókhoz képest, mégis világítanak.
quadrocopter
Már megint előre majréznak néhányan. A hatástalan eszközt nem fogják megvásárolni, ergo, nem fogy, ergo gyártani sem fogják - ha hatástalan!
Ez a dolgok kereskedel mi logikája!
reagens
Fel fog virágozni a tekercselő szakik vállalkozása. Megoldják a 900 Wattos motort 1600-ra és kis ráfordítással normálisan működő porszívója lesz a háziasszonynak. Na igen és a kínai csapágyakat kicserélik használhatóra ás íme, kész a porszívő!
Egyszerűsíti az életünket a szabályozás, ugye?
Yoda69
A vizes porszivokra nem vonatkozik az energia hatar. Igaz dragabbak mint a hagyomanyos, viszont az osszes port visszafogjak, a vizszuro reven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.