A villamosvezetők első negyedéves átlagos havibére bruttó 403.000 Ft volt, igaz, ebben a túlórák is benne vannak.

A villamosvezetők első negyedéves átlagos havibére bruttó 403 000 Ft

– írta a BKV az atv.hu megkeresésére. Igaz, ebben már a túlórák is benne vannak, még mielőtt valaki gyorsan lelécelne a munkahelyéről és beállna a BKV kötelékébe.

Az érintett munkakörök átlagos munkaideje 40 órát tesz ki, ezen felül jellemzően túlórát is vállalnak a dolgozók, amelynek mértéke maximum. 300 óra lehet egy évben.

Ön tudta, hogy ennyit keresnek a villamosvezetők?

Hogy mennyi lehet a mindenféle juttatások nélküli összeg, arra nem kaptunk választ. Januárban a Világgazdaság úgy számolta, hogy a villamosvezetők átlagosan, mindenféle juttatásokat leszámítva havi bruttó 240 ezer forintot keresnek, vagyis nagyjából 160 ezer nettót visznek haza. Azóta történt ugyan bérfejlesztés: április végén megállapodás született a mértékadó szakszervezetek és a munkáltató közt a BKV Zrt. 2017. évi bérmegállapodásával kapcsolatban. A megállapodás főbb elemeit a Villamos Független Szakszervezet is közölte akkor a honlapján.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
A BKV. / Budapest Közlekedési Vállalat / mint a BKK. alvállalkozója... Nincs az a busz-villamos-metró-troli-földalatti járművezető aki bruttóban is ennyit keresne a törvényes munkaideje alatt ! szemfényvesztés és hazugság, na és nem így átlagban kell a fizetéseket kommunikálni,hanem simán csak havi lebontásra és mindenféle szarságos + plusz munkák nélkül ! A HÉV: már nem a BKV. -é hanem a MÁV. -é, a Volán - VT. Arriva fizetéséről meg nem írnak...!!!
quadrocopter
Ó, hát Mészáros Analfa Béla ennyit hagy ott borravalóként az Adrián!
Desischado
Szégyen, hogy már megint megy a hazugság! Ennyit legfeljebb álmukban keresnek szerencsétlenek. Egyébként sem a bruttó a lényeg, hanem a nettó! az pedig siralmasan kevés!
Fradigege
Na jó. Én dolgoztam a BKV-nál. A trolisok órabére 1300.-. Kb. nettó 300 ezret visznek haza. 1-2 nap túlórával. Most az Arriva-nál dolgozom. Én szeptemberben 4 nap plusz munkát vállaltam. 373.000.-+28.000.-kafetéria+4x10.000.- forintot utaltak át
441.000.- volt a nettó bevételem. Mondjuk ez volt a rekord nálam. Olyan 200-300 ezer között van a fizetésem. Attól függ mennyit dolgozom.
Most volt bérrendezés a BKV-nál. Közel 300 ezret keresnek a buszsofőrök. 1-2 nap túlórával.
cikicakk55
Talán a villamosvezetőket,buszvezetőket,trolivezetőket kéne megkérdezni és nem a cég központjában érdeklődni. Ez pont egy olyan statisztika,mint az átlagbér és az átlagnyugdíj. Mind a kettő messze van az igazsághoz képest.Sajnos a holdudvar nyugdíjasai, a Kádár rendszer korrupt vezetői az akkori katonatisztek nyugdíjai, jól feltornázzák az átlagot.van 1 millió nyomorgó nyugdíjas és van 150.000 akik jóval az átlagon felül kapnak.Így lehet leátlagolni a 60-70.000 ft -os nyugdíjakat 125.000 ft-ra. A villamosvezetőknek,ha tényleg annyit is kapnának amennyit itt írnak,akkor is elég alacsony a fizetésük,ahhoz képest,hogy mekkora teher van a vállukon.Nekem nincs villamosvezető ismerősöm,de Pesten még anyukám élt és látogattam,sokat villamosoztunk.nem cserélnék velük az biztos.Amit ott a gyalogosok és az autósok művelnek az katasztrófa.persze az autósokat sem irigylem,mert reggel még átmehet egy utcán,délben meg már ott a tábla,hogy egyirányú.
kukac50
A Nettó bérről kell beszélni nem a bruttóról! Csak azt vihetik haza!
Eladott Ország
Nyugat-Európában ennyit keresnek havonta, nettóban. Aha, jobban teljesít!
Sámannus
Habony ezért az orrát sem fújja ki Ibizán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.