A magyaroknak csak morzsák jutnak a Budapest-Belgrád vasút 700 milliárdos felújításból Száz százalékban made in China – Andó Gergely közlekedési szakértő szerint, kis túlzással, így lehetne jellemezni a most induló Budapest–Belgrád-vasútépítési beruházást, magyar munkás és hozzáadott érték ugyanis alig lesz benne. Ez persze nem új, ha kínai vasútépítésről van szó: az elmúlt években Afrikában és Délkelet-Ázsiában megépített vasútvonalak szintén kínai tervezésben és kivitelezésben valósultak meg. A tender kiírása gyakorlatilag már eleve kizárja, hogy kínai cégeken kívül más is elinduljon, egyszerűen azért, mert olyan nagyságrendű, vasútépítésből származó árbevételt írtak elő, amit a kínai mellett csak az orosz, amerikai vagy indiai cégek tudnának teljesíteni, Európában egyszerűen nem folynak ilyen beruházások ekkora volumenben. Miután a felsorolt államok cégei technológiai okok miatt eleve kiesnek, maradnak a kínaiak – mondta Andó Gergely a Magyar Nemzetnek. A Soroksár és...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Csizmás Kond: Nem tisztem megvédeni bárkit is (pl. most karma1), de: Attól, hogy nem tudok tojást tojni, attól még meg tudom mondani, ha az a tojás büdös.
Magyarázzam??? Hiszen a hír szent, de a vélemény szabad--nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Aki meg most is ugy gondolja, hogy orban viktor a magyarorkert dolgozik, az vagy nagyon hulye, vagy nagyon jol le van fizetve a csuti torpe altal.
Mas lehetoseg nincs.
orban egy aljas hazaarulo...
Csizmás Kond
@karma1: ...szerintem az a hazaáruló, aki elhagyva hazáját idegenből kiabálja vissza ki a hazaáruló...
namihami
Itt a második ""PaksII építési-effektus"" magyar munkavállalókra eső része.
Se az orosz, se a kínai nem hülye, hogy a Vezérnek többet csorgasson vissza, mint amennyit muszáj. Arra csak a sokat szidott brüsszeli EU-finanszírozók hajlandók. Azokat még ki tudja játszani, ezek már kiismerték.
namihami
@Csizmás Kond: Nem tisztem megvédeni bárkit is (pl. most karma1), de: Attól, hogy nem tudok tojást tojni, attól még meg tudom mondani, ha az a tojás büdös.
Magyarázzam??? Hiszen a hír szent, de a vélemény szabad--nem?
silber13
@Csizmás Kond: Ezek szerint hazaáruló volt Bartók Béla, Dohnányi Ernö, Cziffra György, Teller Ede, Neumann János,Puskás Ferenc is és még jónéhányan,akik kimaradtak a felsrolásból?
justhpeter
@Csizmás Kond: Ráadásul karma1-nek ebben igaza van. Orbán pénzért az egész országot eladja. Ahogy Fekete Pákó szokta mondani: "egy hule kocsog".
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ."szerintem az a hazaáruló, aki elhagyva hazáját idegenből kiabálja vissza ki a hazaáruló..."
Aki meg itthon maradva Orbán agy fosott ideológiát támogatja az meg idióta.
Kikérem magamnak ,hogy te bárkit is le hazahallózzál.

.
Csizmás Kond
@namihami: Aki csak körvonalakban is fel tudja fogni a haza szó jelentését az nemnevezget olyant árulónak akit ő árult el.
Csizmás Kond
@silber13: ...érteni vagy bekiabálni két külön fogalom.
karma1
@silber13: Kossuth Lajos, Kabos GYula, Mikes Kelemen, Maray Sandor, Karady Katalin, Gabor Zsazsa, Czukor Gyorgy, Tony Curtis, es nem utolso sorban andy vajna... Mert hogy o is csak kenyszerbol repatrialt,... Egett a talpa alatt az adohatralek...:o)))

@namihami: @justhpeter: Mindegyikotoknek koszonom...:o)))) Bar a macskaval nem erdemes vitatkozni, o az a "magyar", aki meg arra sem vette a faradsagot, hogy legalabb egy kis idore megtapasztalja Csikszeredat elhagyva a csodalatos magyar kormanyzas osszes jotetemenyet...:o)))
En legalabb 46 eves koromig leraktam a kozosbe, amibe o egy fillert sem, viszont beleugat mindenbe...
Bocs, belenyavog, mert csak egy ruhes macska...:o)))))
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...ez itt a vélemények helye...de ha már az valakinek a beírt véleményére alapozzuk akkor illene azt meg is érteni...
karma1
Azert le mernem fogadni, hogy lesz magyar vallalkozo is ebben a fenenagy epitkezesben, hiszen az nem lehet, hogy ehhez ne ertsen mangalicza gazszerelo mehszaros, es a masik nagy epito, a garancsi... Biztos elvitte meszi lolo a kinai elnokot az oriasi sajat projektere, bemutatni, milyen is az, amikor egy magyar belevag a hi-tech-be...:o))) (Nalam mindent visz az ajto fole felszerelt aircondi/futes...:o)))
Csizmás Kond
@karma1: ...örvendek hogy magadra vetted...ugyértve magadra ismertél...én csak leírtam egy tényt amit te önként felkentél magadra...bravo...:)
...és Csíkszereda...fújod a semmit a mástól hallott marhaságot...de ezáltal nem leszel sem okosabb sem szavahihetőbb.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Te aztán baromiul értesz mindent amit Orbán a száján kifoss.
Az kántálod.
Van önálló gondolatod ,vagy csak a trendet követed SOROS,SOROS,SOROS.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: a vélemény szabad csak te sértegetsz ,és személyeskedel.
Mint általában a szar Fideszesek.
sokanvagyunk
A magyar vállalatok nem esnek ki a kínai gigaüzletből - az ő adójukból (is) fizetjük vissza a kínaiak érdekeit kiszolgáló vasútvonal beruházási költségére felvett hitelt. :(
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...ne húzd fel magad...és főleg nem sorosozz hiába...
és személyeskedés...most pl ki kezdte azt ?...így kettőnk közül ?
kokopelli
...milyen jó,hogy van egy "ß@roscsizmás búvárotok",aki megmondja (ki tudja
honnan) a tutit! A SOROS kiesett,most mindenre lőni ami balról jön?Ez, az az
eset,ha valaki a jobbszemére vak! Akkor a jobbik csizmát kéne neki leß@rnia!
namihami
@Csizmás Kond: Minden tiszteletem a Tied, de kérlek, nekem egyszerű embernek, magyarázd már el SZAVAKban, hogy mi az a HAZA, hazaszeretet?
Szerintem ezt vagy érzi valaki, vagy regényeket lehet írni és nem jelent semmit.
Ismerek egy mondást: A szüzek tudnak a legjobban dugni. Valahogy ugyanez a véleményem a hazaszeretet szavakban történő körbeírásáról is.
Aki Én
@Csizmás Kond: Te ahhoz is buta és tájékozatlan vagy, hogy ezt megállapítsd. Lassan mindenkinek az idegeire mész a végtelen ostobaságoddal. Nem kéne újragondolnod? Romániában sem szeret senki, hogy itt lopod a napot?
Csizmás Kond
@namihami: ...nem fogok most előadást tartani...de ha valaki valakit vagy valamit szeret azt nem hagyja el...
namihami
@sokanvagyunk: Már bocsáss meg, de egy ekkora vállalkozásban, amiben mi, helyiek, csak morzsákkal vesszük ki a részünket ( csekély munka, tervezés, stb.), abból az ide befolyó minden adó, járulék csak a fentiek arányában fogunk részesülni. Tehát, nincs jövedelmünk, csak kamatos kamattal visszafizetendő hitel. És, mivel a vasút haszna is nagyrészt náluk fog lecsapódni, hiszen nekünk minimális üzemeltetési részünk lesz csak benne, még azt is az ittélők adója és egyéb befizetése fogja törleszteni.
Ez pont akkora üzletnek néz ki, mint a 2030-ban, az akkori áron megtermelt áram eladhatósági ára-költségeire vetítve.Évekig lesz két erőmű, az ahhoz szükséges infrastruktúrával és nem lesz vevő az azon az áron megtermelhető energiára.
Ez a vasút nem fog annyi árut szállítani (pláne, hogy mi egyáltalán mit fogunk arról a tájról elvitetni?), amekkora kapacitással rendelkezni fog.
Ez csak a kínaiaknak meg ennek a velük üzletelő honi brancsnak lesz üzlet. Amiből a hasznot elteszik, a sz@r meg itt marad nekünk.
Macskanő
@namihami: Nem engem kérdeztél, bár érdemi választ úgy látom nem is kaptál.
De, ez persze csak az én véleményem.
A haza az a hely ahol az igyekvő ember boldogulni tud és az állam minden erejét arra fordítja, hogy az ilyenembereket mindenben támogassa! Függetlenül attól, hová született vagy milyen a politikai meggyőződése.
Ez az ország 7 éve már nagyon sokaknak nem a hazája! Csak egy hely ahol élnek, sokan egyik napról a másikra. A hazájukat elvetették tőlük.
namihami
@Csizmás Kond: Az én lányom kinn él és mégse mondom, hogy talán nem szeret minket.
namihami
@Macskanő: Igen, körbeírtad szavakban. De ezek csak szavak, nem érzések. És én pont erről próbáltam értekezni.
Csizmás Kond
@namihami: ...de gondolom nem is kiabál haza hogy hazaárulók...
kokopelli
@namihami: a családdal való állandó vitatkozás volt legjobb példa arra amit te
említesz!Én ne kritizáljam a kormányt,akkor sem,ha az év felét,sőt négy évet
bejelentve megszakítás nélkül Pesten töltöttem a magyar nyelv eléggé jó hasz-
nálatával!A családom,akinek egy tagja sem beszélt,még nyomokban sem ide-
gennyelvet, kioktattak a nyugateurópa politikájáról,gazdaságáról és a pol-
gári életéről!"Az volt a nagy kaland,hogy mi itt maradtunk",baromsággal igazolták
a hazaszeretetüket!...ergo nem érdemes a "szélmalom" ellen harcba menni! Az,
hogy az EU más országaiban belül élő magyarok adó €-iból szakít Orbán annyit
amennyit akar (sajátzsebbe),az nem zavarja a csordáját,de akár a született külföl-
di polgárokat nagyon!Kicsit körbe kell hallgatózni odaát! :--(
Arról nem is beszélve,hogy hogy jönnek a nyaloncok ahhoz,hogy ők oktassanak
azokat,akik tisztában vannak saját országuk dolgaival!
"Istenem adj erőt,hogy csak akkor nyissam ki a számat,ha tudom mit kellene szólnom!"
sokanvagyunk
@namihami: Nem azt írtam, hogy jó üzlet a magyarnak.
namihami
@sokanvagyunk: Nem is úgy értettem...
Eriksson
@karma1: Persze, hogy hazaáruló. Ezeket a soha meg nem térülő milliárdokat inkább a migránsok ellátására, tökéletes életvitelük biztosítására kellett volna fordítania.
karma1
@Eriksson: Folfogtad, mirol szol a cikk, vagy csak idebofogsz valami baromsagot: a magyarok csak a terepet adjak, es vegignezik, ahogy az epites cimen felturjak a kinaiak meg az altaluk kivalasztott alvallalkozok a haza'dat.
te maximum vihetsz nekik ebedet, ha megengedik...
Senki masnak nem lesz belole haszna, kizarolag orban meg a fejlesztesi miniszter kap ZSEBBE lovet, felfogod? Megerted, hogy ez megy ma a nap minden perceben Magyarorszagon? Es felfogod, hogy mi lesz ennek a vege?
Azert kell felemelni a nyugdijkorhatart 70 evre, mert nincs,aki megtermelje a nyugdijasok penzet. (Amit amugy meg ellopnanak, ha ujra maganmegtakaritasokba helyeznek el a penzt.)
Tapsikoljal egesz nyugodtan orbanodnak, aztan amikor szukseged lesz a mentore, korhazra, orvosra, nezd meg, mit kapsz. Paran errol az oldalrol is tudnanak neked remtortenetbe illo sztorikat meselni, pedig azok nem mesek, hanem a valosag.
silber13
@Csizmás Kond: Érdekes...A hazáját elhagyóTeller Ede sok év után is ízesebben, elfelejtett magyar sza komitácsileazármazottak.vakat hasznátitthoni tartózkodása alkalmából. Nem őgy, mit egyes - magukat magyarak valló vasgárdistavagy
silber13
@silber13: ...komitácsi lsezármazottak. ( Elnézést, ez lemaradt )
Csizmás Kond
@silber13: Teller soha sem kiabálta ide, hogy maffiaország...csak ez a szarházi kupec...és ne kapkodj !
silber13
@Csizmás Kond: Ja! Lásd Tőkés Lászlót!:-)))))
Csizmás Kond
@silber13: ...miért kéne..nem rá izgulok...vagy te igen ?
silber13
@Csizmás Kond: Megint kitört belőle a havasi bunkó?? Egy szóva9l nem mondam, hogy gerjedsz a volt, kiakolbólitott püspökre, csak azt, hogy kön.-nyű szívvel elhagyta a hazáját, Romániát! És ne hivatkozz a volt püspök magyarságára, hiszen odaát bárki megtanulhat magyarul,ha érdeke úgy kívánja!:-)bNemde???
Csizmás Kond
@silber13: ...hogy ki a bunkó...hát azt majd eldönti aki elolvassa az írásainkat...de most sem értem miért emlegetted nekem Tőkést...
...mert ha a haza elhagyására érted...nem tudom hol van de valami képviselőféle, szóval neki az a feladata...nemde ???
silber13
@Csizmás Kond: Itt eszi a fennáliunk és nlyföldre, és a székelkre! Piem a i képviselőtök erdélyimagyaroké, mertakkor otthon maradt volna. Van olyan érzésem, hogy magas ívben tesz Székelye földre ás a székelyekre is! Pont úgy, mint a csúti szélhámos és a hordája!
Csizmás Kond
@silber13: ...ez valami enigmaízével van írva ?
silber13
@Csizmás Kond: Rád való tekintettel inkább a morse jeleket használnám. Az talán még neked is egyszerűbb. Az nigmát meg verd ki a fejedből.
Hellcat
Kínai hitelből foglalkoztatunk kínai vállalkozókat...Ez fogja ám előrevinni a hazát...nem csak a ruszkik fele adósodunk el de kína fele is...
Nessy
Azt mondták, hogy ez nekünk marha jó lesz! Csak azt nem mondták, kinek és miért! A plebs max. ezer forinttal olcsóbban kapja az Asia centerben a kinai dzsekit.
silber13
@Csizmás Kond: És még valami. Jó lenne,ha megismerkednél az Enigma rövid tündöklésével és csúfos bukásával.
silber13
@Csizmás Kond: Elnézést, deazuóbbi napokban ilyesmiketcsinál a gépem így ír. Hétfőn nekiugrik a szerelő.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Igazad van személyeskedtem.
Elnézést.Ja te tudsz elnézést kérni?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...soha nem szerettem a leszart-lenyalt kalapácsnyélszindrómát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.