December 24-én kint járt a 24.hu stábja, hogy beszélgessenek az ételre várókkal, akik lehet, utoljára álltak sorba a Blaha Lujza téren. 

A krisna tudatú hívők által létrehozott Ételt az életért Alapítvány több mint egy évtizede szervez karácsonykor ételosztást a Blahán. Az első akciók még a Rókus kórház mellett voltak, aztán átkerült a térre, a Corvin áruház szomszédságába. Itt nagyobb a hely a több tonna élelmiszer és az emberek mozgatására.

Az évek alatt annyira tökéletesre fejlesztették az ételosztás gyakorlatát, hogy a többi felekezet is tőlük kér tanácsot, hogyan lehet ennyire zökkenőmentesen lebonyolítani az osztást.

Idén a 10 fokos decemberi tavaszban 1600 embernek jutott meleg étel december 24-én, de a krisnások 25-én és 26-án is osztanak, akkor, amikor a többi szervezet már nem. Azt mondják, az igazi tömeg ezen a két napon van.

A szervezők szerint valószínűleg ez az utolsó karácsonyi ételosztás a Blahán,

mert bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy jövőre nem rendezhetik meg a szokásos helyszínen, más helyet kell találniuk. A 24.hu-nak azt mondták, már ötletelnek, egyelőre azonban nem tudják, hol, de az biztos, hogy jövő karácsonykor is jóllakatják a nélkülözőket.

Címlapkép: MTI Fotó/Varga György

(24.hu)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mekkora gonosz szarcsimbóknak kell lenni ahhoz, hogy miután szétharácsoltak mindent, olyan emberekbe rúgjanak bele kéjes gyönyörűséggel, akiknek már semmi veszítenivalójuk nincs? Csak azért, hogy a migránsrettegő, szellemileg elzsibbadt híveik ne lássák a Blahán kanyargó-kígyózó három kilométeres sorokat karácsony szent és vérkeresztény ünnepén. Nehogy véletlenül beleégjen a retinájukba, és eszükbe jusson a szavazófülkék magányában. Nehogy
kiderüljön számukra, hogy a fröcsögve köpködött civil szervezetek nem a patás ördög földi helytartói. Abszurd? Nem, ez mégiscsak túl enyhe kifejezés. Szájba rúgni a társadalom
megmaradt önszerveződési lehetőségeit, akadályokat gördíteni az emberség útjába, kiütni azt a tál meleg ételt a legkiszolgáltatottabbak kezéből, kozmetikázni, de lehetőleg teljesen betiltani a valóságot csak azért, hogy az elvetemült rablógazemberség újabb négy évig kajánul vigyoroghasson a szarvasgomba mártásba fullasztott kaviár fölött.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Majd ha a számok úgy alakulnak mint Bözsi néninél, utolérjük a görögöket életszínvonalban. Tudod a többi meg mese.
karma1
@Donáld Tramp: Hulye! En egy fityinget sem vettem fel, nem is kaptam belole, de nem is ez erdekel, hanem az, hogy te siman nyomod a baromsagaidat, a valotlansagokat.
Toled kellene inkabb megszabadulni...
libellle
@Donáld Tramp:" Mert egy pórázon rángatott nép lett a világ egyik leggyönyörűbb és legszebb nemzetéből... Hát lóf@szt nektek IMF !!! :P :)" Valahogy vannak emberek aikinek butaságuk határtlan. A te nickneved is paradésan bizonyitja ezt az állaspontomat. A porázon és kirabolt meglopott, hülyeének tartott nép ti vagytok. A saját maffiozi kormányotok teszi mind ezt veletek. Az IMF-hez csupán annyit, hogy ök a kölcsönt 2,3 %-ra adták ellenben megköveteltek minden egyes cent elszámolását, amit pedig a maffiozi banda felvesz a szabad "piacon" az 7-9,5 % kamattal jár. De azt a pénzt arra költi amire akarja orbán és bandája. Legszivesebben a saját privát számláikra utlaják. De, visszafizetni nektek kell.
cikicakk55
@Donáld Tramp: Fletó kb annyira érdekel mint a GECI. Gyurcsány üzletember nem politikus. Orbán meg egy gerinctelen, tisztességtelen, hatalommániás diktátor. Kezd Észak- Kórea óriáscsecsemőjére hasonlítani. A te viládodban úgy köszönnek el,hogy Hülye! Legyen meg az örömöd: HÜLYE!
Köb Jani
Sok okos de nem szociálisan rászoruló Bp -ti megy ingyen ebédért nem főz otthon..., ez a trendi, és még a hírekben is rászorulóknak ismerik el! Nem lenne sorbaállás ha a kutya gumikat kellene
zacskóba szedni!
karma1
@Köb Jani: Pihend ki magad, aztan ne irogass ide baromsagokat, pihent aggyal... Mindenki jobban jar...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.