Nem cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava azon értesülését, miszerint menesztik Török Tamást, az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárt.

Menesztik az üldözött keresztények megsegítését koordináló helyettes államtitkárt, Török Tamást pozíciójából – értesült a Népszava

A lap úgy értesült, a tavaly létrehozott, a keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkárság vezetőjének azért kell – és nem önszántából – mennie posztjáról, mivel egy iskola nem készült el időben.

"Egyházi forrásunk szerint menesztése összefüggésbe hozható azzal, hogy az iraki Erbílben nem készült el az az iskola, ahol több sajtónyilatkozat szerint szeptemberben már kezdődnie kellett volna a tanításnak" – olvasható a cikkben. 

A lap megkereste Török Tamás államtitkárságát, ahonnan az EMMI sajtóosztályához irányították őket. A sajtóosztály a cikk megjelenéséig nem cáfolta, de nem is pontosította a Népszava értesülését.

Az iraki autonóm Kurdisztán fővárosában, Erbilben létesítendő  iskola építését a magyar kormány 120 millió, a katolikus püspöki kar 80 millió forinttal támogatta a cikk szerint.

"Orbán Viktor miniszterelnök egyik tavaly őszi nyilatkozatában egyebek mellett ezzel igyekezett bizonyítani, hogy „nekünk, magyaroknak sincs kő a szívünk helyén”. Közölte, hogy a magyar közreműködéssel épülő iskola közel hétszáz menekült gyermek oktatását fogja szolgálni."

A cikk szerint az üldözött keresztények megsegítését szolgáló helyettes államtitkárság tavaly 3 millió eurós, azaz nagyjából 930 millió forintos költségvetéssel rendelkezett. 

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem épült fel odakünn az iskola? Milyen mázli, hogy itthon bezzeg már minden iskola a legmodernebb, 21. századi palatáblával és golyós számológépekkel van felszerelve.
Annyira modern már minden itthon, hogy a fölösleges pénzt kénytelenek vagyunk külföldön elkölteni.
karma1
Hat jol megmutatta a csuti vizilo, hogy milyen kemeny is tud lenni meg a sajat fajtajaval is, hogyha az nem hozza a hataridoket egy haborus teruleten!
Lesz itt rend vagy mi a futyulo???
quadrocopter
A (külföldre) üldözött magyaroknak nincs herevere unatkozós pénznyelős államtitkársága - gecik?
És a magyar hajléktalanoknak?
1magyar
@Horizont: Nektek még a szar is íztelen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.