Fél éve elromlott a lift az újpalotai rendelőben, a betegek egy szűk lépcsőn jutnak csak fel az orvosokhoz. Egy kerekesszékes pácienshez viszont ők járnak le, de megvizsgálni lent nem tudják.

Fél éve rossz a lift az újpalotai rendelőintézetben, a betegek csak egy szűk lépcsőn tudnak feljutni az orvosokhoz. 

A Bors cikke szerint az áldatlan állapot május óta tart, akkor romlott el a lift a XV. kerületi Zsókavár utcai rendelőben, azóta a betegek eléggé fel vannak háborodva. Az intézményt 2011-ben újították fel.

Fél éve rossz a lift az újpalotai rendelőben, az orvos jár le a kerekesszékes beteghez

Fotó: Google Street View

A lift nélküli helyzetnek Balogh Béláné az egyik elszenvedője, ő ugyanis kerekesszékkel nem tud felmenni a lépcsőn, ezért az orvosok járnak le hozzá, ám a folyosón ők sem vizsgálhatják meg. 

Május óta nem működik a lift, én azóta nem jutok fel az orvoshoz. És addig ez így is marad, amíg meg nem javítják. Nem tudom, hogy gondolják ezt. Sajnos gyakran vissza kell jönnöm a doktornőhöz, aki így kénytelen lejönni hozzám a földszintre, hogy megnézzen és felírja a gyógyszereimet. De megvizsgálni itt a folyóson nyilván nem tud

- mondta el a lapnak a nő.

Egy idős, bottal járó férfi, Házi Sándor kéthetente kénytelen megmászni az első emeletre vezető lépcsőket – ő sem örül a lift hiányának.

Minden alkalommal bottal megyek fel és le a lépcsőn, mert muszáj eljutnom az orvoshoz. És ez már így megy hosszú-hosszú hónapok óta. Nagyon bosszantó a helyzet.

Egy harmadik beteg arról beszélt a Borsnak, hogy az elromlott liften túl is annak kényelmi hiányosságok a 6 éve megújított rendelőben. 

A lap megkereste a rendelőt vezető dr. Sólyom Olimpiát, aki viszont csak annyit üzent, a polgármester dolga megjavíttatni a liftet. 

A Bors megkereste a kerületi polgármestert is, Hajdu László távolléte miatt a kommunikációs referens válaszolt nekik:

A polgármester úr megörökölte ezt a problémát, de az intézmény üzemeltetője egyébként is az egészségügyi intézet, amelynek a főigazgatója dr. Sólyom Olimpia. Ő hivatott ezzel kapcsolatban minden kérdésre válaszolni. A lift karbantartásáért egy külön cég felel, amit mindig időben el is végeztek. A jelenleg fennálló hiba megjavítására külön szerződést kötött az intézet, de azt a mai napig nem végezték el. Közben folyik olyan vizsgálat, hogy az épületben történt-e tervezési hiba, vagy rossz típusú lift került-e az épületbe, mert nem ez az első alkalom, hogy problémák adódnak a felvonóval

- olvasható a Bors cikkében a hivatali válasz.

(Címlapi kép: Google Street View)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kedves betegek remélem most is fütyiszre szavaztok majd )))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Kíváncsi lennék a kerületi polgi miért nem lépett ez ügyben ???
karma1
@Nessy: @emerencia: @justhpeter: Csak nagyon halkan jegyzem meg: ez volt az en haziorvosi rendelom, sot, az anyukameke is 1974 ota, nekem pedig 1986-tol 10 evig.
Ebben az orvosi rendeloben SOHA nem volt lift, es nem volt problema a toloszekes betegek kezelese megsem. Ez nem egy tul nagy rendelo, bovitesre nem volt lehetoseg, az epulet adott volt,
Igaz viszont, hogy akkoriban a haziorvos a lakashoz kotott betegekhez KIJART.
Szoval ha ilyen klasszul modernizaltak, akkor az valoban egy komoly elorelepes volt, de ahogy a bejelentesre csak egy helyettes tudott valaszolni, ez mar nagyon erdekes, hiszen az illeto kapasbol annyi ceget mondott, hogy kinek a felelossege LEHETne a lift megjavitasa, hogy innentol kezdve mar nem is erdekel a dolog, mert csak az latszik, hogy a sok ba'ba kozott elveszett a gyerek.
Kulonben pedig a regi epuletben a belepestol jobbra egy szeles lepcso vezetett fel, nem is tul sok.
Jo lenne tudni, hogy vegul is kinek a kompetenciaja ennek a - valoszinuleg eleg gyakran - meghibasodo liftnek a gazdaja, kin lehetne szamonkerni ezt a majdnem feleves hibat.
wagabund
..."a betegek eléggé fel vannak háborodva. "...

úgy látszik, nem eléggé! csak úgy éppenhogy...

mint gépész (bár tíz éve inaktív) megjegyezném, hogy nincs megjavíthatatlan lift(felvonó)...ebben az esetben (is) valakit jól valagba kellene rúgni...
...dehát...akinek jó a lába, az pont leszarja, akinek nem jó, az meg elkeseredett a maga baja miatt, nemhogy még a felvonó miatt is veszekedjen...
Nessy
@karma1: Az ÁEK dolga lenne! Pont ez volt az indoka a központi ellátásnak. Olcsó, jó, hatékony lesz. Hát, nem igen műkszik! Mindenkit megkérdeztek, csak az illető liftes céget nem, hogy mi a késlekedés oka. Pláne, ha még szerződés is van vele!
valami itt nagyon nem gömbölyű!
Jozefina
"Mert megérdemlik!" tessenek továbbra is a fidesz-kdnp-re szavazni. Legközelebb már orvos sem lesz, aki lemenjen. Birka népség!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.