Karácsony első napján is volt ételosztás a Blaha Lujza téren. 1600 adag ebédet osztottak szét a rászorulók között.

Hajnal óta álltak sorban a nélkülözők a Blaha Lujza téren egy adag meleg ételért és némi tartós élelmiszerért – számolt be a Hír TV. Az 1600 adag ebéd mellé ételcsomag is járt, hogy legyen mit enni a két ünnep között is.

Vegetáriánus ételeket osztunk, viszont magyaros ételeket, tehát annak ellenére, hogy mi elsősorban indiai ételeket szoktunk fogyasztani, itt a vendégkör ízléséhez igazítjuk a menüsort, úgyhogy a mai napon szójás paprikás krumplit kínálnunk, savanyúságot adunk mellé, hiszen ez egy nagy kedvenc az ellátottjaink körében

– ismertette Szilaj Péterné, a közösség szóvivője.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hol van a fütyisz az hol oszt ebédet, vagy csak ugatni tudnak ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Nyomor a köbön és ez csak Budapest. Menjenek le vidékre ott mekkora nyomor van.
lópicigáspár
Ez is olyan jobban teljesítős! A krisnások meg majd fizethetik a helypénzt! :((
papa.49
Hol van a fütyisz az hol oszt ebédet, vagy csak ugatni tudnak ???
Eriksson
Miért mindig a Blahán van ételosztás? A környékbeliek rendszeresen jól járnak, mások pedig kiszorulnak a jótékonykodásból.
Pálinkás Pál
"Vegetáriánus ételeket osztunk, viszont magyaros ételeket, tehát annak ellenére, hogy mi elsősorban indiai ételeket szoktunk fogyasztani, itt a vendégkör ízléséhez igazítjuk a menüsort, úgyhogy a mai napon szójás paprikás krumplit kínálnunk, savanyúságot adunk mellé, hiszen ez egy nagy kedvenc az ellátottjaink körében"
Nos szép dolog az ételosztás...de talán a valóban rászoruló hajléktalanoknak nem gezemicét kellene osztogatni...most lehet itt pampogni,de az állati fehérje sokkal több energiát tartalmaz...Tehát vagy félreteszem a vallási meggyőződésemet ha segíteni akarok...vagy...
Mert tegyük a szívünkre a kezünket...a vegetáriánus kaja egy éhezőnek kb olyan PR fogásnak tűnik,mint a fidesz 10 kg krumpliosztása...semmit nem ér ,de beszélnek róla!!!
namihami
@Pálinkás Pál: A paprikás krumpli (akár állati eredetű kolbász nélkül is), de tápláló és főleg MELEG étel ebben az évszakban. Az a kaja, amit az észlény emberminiszterünk a rászoruló gyerekeknek osztott a luxusszálloda éttermében, annak a kategóriának sokkal inkább volt gezemice, mert azok azt se tudták, hogy mit esznek. És annak az árából, amit arra a néhány gyerekre költöttek OTT, abból a Blahán többezer ember jóllakott volna.
A félretett vallási meggyőződésről pedig annyit: Amíg a ""karitatív"" történelmiek bezárják a templomajtókat a hidegben, addig nincs joga senkinek vallási meggyőződésről írni. Előbb a történelmieknek kéne, már csak az időelőnyük okán is, de példát mutatni. Nem túl sok régi egyház hasonló akciójáról hallani, a katolikus és református pedig inkább elteszi karácsony alkalmából a pénzt, mint osztaná.

"""Ezek biztos a Soros és a Gyurcsány által felbérelt éhezők voltak. Ők azok, akik a Fidesz gyengítése ügyében akár éhezni is hajlandók, persze a Soros-bérenc szervezetek pénzén. (x)"""
Figyeljétek meg, az ünnepek után előáll valamelyik hollik-féle és előáll valami hasonló dumával. Ezt ingyen, minden jogdíj nélkül adtam nekik.
Pálinkás Pál
@namihami: Mindenben egyetértek veled,egyet kivéve...talán ezek az emberek is jobban örültek volna valami húsos ételnek,nem hiszem hogy olyan sokszor hozzájutnak...És mindenféle politika,vallás belekeverése nélkül...a vega kaja nem tápláló...nem véletlenül a növényevők egész nap tömik magukat...és mint írtam a hozzáállás dícsérendő...a kivitelezés kevésbé!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Mondjuk tíz kiló krumpli mégis többet ér, mint egy tálnyi főtt. Ja, hogy azt el kell készíteni? Sajnos igen, ha nem szereti nyersen.
Inkább áll hajnaltól délig a kajára várva, amitől estére újra megéhezik. Ennyit az ételosztásról: "...semmit nem ér ,de beszélnek róla!!! "
namihami
@Pálinkás Pál: Viszont KAPOTT egy tál MELEG ételt és az osztást végzők sem politikai, sem egyéb viszonzást nem várnak el. Ellentétben az ételt nem (vagy csak minimális mértékben) osztó történelmiekkel. És főképp, hogy a HITÜK tiltja az állati eredetű ételekkel való érintkezést is. Márpedig a megtermelésüktől az elkészítésig minden a saját kezük munkája.
@Eriksson: Azoknak, akik ott állnak sorba, nem biztos, hogy a jelenlegi életkörülményei (kikapcsolt villany, gáz, lakáshiány, stb.) alapján kérdéses, hogy a 10 kiló nyers krumpli többet jelent, mint a tányér FŐTT és FORRÓ készétel.
Könnyű nekünk a fűtött lakásban, tele asztal mellett verni a klaviatúrát, de gondolj bele abba, milyen lehet az erdőszélen, fóliasátorban élni. Ez a difi...
Pálinkás Pál
@namihami: Akkor csak belekeverik a hitet...és azt mindketten tudjuk hogy ez az egy tál étel,akár tele lehetett volna bélszínnel is ,szart sem ér..és csak jó PR fogás...Bármelyik egyház...,ismétlem bármelyik,majd akkor verje a mellét ,ha nem eseti ételosztást talál ki így Karácsony táján..az a 2000 adag paprikáskrumpli hozzávalókkal kijön 100 ezer alatti összegb ől...ennyi pénzért egy zsebkendőnyi reklámfelületet nem kapsz...nos ennek tükrében az ilyen egyszeri megmozdulások a hatáskeltésen kívül semmire sem jók!!!
Eriksson
@namihami: Azok, akiket említesz, nem a Blaha tér környékén tanyáznak. Messzebbről meg nemigen jönnek, szerintem.
Azért gondolj bele: Egy tál ételtől estig megéheznek, aztán folytatódik tovább a "nélkülözés" a következő Karácsonyig.
Sámannus
@Eriksson: Ez ravasz kérdés ugyanis a hiányt póló lehetőség adott méhszaroséknak, is épp a fenn maradó helyeken.
Veleda
Azért abba a paprikás krumpliba tehettek volna egy kis olcsóbb kolbászt is, hiszen nem maguknak főzték, hanem az éhezőknek.
Sámannus
@Veleda: Itt a szója kecsegtetett némi hús gyanánt, de azt hiszem olcsóbb és állítólag a modern étkezést is lehetővé teszi. Lőn ugyanis sok eledelben kiegészítő az emberiség egyik megmentője.
Veleda
@Sámannus: Egyidőben én is használtam szója granulátumot a darált húsos ételekbe.( fasírt, gombócok). De egyszer beletettem a tejfölös gomba paprikásba, de a látvány olyan volt, mintha valaki belehányt volna az ételbe. Na, akkor elment a kedvem tőle. Igazából, ha már magyaros ételről beszélünk, akkor főzzük meg úgy, ahogyan az való. Egy kevés lecsó kolbász szerintem jót tett volna vele. Meg aztán én úgy vagyok vele, ha valaki ad valamit, hát akkor az olyan legyen.
Sámannus
@Veleda: Egyébként kolbászba is teszik.:))
namihami
@Eriksson: És ha még azt az egy tál ételt se kapják, akkor nem estére éheznek meg, hanem már délre.
Ha jól számolom, ez pont egy MEGOLDOTT étkezés, még ha nem is állandó megoldás. De eggyel több kajalehetőség. És a pluszcsomag még valami keveset javít a helyzetükön. Más (állam, többi egyház) úgyse nagyon töri magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.