A magyaroknak csak morzsák jutnak a Budapest-Belgrád vasút 700 milliárdos felújításból Száz százalékban made in China – Andó Gergely közlekedési szakértő szerint, kis túlzással, így lehetne jellemezni a most induló Budapest–Belgrád-vasútépítési beruházást, magyar munkás és hozzáadott érték ugyanis alig lesz benne. Ez persze nem új, ha kínai vasútépítésről van szó: az elmúlt években Afrikában és Délkelet-Ázsiában megépített vasútvonalak szintén kínai tervezésben és kivitelezésben valósultak meg. A tender kiírása gyakorlatilag már eleve kizárja, hogy kínai cégeken kívül más is elinduljon, egyszerűen azért, mert olyan nagyságrendű, vasútépítésből származó árbevételt írtak elő, amit a kínai mellett csak az orosz, amerikai vagy indiai cégek tudnának teljesíteni, Európában egyszerűen nem folynak ilyen beruházások ekkora volumenben. Miután a felsorolt államok cégei technológiai okok miatt eleve kiesnek, maradnak a kínaiak – mondta Andó Gergely a Magyar Nemzetnek. A Soroksár és...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Csizmás Kond: Nem tisztem megvédeni bárkit is (pl. most karma1), de: Attól, hogy nem tudok tojást tojni, attól még meg tudom mondani, ha az a tojás büdös.
Magyarázzam??? Hiszen a hír szent, de a vélemény szabad--nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Kínai hitelből foglalkoztatunk kínai vállalkozókat...Ez fogja ám előrevinni a hazát...nem csak a ruszkik fele adósodunk el de kína fele is...
Nessy
Azt mondták, hogy ez nekünk marha jó lesz! Csak azt nem mondták, kinek és miért! A plebs max. ezer forinttal olcsóbban kapja az Asia centerben a kinai dzsekit.
silber13
@Csizmás Kond: És még valami. Jó lenne,ha megismerkednél az Enigma rövid tündöklésével és csúfos bukásával.
silber13
@Csizmás Kond: Elnézést, deazuóbbi napokban ilyesmiketcsinál a gépem így ír. Hétfőn nekiugrik a szerelő.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Igazad van személyeskedtem.
Elnézést.Ja te tudsz elnézést kérni?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...soha nem szerettem a leszart-lenyalt kalapácsnyélszindrómát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.