Öt hónap alatt több mint 140 nevet dobott vissza az MTA bizottsága. Nem lesz elismert név az Éden és a Zene sem. Szeretné olaszosan, Andreának elnevezni a kisfiát? Esetleg tetszik a Kiwi név, és azt adná a kislányának? Sajnos nem fog menni, a Magyar Tudományos Akadémia utónévbizottsága ugyanis több mint száznegyven másik névvel együtt ezeket sem javasolta elismerésre. Így aztán nem is kerülnek be az utónévkönyvbe, és nem lehet hivatalosan így anyakönyvezni a gyerekeket.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Túl azon az apróságon, hogy érdekes módon senkit sem zavar Viktor a Győző helyett!!! =)) meg kell jegyezzem, hogy a cikk derék firkásza valamit nagyon félreértett és/vagy értelmezett.
Két különböző dolgot kavart össze:
egyfelől van az utónév-könyv (a hivatalosan elismert utónevek jegyzéke), amit időnként felülvizsgálnak, amiből szabadon lehet nevet választani az anyakönyvezéshez
másfelől van az egyedi eljárás lehetősége, ahol kérelmezni lehet a hivatalosan elismerteken túli neveket is.
Pálinkás Pál
Bezzeg a sok cigó Kevin ,meg Rikardó az teljesen elfogadott,igaz???
1magyar
Én sem engedném a sok hülye szülő hülye,kitalált nevet adni.Szerencsétlen gyerek ha normális lesz, hogy fogja szégyellni később.
Még a vezetéknevét is sokszor csúfolják a suliban pld. akit Bugyi vezetéknévvel áldottak" meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.