Az LMP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogtalanul helyezett kilátásba büntetést pártjuk irodabérlésével kapcsolatban.

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról: megküldték észrevételeiket a számvevőszéknek azon jelentéstervezetről, amelyben a párt gazdálkodását vizsgálta, és amelyben 8,8 millió forint bírságot helyezett kilátásba. Mint mondta, tételesen cáfolták a számvevők megállapításait arról, hogy alacsony lenne az LMP 400 ezer forintos irodabérlési költsége.

Az LMP szerint jogtalan az ÁSZ büntetése

Fotó: LMP

A szóvivő koncepciós eljárásnak nevezte a vizsgálatot, és kijelentette: az ÁSZ a törvényi előírások ellenére sem hozta nyilvánosságra, milyen módszertan szerint nézte át a pártok irodabérlésének pénzügyi adatait. Még azt az értékbecslői véleményt sem adták át számukra, amely alapján 600 ezer forintra taksálták a bérleti díjat – fűzte hozzá.

Az LMP azt is kifogásolja, hogy a számvevőszék döntésével szemben nincs fellebbezési lehetőség, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Kijelentette: a Fidesz újabb szintet lépett a demokrácia felszámolásában, amikor az egykori fideszes képviselő által vezetett ÁSZ-t a kampány szereplőjévé tette. Az ÁSZ a Fidesz meghosszabbított kezeként politikai alapon osztogat büntetéseket, ezért működése most már közelebb áll a választási csaláshoz, mint azokhoz a feltételekhez, amelyeknek meg kellene felelnie – mondta az ellenzéki politikus.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Itt az idő hazamenni
nepszava.hu/image/?id=440089&th=x
A népnek joga van a kormányt elzavarni!
youtu.be/kQld6YVgmDs
Hát, igen, sok mindent kivettek a kezünkből, De azt, hogy Magyarok vagyunk, és a MAGYAR nép ha egyszer (!) összefog, azt talán nem kéne Orbán Úr(!)nak megvárnia. Emlékezzünk csak vissza egy kicsit, hogy anno hogyan vélekedtek rólunk.. "A Magyarok nyilaitól ments meg Uram minket." Igaz nyilaink már nincsenek, de van más egyéb a tarsolyunkban(!), amivel győzhetünk. Csak bizony össze kéne fogni, mert ugye egységben az erő, de míg ez nincs meg, addig Ők vannak uralmon. Egész egyszerűen Tőlünk függ, meddig! Mikor nyílik fel a szem, és ébred rá a tudat, hogy tenni kell valamit. Nem szükségszerű szenvedő alanynak lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Shikari: Te hülye...látom román az anyanyelved...Mi lesz veled ha bukik a duce???
bencemacska
@karma1: január, 5. 13:54
Az a baj nem kell a pénzt befizetniük, hanem meg sem érkezik a számlájukra!
Pálinkás Pál
@Shikari: Hát...ha te vagy a magyar akkor valóban nem vagyok az...ne is említsenek a tefélékkel együtt...
Pálinkás Pál
@Shikari: nem sokat kell gondolkodni,mert hála nektek a magyar lassan szitokszónak számít ...persze a kormánynak szól a dolog,de az emberek ezt nemigen teszik hozzá...mellesleg fényesen jelzi az ország állapotát hogy a csúti tolvaj..1.5 millió gyengeelméjű hívével még hatalmon van!!! fideszbirkázunk...de az az igazság hogy a másik oldal legalább annyira birka!!!és annyira kisajátítottátok a "nemzeti"' jelzőt,hogy tisztességes ember már okádik tőle!
Pálinkás Pál
@Shikari: tudod ez adig igaz...amíg feltűnik valaki az ellenzéki oldalon ,aki karizmatikus...legalább úgy fanatizálja a tömeget mint a törpe...és akkor feltolhatod magadnak akár a 2.3 millió agyhalottat is...aki majd szarik a bebetonozásokra,letojja az orbán által hozott törvényeket, és minimum szigorított fegyházba vágja az egész korrupt bagázst életfogyt...
Eladott Ország
@Shikari: tegnap 20:13; És 2,3 millió a magyar! Nem is tudtam , hogy ennyire fogyatkozunk. Hol van a meghirdetett családépítő program?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.