A magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása jelentősen javította a fenntarthatóságot, a strukturális reformok nélkül nem lehetett volna végrehajtani a költségvetés konszolidációját, és nem lehetett volna megalapozni a következő évek béremeléseit – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A jegybank közleményében azt írja többek között, hogy a 2010 utáni intézkedések – mint a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása és a korhatár előtti nyugdíjazás szigorítása – összességében nemcsak a nyugdíjrendszer korábbi pénzügyi hiányát csökkentették, hanem jelentősen javították a rendszer fenntarthatóságát is.

A nyugdíjrendszer bevételei immár a 2030-as évek közepéig fedezhetik a kiadásokat, azaz mintegy 20 évig biztosítottak az egyensúlyi állapot melletti nyugdíjkifizetések. A magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása nagymértékben segítette a költségvetés válságkörülmények ellenére is sikeres konszolidációját, valamint a Magyarország elleni túlzott-deficit eljárás megszüntetését.

A magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása következtében a költségvetés hiánya évente több mint 300 milliárd forinttal javult. 

Címlapkép: Pixabay/geralt 

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása következtében a költségvetés hiánya évente több mint 300 milliárd forinttal javult. ""
És milyen jól fog jönni ez a pénz az új focipályákhoz vagy a most született unokám pelenkáihoz, rugijaihoz és bodijaihoz. A lányom úgyis kevesebb lábon állhat most.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Hellcat: Tudom ekkor lett a hitelem törlesztője 82 ezerről 156 ezer Ft. !!!
Sámannus
@papa.49: Ez bizony aranyat érő mondás a bíróságon 50 évet is jelenthet a tettes társaknak.
ittott
igen fenntartható. az egészségügy hathatós segítségével. dicsőség a holtaknak
Yoda69
Na ja, nem kell kezelni a 3,2 ezer milliardos toket, mert elloptak. Amit nem kell kezelni az valoban eccerubb dolog.
Hellcat
@papa.49: Hát a fidesz kitalálta a devizahitelt aztán itt pedig kiszolgálta a bankokat a forintbedöntéssel...csak az idióta fidesznyikeknek nem állt össze a kép.
papa.49
@Hellcat: Igen a lakossági deviza hitelezés 2001 ME. Orbán Viktor a mnb. elnöke Járai Zsigmond, akkor miről is beszélnek !!!
A bedöntésben oroszlánrész a hülye Kósáé, a Szíjártóé, meg a Matolcsié !!!
Az első megrendítő ütés volt mikor a kupaklaja azt mondta ,,úgy állunk mint a görögök,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.