Más kormányoknak miért nem volt ennyi pénze, amit ezek nemcsak szétszórnak, de számolatlanul ellopnak? Már idejárnak a közel-keletről a pópák pénzért. És van nekik. Medgyessy kormányának és a többieknek miért nem volt? Van válaszunk, amely közel járhat az igazsághoz. Egyrészt a gyalázott Európai Unió pénze, amely euro milliárdokat jelent, másrészt megspórolják a népen. Azt a pénzt osztják, amit nem adnak oda az egészségügyre, oktatásra, a pedagógusoknak, a közalkalmazottaknak, nyugdíjasoknak. Más kormányok azért voltak mindig szegények, mert egyrészt nem ömlött be az uniós pénz, másrészt ami volt, azt odaadták az embereknek. Most az embereknek pénz helyett, szolgáltatás helyett ellenségeket és az ellenség gyűlöletét adják. Ez elég, kielégíti őket. Más kormányok egyetlen nem létező ellenségtől sem mentették meg a népet, muszáj volt a jólétükkel foglalkozni. A munkavállalók jelentős részéből nem csináltak közmunkást. Nincs se rendes munkabér, se munkanélküli segély, tömegek...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Éppen ezért az Uniónak már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Éppen ezért az Uniónak már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt.
mackoka46
A gyermekeink jövőjét éljük fel. Még ez a kevéske is hitelből van, mert minden mozdíthatót elloptak.
F_Viktor
@peterkelemen: Nem lepődök meg ha 18-ban több uniós bizottság látogat majd Magyarországra, akik ellenőrzik hová költötték orbánék a pénzüket.
csipetke
Mint laikus,nem értem,hogy az EU miért nem vizsgálja,hogy hova költik a pénzeket?Attól tartok,a cikk minden szava szentigaz.(sajnos)
peterkelemen
@F_Viktor: Az ide kevés. Simán korrumpálhatóak. Az Unió vezetőinek kell eldönteni, hogy tovább pénzelik Orbán diktatúráját vagy végre megjön az eszük és befagyasszák mindaddig amíg ezek a bűnözők vannak a hatalomban. Amíg pénzelik egyúttal hiteltelenítik az Uniót is. Sajnos nagyon rossz úton járnak.
kissé felnőttem
Látják is, tudják is, de köszönik mindenki jól van , no problem 1000 km ám brüsszl. ugy Fábrissan is.
dr. prédikátor
Honnqan honnan, Hát brüsszeleztek egy kissé a gecik!!!
F_Viktor
@csipetke: @Horizont: @peterkelemen: Jogosan álltok, állunk értetlenül, hogy miért engedte meg eddig is Brüsszel, hogy eurók milliárdjait tüntesse el orbán rezsime.
Többször írtam, hogy az unió nem volt felkészülve erre, ezért a nemzeti kormányok kezében hagyta az uniós források felügyeletének jogait. Az OLAF csak akkor lép működésbe, ha a csalás nyilvánvaló, nem ugrik minden oknyomozó újságíró/site észrevételére.
Ez volt idáig. De ez év közepétől már látszik, hogy Magyarországgal szemben már más a hozzáállásuk, de sajnos még mindig megadják Lézeréknek a lehetőséget a magyarázat adására.

Jogos @Horizont: észrevétele is:
"már ki kellett volna lökni maguk közül a fideszt de kell a szavazatuk a Néppártban ugye."

Igen, egy lehetőség, hogy a Néppártnak a szavazatok szempontjából szüksége van a fityeszre.
Bár a Néppárt soraiból is egyre több kritikát kap a magyar kormány.

DE! Elnézve a Lengyelországnak szánt szankciókat, hogy ilyen gyorsan kiosztották nekik a sallert (orbán már 2012-ben megérdemelte volna!), két okra gondolok.

1) Magyarországot még mindig Németország, Merkel védelme alatt áll Brüsszelben.
2) Magyarországról már lemondtak az EU-ban, viszont Lengyelországot nem akarják elveszíteni, elvégre egy 38 milliós országról beszélünk, Németországgal határos, rengeteg EU-s befektető pénze landolt ott. Tehát nagyságrendekkel nagyobb befolyással rendelkezik Brüsszelben, mint Magyarország. Putylerhez fűződő barátságot meg sem említem.
peterkelemen
@F_Viktor: Az meg pláne eleve amatőr ha erre nem voltak felkészülve. Időközben már régen felkészülhettek volna, korrigálhattak volna. Ráadásul itt nem csak lopásokról van szó hanem az Alkotmány eltörléséről és a jogállam szétveréséről. Mutassa meg nekem valaki azt a jogszabályt miszerint az Unió támogathat egy diktatúrát. Én nem tudok ilyen jogszabályról. Sajnos nagyon, de nagyon rossz úton járnak és nem csak ezen a téren, de sok másban is. Az Unió határvédelme pocsék. Totál mindegy, hogy ezt a menekültek hozták ezt most a felszínre vagy nem. A lényeg miféle állam az, ahol simán le lehet építeni a demokráciát, szét lehet verni a jogállamot és totálisan védtelenül hagyják a bent lakó népeket? Bakker határvédelem mindenhol van bármerre mész a világon. Még az óriási tengerek által körbevett Ausztráliának is van méghozzá kőkemény.
F_Viktor
@peterkelemen: Magyar demokrácia:
Emlékezz, 2013-ig jöttek a bírálatok rendesen Brüsszelből a sajtószabadság és a fékek/ellensúlyok lebontásával kapcsolatban (amik miatt a lengyelek azonnal megkapták a fenyítést!). Ezután a magyar választókra bízták a döntést, a hogyan továbbra, nem szóltak bele a magyar belügyekbe.
2014 után számomra is rejtély mi történt, miért ez a nagy elnézés, de Merkelre tippelek, hogy ha nem is orbánt, de a magyar népet védi az unióban.

Határvédelem: Unión belül teljesen felesleges, sehol sem jellemző. A külső határokat pedig úgy védik, mint évtizedekkel ezelőtt ahol nem volt vasfüggöny.
human
Egy szakember azt mondta a tévében, hogy olyan szinten lopják az EU pénzeket, hogy miután jelentősen csökkennek majd az EU támogatások észre sem fogja venni a lakosság, mert addig sem fordították rájuk.
F_Viktor
@human: Észre fogja venni a lakosság, mert a megszűnő EU-s pénzeket majd a lakosságtól fogja beszedni a rezsim.
Grafix69
@F_Viktor: Így is beszedi , már a fingásér is adót kell fizetni , csak az ilyen Vajna Nemzeti Arany Hörcsögöknek nem kell.
F_Viktor
@Grafix69: Hidd el, lesz még ennél rosszabb... Sokkal rosszabb.
peterkelemen
@F_Viktor: Igen, ebben igazad van. Szerintem Martin Schulz jobb lenne :D Az nagyon nem csípi Orbánt és ezerszer keményebben bírálja. Írjunk neki levelet, hogy helyezzen még nagyobb nyomást Orbánra :D Minél többen írunk annál nagyobb az esély, hogy foglalkoznak vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.