A leköszönő frakcióvezető sürgeti a nemzeti konzultációt.

Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője arról beszélt keddi sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesz-frakció kéri a kormányt, hogy a lehető leggyorsabban indítsa el a betelepítési kvótával és a "Soros-tervvel" összefüggő nemzeti konzultációt.

Kósa szerint a német választások üzenete: ki a migránsokkal és megvédeni a határokat!

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Kósa, aki október 2-tő tárca nélküli miniszter lesz, kiemelte: nagyon fontos lenne, hogy még a téli parlamenti szünet előtt a nemzeti konzultáció alapján legyen információ arról, hogy a választópolgárok mit gondolnak a "Soros-tervről".

A kormánypárti politikus kijelentette: a vasárnapi német választásokon teljesen világosan kiderült, hogy a választópolgárok rendkívüli mértékben elégedetlenek a migráció kezelésével.

Nem fordult még elő a második világháború óta, hogy a semmiből így kerüljön be harmadik helyen párt, mint az Alternative für Deutschland, a Bundestagba. Ennek egyetlen üzenete van: ki a migránsokkal és megvédeni a határokat!

A fideszes politikus ugyanakkor gratulált ngela Merkel (CDU) régi-új német kancellárnak, és sok sikert kívánt munkájához. Szerinte nehezebb helyzetben lesz, mint korábban, mert a lehetséges koalíciós felállások több problémát is rejtenek, miközben Magyarországnak és Európának is rendkívül fontos lenne egy stabil és kiszámítható Németország. Biztos benne, hogy a németek levonják a konzekvenciát: a migrációt másként kell kezelni. Belátják, hogy a hangsúlyt máshová kell tenni, hogy a "Soros-terv" ártalmas, hogy nem kell behozni évente Európába 1 millió migránst, nem kell 4,5 millió forintot adni az ellátásukra, nem szabad lebontani a határzárat, nem kell a kötelező szétosztási rendszer, valamint hogy létre kell hozni Líbiában és Szíriában hot spotokat, s oda kell vinni a segítséget, ahonnan ezek az emberek jönnek.

Kitért arra is: hétfőn az Európai Bizottság szóvivője arról beszélt, hogy a szeptember 26-án lejáró kvótadöntést ezután is végre kell hajtani. Kósa Lajos értékelése szerint a "Soros-terv" végrehajtása annyira fontos a bizottság számára, hogy sokadjára fittyet hánynak az Európai Bíróság ítéletére.

Ukrán oktatási törvény: Meglepődtek, hogy Porosenko aláírta

Arra a kérdésre, hogyan értékelik, hogy Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az oktatási törvényt, a fideszes politikus azt mondta: meglepődtek, arra számítottak, hogy az elnök megfontolja az aláírást. A törvény súlyosan sérti nemcsak a magyarok, hanem más, Ukrajnában élő nemzetiségek érdekeit is. Senkitől sem vehető el az a joga, hogy anyanyelvén tanuljon – tette hozzá. Kijelentette: a Fidesz-frakció minden támogatást megad a kormánynak, hogy blokkolja Ukrajna minden törekvését az unióban és a nemzetközi porondon. Mindenre vétót fognak mondani, ami Ukrajnával kapcsolatos – jelezte Kósa Lajos, hozzáfűzve: ez egészen addig így lesz, amíg ebben a kérdésben nem jutnak dűlőre.

A választásokra az összes jelöltje megvan a Fidesznek

A frakcióvezető a Jobbik plakáthelyvásárlásáról azt mondta: nincs arról szó, hogy bárki bármilyen plakát elhelyezését szeretné megtiltani. Az a kérdés, hogy megvalósul-e a fekete-, tiltott pártfinanszírozás vagy sem – jegyezte meg.

A Fidesz választási felkészülését firtató felvetésre elmondta: lényegében az összes jelöltjük megvan, ilyen értelemben készen állnak. A korábbiaknál mozgalmasabb őszre és érdekesebb témafelvetésekre számít – fűzte hozzá.

Az úgynevezett kémperben, azaz Szilvásy György és társai ügyében született felmentő ítéletet felháborítónak nevezte a kormánypárti politikus.

Arról, hogy az LMP és a Párbeszéd újabb vitanapot kezdeményezett a devizahitelesekről, azt mondta: részt vesznek rajta, és elmondják, mi mindent tettek az adósok érdekében. Kósa Lajos azt mondta, örülnek, hogy 900 ezer, szerződéssel bíró embernek tudtak segíteni. Bár szerettek volna mindenkin segíteni, erre nem volt mód, de amit meg lehetett tenni, azt megtették – fogalmazott.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na a fidesz meg a választások üzenete...akik egy elbukott nészavazást elsöprő sikernek neveztek...ti már csak tudjátok bazdmeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Lali te emeletes szamár hát a ti két hányadotok mi a lónak a középen fityegője.
Csak egy ilyen lökött logika sül be mint a tied. Amit ugatsz itt kétharmad.
peterkelemen
Ott van esze a népnek: elsősorban a gazdasággal foglalkozik nem holmi migránshisztériakeltésekkel.
Jozefina
Ez az idióta márcsak tudja, hogy mi a német vélasztások üzenete!!
kokopelli
@human: milyen párTOK"? Az AfD egyesszámban! Mellékíz,hogy a valamikori
alapító-főnökasszonnyának,túl nazi-s a dallam! Elbúcsúzott,holott megvan a
mandátuma a Bundestagban!Független képviselőként huzóogatja majd a ná-
zi bajszokat! ;--)
human
@kokopelli: Nem csak Németországban tartottak választásokat az elmúlt 1-2 évben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.