„Keresztény–zsidó tartalmak nélkül a magyar öntudat pogányság. Persze pogányként is lehet magyar az ember. De nemzeti felelősség nélkül azt mondani, hogy keresztény vagyok, és más nem számít, az világpolgárság, amely nem ügyel a helyi identitásra. Figyelmen kívül hagyja az emberről szóló bibliai tanítást, hogy az életben a lokalitás is nagyon fontos szerepet játszik. Ez egy nemzeti-kulturális beágyazottság nélküli, elszegényedett kereszténység. Azt a vonalat pedig, amit eddig megrajzoltam a magyar történelemben, a jelenkori politikáig lehet meghúzni, hiszen mindez a mai napig nagyon erősen jelen van. Ugyanakkor óvatosnak kell lenni, ha az ember közvetlen párhuzamot kíván vonni. De egyáltalán nem véletlen, hogy a jelenkori magyar kormány tizenkét tagjából öten protestánsok: Rajtam kívül Lázár János kancelláriaminiszter, Varga Mihály gazdasági és pénzügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök is kálvinista.

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tényleg nem véletlen. Öt protestáns, a többi másfajta istenhívő.
Ebben a kormányban egyetlen fajtából van erős hijátus: A BECSÜLETESből. És itt a baj.
Pedig, olyanra lenne a legnagyobb szükség. Mert az ilyen ""hívők""-kel csak sűrűbben vagyunk.
Equus1
na, vajon ki a bánatos isten rongybacsavart faszát érdekli a vallásotok, köcsögök. Lennétek becsületesek és senki nem érdekelne, h buddhisták vagytok, Tetsalcoatlot imádjátok, vagy az anyósotok szaros bugyiját.
De ti a vallást csak palástnak használjátok a lopott holmi takarására.
Nessy
Van képe ennek a sok státusz kereszténynek megszólalni?
Hiszen még a szűkített X parancsolatot sem tartják be!
Egyet kivéve: Uradat Istenedet ( Orbánt) tiszteljed, és csak neki szolgálj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.