Az MSZP és a DK elnöke már abban sem ért egyet, hogy egyáltalán valódi-e az a lista, ami a héten szivárgott ki. Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke mindeközben kifakadt, hogy ezzel az egésszel a saját szavazóit köpi arcon az ellenzék.

A héten kiszivárgott lista kavarta fel a kedélyeket, miután az Atv.hu-n hétfőn lejött egy írás arról, hogy az MSZP és a DK hogyan tervezi elosztani a 106 választókerületet. A néhol neveket is tartalmazó listáról, amely szerint az MSZP és a DK 55-45 arányban osztotta el a körzeteket, elsőre lehetett látni, hogy nem a végleges állapot lesz, mert sok olyan körzetet a DK-nak sorolt, amelyhez a szocialisták valószínűleg a végsőkig ragaszkodnak (Szeged, XVIII. kerület, Pécs).

Még a kiszivárgott listában sem ért egyet Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula. Fotó: MTI

Molnár Gyula: Ez nem az a lista!

Jött is a lista publikálása után két pártelnöki reakció, amely bizony teljesen mást mond a listáról, és pontosan megmutatja a tárgyalások és a megállapodás körüli nehézségeket. 

Molnár Gyula, az MSZP elnöke ezt írta a Facebookon:

Van tárgyalás a két párt között, de még egyszer, sokadszor jegyzem meg: egyetlen valódi lista lesz, az, amit a nyilvánosság előtt közösen jelentünk be. Ez nem az! Még egy dolog: egyedül a Fidesznek érdeke, hogy az ellenzék ne arról a 420 ezer emberről beszéljen, aki az Orbán-kormány hatalomra jutása óta lett szegény.

Gyurcsány: Meglehetősen pontos a lista

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig azt mondta kedden az Atv.hu-nak:

Azt gondolom, hogy amit Ön közölt lista, az a lényeget illetően, irányadóan pontos. Nagyon nehezen emésztik meg a szocialisták, hogy megszűnt a hegemóniájuk, a dominanciájuk, és Budapesten is, és helyre kell állítani egy tisztességes arányt közöttünk. A lista, amit Ön megírt, az meglehetősen pontos. Ennél pontosabb lista nem jelent meg, és a végső megállapodás valami olyasmi lesz, amit maga megírt.

Molnár Gyula kedd este az ATV-nek még azt is megerősítette, hogy ez nem megállapodás még, ez egy igény, ez egy ajánlat, ami a DK igényeinek 95 százalékát lefedi. Hozzátette azt is, hogy vannak "olyan vörös vonalak", amikből nem engednek, ilyen például Kunhalmi Ágnes körzete, vagy Csongrád megyében egy körzet. 

Kunhalmi Ágnes: sajtcetlikről beszélgetünk

Az MSZP-ben közben egyre többen vannak azok, akiknek kezd elegük lenni ebből a szivárogtatós-cáfolós-nem cáfolós történetből. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke hétfő este a HírTV-ben fakadt ki. Szerinte már régen kint kellene kampányolni a körzetekben, az ellenzéki pártok elnökeinek közösen és fennhangon kellene szidniuk Orbánt.

Ehhez képest még mindig sajtcetlikről beszélgetünk. A saját szavazóinkat köpjük arcon, mikor így viselkedik az ellenzék.

Forrás: Index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
420.000 szegény lett a FideSS bő 7 éve alatt? Nem úgy akarta írni,hogy 2.420.000?
Eladott Ország
Azért a két baloldali politikusnak illene tudni, hogy a magyarok fele létminimum alatt él és 2015- ben a KSH bejelentette, hogy szakmai okok miatt nem folytatja a létminimum-számítás közlését. De az még megközelítőleg sem 420 ezer ember. Policy Agenda kimutatása:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/prop.jpg
www.policyagenda.hu/uploads/files/L%C3%A9tminimum%202016.pdf
emerencia
Az az érzésem, hogy ez az egész mostani wirtschaft csak azért van, hogy közben a felek időt nyerjenek. Nagy rajtuk a nyomás. Ideje lenne megegyezni és közösen is kampányolni. Még van arra remény, hogy ami késik, nem múlik...
Eladott Ország
"Molnár Gyula: Ez nem az a lista!" Ez a luk, meg nem luk... Ott, ahol azok a paktumok
születnek, amelyek arról szólnak: nem volt, nincs és nem is lesz itt semmiféle elszámoltatás.
Ameddig ti tartjátok magatokat a játékszabályokhoz, nem lesz bajotok. Aki hangosan óbégat és
kellemetlen perceket szerez nekünk, azt ültessétek le. A cirkusz kedvéért eljátsszuk ezt a
kormánypárti-ellenzéki egymásnak feszülést, hogy úgy tűnjön, működik a demokrácia. A lényeg, hogy zsarolható, súlytalan, könnyen lejáratható egyének diktálják a tempót az MSZP-ben, mert addig a Fidesznek nincsen gondja. Hát ezért nincs normális, valódi ellenzék.
Eladott Ország
Ehhez, csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy menjetek a picsába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok