Kinek jó az, ha nem adja ki a Ház egy képviselő mentelmi jogát? A parlament mentelmi bizottságának illetékese ma öt percen át ekézte Hadházyt az úgymond rágalmazás miatt, valamint a bíróságot a lassú ügymenet okán, végül azt javasolta, hogy a gyakorlatnak megfelelően a Ház ne függessze fel Hadházy mentelmi jogát. Erre Hadházy Ákos azzal állt elő, hogy igenis kéri mentelmi jogának felfüggesztését, mert bíróság előtt akar helyt állni a szavaiért, be akarja mutatni „mi az a buli, amit a Simonka-család elkövet”. "Nem én akarok a mentelmi jogom mögé bújni, ő akar az én mentelmi jogom mögé bújni" – ezt mondta Hadházy. És erre mi történt? Az Országgyűlés 22 nem és 117 igen szavazattal nem függesztette föl Hadházy Ákos mentelmi jogát.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egy rágalmazós feljelentéssel kibújt a válaszadás alól majd amikor Hadházy állt volna a feljelentés elé leszavazták a mentelmi jogának megszüntetését...hát mi a kurva élet megy itt baszki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A tanulság? Aki képviselőnek áll, az onnantól nem teheti azt, amit szeretne: a mocsár húzza bele a katyvaszba!
Csizmás Kond
Tudtommal a mentelmi jog nem kötelező jellegű, csak használati jog...vagyis az nem gátol senkit abban, hogy felelősségre vonható legyen ha nem akar mögé bújni.
Béla333
@Csizmás Kond: 18.16
Olvas el a cikket! Hadházy ragaszkodott volna a mentelmi jogról való lemondáshoz, de az országgyűlést mást szavazott! Ezért írtam, hogy már azt sem tehet egy képviselő, amit akar. Hadházy lemondott volna róla, de akkor sem szavazta ezt meg az Országgyűlés.
Teljesen fejtetőre van állítva az értelem!
egyvandor
Ez pedig szokás szerint nem elég arra hogy a fideszfanoknak kinyíljon a szeme, kiket támogatnak oly lelkesen!!! :(
Csizmás Kond
@Béla333: Ha valakit felelősségre akarja vonatni önmagát nem kell lemondjon semmiről.
...esetleg nem ítélhető börtönre de attól még a kérdéses bűnösségét vagy ártatlanságát letárgyalhatják.
egyvandor
@Béla333: Amelyik meg ha ki akar törni bármilyen megfontolásból (akár hatalmi vágy által vezérelve mint "legkedvencebb" politikusod :DDD ), rászabadul az amortizálás.
Béla333
@Csizmás Kond: 18.36
Másodszor is mondom: olvasd már el ezt a cikket, ne nekem kelljen magyarázni a helyzetet!
Béla333
@egyvandor: 18.37
Ezt őszintén szólva nem értem!
Hellcat
Egy rágalmazós feljelentéssel kibújt a válaszadás alól majd amikor Hadházy állt volna a feljelentés elé leszavazták a mentelmi jogának megszüntetését...hát mi a kurva élet megy itt baszki.
Csizmás Kond
@Béla333: elolvastam...te is olvasd el a mentelmi törvényt.
...röviden abban az áll hogy nem vonható felelősségre ...de ő attól ő önként a törvény elé állhat és bebizonyíthatja amit állít, sőt ez lenne a köteelssége.
Béla333
@Csizmás Kond: 18.49
A mentelmi jogról nem a Parlament dönt?
Hogy szól a törvény, ha ilyen jól tudod? Ha valaki lemond a mentelmi jogról, de a Parlament ezt nem szavazza meg, akkor mi van?
Béla333
@Csizmás Kond: 18.49
Esetleg ha ilyen jól tudod a törvényt, az ide vágó passzust beidéznéd?
Csizmás Kond
@Béla333: Jelen esetben a mentelmi jog arról szól, hogy őt nem lehet perelni...de ő az állítását törvényre viheti, ő perelhet és igazságszolgáltathat... és itt van a kutyus elásva...nem arról vitáznak, hogy igaza van-e Ákosnak hanem arról hogy ő perelhető-e
Béla333
@Csizmás Kond: 18.56
Tehát akkor mi a helyzet?
Hadházy lemondott a mentelmi jogról, de ezt a Parlament akkor sem szavazta meg! Akkor most mi van?
surdilloFUJT
fosik a fitymaszos bagázs,hogy Hadházy a bíróság előtt mást is kitálal, és borul végre a bili!Beh szép is lenne!!!
Csizmás Kond
@Béla333: ...ember...Ákost rágalmazásért akarják beperelni, ami a mentelmi joga miatt nem lehetséges...ugye idáig érted...
namármost ha ő mindenáron faszagyerek akar lenni joga és kötelessége az állítását bizonyítani...vagyis ne azon vacilláljon, hogy ő a rágalmazási perre akar válaszolni, ami tudvalévőleg nehézségekbe ütközik, hanem az általa megfogalmazott állításokat bizonyítsa be...és azzal megdől a rágalmazási pere is...
...ha most sem érted inkább hagyjuk.
kereső
@Béla333: a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról,csak szabálysértési ügyben.Most tehát az van,hogy nem lesz tárgyalás, orbán részéról csak kibújás volt a válaszadás alól a fenyegetőzés.Mi mást vártatok?
Klubtag
Lehet, hogy Hadházy így nem perelhető, de ha ütős bizonyítékok vannak a kezében akkor ő feljelentést tehet, vagy nem? Persze így azt kockáztatja, hogy a Polt féle ügyészség mondvacsinált ürüggyel, vagy akár anélkül is megakasztja a folyamatot (nem ez volna az első eset). Így aztán egy újabb szarházi röhöghet a markába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.