Az év legdurvább korrupciós ügye, hogy Kósa Lajos felesége 6 millióért vásárolhatott meg egy százmilliós céget. Minden jel arra utal, hogy ez volt a jutalom a szövetkezeti törvény bizarr módosításáért: Kósaék ugyanis egy olyan lobbistától kaptak ajándékot, aki egy olyan céghálózatnál tevékenykedik, ami a törvény elfogadását követően azonnal szövetkezet-alapításba fogott, és közel félmilliárdot kapott ukrán nyugdíjasok betelepítésére. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke úgy látja: elkészült és végrehajtás alatt van a Kósa-terv, amely egyet jelent az ukrán nyugdíjasok Magyarországra telepítésével.

Forrás: lehetmas.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Azt azért eltudjátok képzelni, mennyire értenék ezt a történetet a fideszes-fiúk, ha ez mondjuk Gyurcsánnyal történik?
Tán még durbincs meg a csizmás kondom is értené :)
Hellcat
Ugyan már 1 éve a méhszarosnak 100 milliárdot talicskáztak ki abból se lett semmi. Ha valaki felteszi a kérdést a kósának a parlamentben, hogy ugyan már MIBŰ..meg hogyan akkor majd felháborodva pofátlanul visszamondják, hogy tegyenek feljelentést ha baj van...aztán jön a polt és lesöpri..kész. Ez ma a fideszes illiberalizmus ahol a kormánypárti politikusok elszámoltathatatlanok.
Csizmás Kond
" Kósa Lajos felesége szimbolikus összegért, mindössze hatmillió forintért jutott hozzá egy olyan, 139 millió forintos eszközállománnyal rendelkező céghez, amelyről azt sem lehet tudni, hogy pontosan mivel foglalkozik"
...mongyuk Kósáról sokmindent el lehet hinni, de így még hírértéke sincs...
RonaGyuri
A közbeszédben van egy bugyuta kifejezés, amit általában a nagyon sok helyett használnak; egy, kettő, sok, megszámolhatatlan! =)) (létezik egy valós fogalom: megszámlálhatatlan = nem képezhető le a pozitív egészszámok halmazára).
Nos ennek a fogalomnak már van egy valós értelme: ártunk és qurmányunk pribékjeinek lenyúlásai! Mert ez valóban megszámolhatatlan, sőt összeszámolhatatlan! =))
Hellcat
@Csizmás Kond: Látom nemhiába jósolták meg feljebb előre, hogy ez nálad nem éri el az ingerküszöböt mert a fidesz mutyizta és nem a csúnya gyurcsány!
Csizmás Kond
@Hellcat: ...te ismét feltalálót játszol...
Eladott Ország
A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége roppantul örül a Kósa Lajos-Harrach Péter álompár által benyújtott törvényjavaslatnak, amely a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását tűzte ki. A homlokára. Ha esetleg valakinek feltűnt volna, hogy minden törvényjavaslat képviselői indítványként kerül a parlament elé, az ne csodálkozzon, nem ő lát rosszul. Az így benyújtott javaslatokat ugyanis nem kell társadalmi vitára bocsátani, nem kell hatásvizsgálatot végezni és nem kell meghallgatni sem társadalmi, sem szakmai szervezeteket a kérdésről. Beterjesztik, elfogadják, bevezetik. Akár két nap alatt, bár megy gyorsabban is, ha sürgős. A beterjesztőknek meg oly mindegy, megkapják rendesen a fizetésüket. Ebben az esetben Harrach Pétert nem érinti a dolog, mert ő simán kaphatja a fizetését és a nyugdíját is egyszerre, Kósa Lajos meg még nem nyugdíjas. Az nem igazán derül ki a tervezetből, hogy fizetést kaphat-e, vagy csak utalványt és sárgarépát, illetve hogy ebben ki dönt? A szövetkezet, vagy a munkavállaló. Miután az adótörvények alól kizárólag a természetbeni juttatást veszi ki a javaslat, ebből számomra az következik, hogy az ételutalvány és egyéb juttatás után nem, munkabér után (ha kaphat ilyet a nyugdíjas) meg kell fizetni
a közterheket. Az viszont benne van a javaslatban, hogy a szövetkezetben végzett munka nem számít bele a szolgálati időbe és nem képez jogalapot az évenkénti 0,5 százalékos nyugdíjemelésre.
Béla333
@quadrocopter: 14.41
6 milla+kis szívesség=139 milla!
Még ha Mr20%-kként működne...
namihami
Csak átültette a gyakorlatba a régi jókereskedő mondást: ""Olcsón venni és drágán eladni.""
Persze, az se baj, ha ehhez mondjuk egy férj és a pártbéli emberek biztosítják a megfelelő hátteret. Mert anélkül azért sokkal bonyolultabb a dolog.
namihami
@namihami: Annyit felejtettem még le:
Ez persze nem korrupció, csak ügyes üzleti szellem. UGYE???
Béla333
@namihami: 15.00
Azt mondja a mocsok korrupt:

"A felesége nem közszereplő, ezért nem tartozik senkire, hogy miből és mennyiért vásárolt meg egy legalább 120 millió forintot érő céget – mondta Kósa Lajos a Hír TV kérdésére. "
hirtv.hu/ahirtvhirei/kosa-a-csaladom-nem-kozszereplo-2434797

Hogy száradna le az a tolvaj mancsa...
namihami
@Béla333: A baj nem az, hogy mondja, mondhatja.
A baj az, hogy a nép nem rúgja úgy fel (a többivel-párttól függetlenül), hogy a bőre a levegőben száradna rá. Elég ennek a rétegnek a viselt dolgait a HVG-ben elolvasni és rá kell jönnünk, hogy megérdemeljük őket is és a sorsunkat is. Régen alkalmazni kellene (mindegyikkel) a Causescu-módszert. És akkor, talán, a többi, ha nem is felejtené el, de esetleg nem merné ekkorában űzni az ipart. Mert a komcsik alatt is loptak, de ezeknek a cipőjét nem köthették volna meg.
qxy
De remélem minden szabályos és törvényes. Tisztelt számvevőszék, árnyékszék,, ügyészség és más hazug naplopó csaló gazemberek.
Aztakurvaszarokbele. Ide is egy vas lapát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.