A miniszterelnök azzal fenyeget ünnepi cikkében, hogy elveszik a karácsonyt, ha nem nyer megint választást.\nSok mese szól arról, hogy egy gonosz vagy sértett figura el akarja lopni, tönkre akarja tenni, meg akarja akadályozni a karácsonyt. Elég rémisztő belegondolni, hogy egyszeriben mondjuk egy zöld koboldszerű lény elveszi az ünnepet, véget vet szeretetnek, karácsonyfának, bejglinek, ajándéknak, halászlének, énekeknek, családi tévézésnek, betlehemezésnek, éjféli misének, szaloncukornak, csengettyűnek és csúcsdísznek, mindennek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Most megleptel... Miert is nem ertesz egyet azzal, hogy 24-e unnepnap legyen? Van valami kulon oka, vagy "csak"?
Az eszaki felteken 24-en delutan "jon a Jezuska", a deli felteken, errefele 25-en delelott ( a gyerekeknek inkabb reggel).
En szemely szerint utalom a karacsonyt, amiota felnott lettem, mert amikor otthon eltem, es uzletem volt, (arut is allitottam elo szep szammal, ), akkor en meg 24-en delben is kellett,. hogy kiszallitsam a megrendelonek a kesz munkat. (amit lehet, hogy csak 1-2 nappal elotte rendelt meg).
Mivel nekem is volt kisgyerekem, aki tolem, tolunk, felnottektol fuggott, en is szerettem volna legalabb azt a fel napot a karacsonyi keszulodessel tolteni.
Ez ugy sikerult csak, hogy eromon felul teljesitettem, es miutan felszolgaltam a karacsonyi vacsorat, sutemenyt (amit elozoleg ejszakankent elore keszitettem el), csak elajulni tudtam.
Iszonyu nagy ilyenkor a felelosseg egy csaladanyan: felelosseget vallalni mindenert, a sajat munkajaert, a parjaeert, mindenek elott a gyerekeert , es az idos szulok is vagynak ilyenkor tobb megertesre, ide-oda szallitasra, egy kis csaladi trecselesre.
Es akkor persze az oriasi nyomas, hogy elore gondoskodj az ajandekokrol mindenkinek, es jaj, nehogy elfelejts valamit, mert ha Te elfelejted, a parod ugyis el fogja meg jobban felejteni, de a sertodes a csaladban az egesz unnepre ranyomja a belyeget.
Tehat amikor ez a sok szemet ajtatos tetu egy evre becsukatta minden (sima) vasarnapra az osszes kozertet, csak hogy a csaladdal lehessenek a kereskedelmi dolgozok, akkor az evi egyetlen karacsony nem erne meg egy ilyen bezarast???
Ajtatos szemforgatok, akik az Alapkatyvaszt, a Parlamentet es a Bibliat ugy hasznaljak, mint egy hajlektalan a papirzsepit: egyszer az orrat fujja bele, egyszer a padot torli vele, vagy a szajat, es neha a segget.
Ugyanazt az elvet magyarazzak tobbfelekeppen. Bar az erdekelne, hogy Te miert nem ertenel ezzel egyet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@nemkati: ekkora csalódásod legyen drágám!-de tudod mért kaptad???--CSAKKK HOGY TUDDD-A GICCS A MENŐ...mint ahogy a fogékszer az orsos rasi fogán,vagy ahogy megtudtuk matolcsygyuri ÉS BARÁTAI SEGGÉN EGY VÖRÖS FOLT!!!-nem feltételezem hogy erre vágytál volna velem együtt!-de viseld egészséggel mert ez az ünög legalább melegíti a szivedet is,de még azokét is akik látják!
bakegya
@karma1: _timetegnap, 22:3 ezt a beírásod addig adagolnám a MAGYAR KURMÁNYNAK AMÍG BELE NEM BUKNAK-AZ ÚT SZÉLEKRŐL EGY VIZESÁROK ALJÁRA-s hogy mért: -ez a száraz valóság...MERT ORBÁN FŐKUTYAFAXÁVAL AZ ÉLEN ÉS MÉSZÁROS LÖLŐVEL AZ ALSÓ SIFONÉRBAN Magyarország miniszterelnöke EZT AZ ORBÁN G... SOROS-FARKAS TERVET KIVITELEZTE A MAGYAR HONBAN NÉLKÜLÖZNI KÉNYSZERÜLŐKRE SIKERESEN!-s még űberelje is-annyit köpött ránk szeretettel szép karácsony előestéjén-
"BOLDOG KARÁCSONYT!"-és kivezényelte a tankokat a bazilikához a keresztények védelmére.
bakegya
@nemkati: na látod én meg erre vágytam,hogy valaki akár aki szembe jön velem az kinevessen-elárulom neked gyakran ki is provokálom-ettől a mai ügyeleti napom is szebb lesz.CSók a családnak,de NEKED MINDENEK ELŐTT,akár fiú-akár lány vagy!
Veleda
"A miniszterelnök azzal fenyeget ünnepi cikkében, hogy elveszik a karácsonyt, ha nem nyer megint választást."

Ez egy merő marhaság, idétlen riogatás!!! A Karácsony nem állami ünnep, hanem a keresztény egyház -vallási ünnepe. Ami egyben a magyar nép 2 ezer éves hagyományörző ünnepe is egyben. Ezt senki nem tudja elvenni, több vitát nem is érdemel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.