Három európányi területen olvadhat fel az örökké fagyott talaj, amelyből a szén-dioxidnál hússzor erősebb üvegházgáz szabadul a légkörbe nagy mennyiségben. Az igazán rossz hír viszont, hogy hiába csökkentenénk akár holnap nullára az üvegházgázok kibocsátását, a felmelegedés és ezzel együtt az olvadás a korábbi évek hatásaként még nagyon sokáig eltart. A hatalmas területű, fagyott felszín eltűnése három okból jelent komoly problémát: Még teljes olvadás sem kell hozzá, néhány fokkal nulla fok alatt is csökken a házak tartószilárdsága, az épületek egész egyszerűen megsüllyednek és megroppannak. Számos, adott körülményekre specializálódott állat- és növényfaj pusztulhat ki. A fagyott talajban a hajdani óceán maradványaként jelentős mennyiségű metán-hidrát esett csapdába, ami az olvadással a levegővel érintkezve metánná alakul és a légkörbe jut. A metán a szén-dioxidnál 22-szer erősebb üvegházhatású gáz,

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A sok tetves milliárdos vagyonért folytatott gátlástalan gazdasági fejlesztés ide juttatta a bolygót.
Másrészt az emberiség számának megduplázódása egyre több tönkretételt idézett elő.
wagabund
az utolsó jégkorszak visszahúzódása után ugyanez történt...akkor alakultak ki a sivatagok..
rdos
Óceán a tajgában? Édesvízi mocsári környezetben is keletkezik metán!
Peller Anikó
@1magyar: ezt rosszul látod. A burjánzó emberiség kényszerítő erővel követeli magának az autót, repülőt, hűtőgépet, tévét, tehenet, babot, pelenkát.

Nem lehet megkerülni az ember vírusként való szaporodását, az ember teszi tönkre a bolygót, a milliárdosok csak asszisztálnak. A túlszaporodott embertömeg a probléma.

A Földön naponta (!) egy Szeged méretű várossal vagyunk többen. Naponta.

@rdos: csak a mocsárban nincs akkora nyomás mint a tengerfenéken.
1magyar
@Peller Anikó: Igazad van, ez egy mókuskerék. A tudomány fejlődésével az életképtelen emberek is megmaradnak, a primitívséggel meg túlszaporodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.