Nem túl szép, de annál szemetebb lehet a megfejtés. A magyar kampányfinanszírozási rendszer ugyanis bünteti a koordinált jelöltállítást. Abban az esetben ugyanis ha egy párt mind a 106 egyéni választókerületben képes jelöltet állítani abban az esetben közel 706 millió ütheti a markát. Ez az összeg úgy jön össze, hogy jelöltenként kapnak az egyéni jelöltek 1 millió forintot, míg a lista után a fennmaradó összeget. Úgy áll a helyzet azonban, ha valamely párt akár csak egy helyeb visszalépteti a jelöltjét, úgy több százmillió forintot bukhat el. Ennek következtében tehát ha az anyagiakat nézzük baromira nem éri meg anyagilag koordiánltan indítani a jelölteket. A kamupártokhoz hasonlóan az állami támogatás megszerzése lehet a cél. Ugyanis amíg egy párt, amely képes összehozni az országos listát és képes elérni az országgyűlési választásokon az 1%-ot hatalmasat kaszálhat. Sajnos, az LMP és a Momentum, bár nagy valószínűséggel nem fognak bejutni a parlamentbe – amivel akár 300 ezer...

Forrás: balramagyar.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Van az a pénz, amiért el lehet felejteni, hogy valaki homo sapiens, és a gerincesekhez tartozik.
Nessy
Van az a pénz, amiért el lehet felejteni, hogy valaki homo sapiens, és a gerincesekhez tartozik.
Peller Anikó
Gazemberség amit az elemes szemétládák csinálnak, harc a 6%-ért. Még nem loptak ugyan, mert nem voltak a fazék mellett a konyhában, de máris azon jár az eszük hogyan lehet pénzt csinálni szépen összefogva a fidesSzel.
Hellcat
Azért tegyük hozzá hogy a fidesz kurva nagyon unfair előnyre tette szert ilyen "finanszírozásban"...szóval nem lepődök meg ha a kis pártok mindent bevetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.