A szolidaritásnak az európai határok védelménél is érvényesülnie kell – mondta Bakondi György szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozót megelőzően újságírók előtt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy az Európai Unió kifizeti-e a magyar határkerítés költségeinek kért részét, "azt mondták, hogy megvizsgálják a kérdést".

Hozzátette: a szolidaritásnak ebben a vonatkozásban is érvényesülnie kell, ha a migrációs nyomás és a többletköltségek miatt az unió támogatja Olaszországot és Görögországot, vagy Bulgáriában a kerítéses határrendészetet, "úgy gondoljuk, hogy okszerű felvetés a magyar kormány részéről" a kerítés támogatása.

Részünkről ez politikai felvetés, nem vártuk azt, hogy egy nap alatt pénzt utaljanak át – jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben kérte arra Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, miután "a kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben".

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Miért is várja el O.V. és a kormány a "szolidaritást" most, amikor már néhány hónapja, vagy talán éve mi nem voltunk szolidárisak?! Na meg a határvadászok "szolgálatba állitásáról"... éppen a 300 diák ellátatlansága példásan mutatja e "nemes" cselekedetet!:(
kokopelli
..én azt hittem,hogy a Zorbán és "tettestársai" KÖVETELIK,mert számlázni akartak? :--(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.