Nem szeretnék ugrándozni azon, hogy Mester Ákos 2011-ben azt írta, túlmozgásos vagyok a tengerentúlon, amikor fasiszta diktatúrának nevezem az Orbán-rendszert. Inkább hálás vagyok azért, hogy finoman fejezte ki ellenvéleményét. Általában elmebetegeztek, meg is maradt ez bizonyos körökben eposzi jelzőmként. Remélem, ők lesznek az első áldozatai az Orbán-rendszer koncepciós eljárásainak, amelyek a választás után elindulnak (noha, ezek a jellemtelenek azok, akik nagyon vigyáznak arra, hogy ilyen velük ne történhessen meg). De akkor is tudtam, hogy Mester Ákos legjobb meggyőződése szerint nem ért velem egyet, ezért az iránta érzett tiszteletem semmit nem változott. S örömmel olvastam, hogy Kasza László megrendítő cikke után, amelyben bejelentette az országból való végleges távozását, megváltoztatta a véleményét. Mester Ákos kimondja, diktatúra van. Minden elismerés érte. Milyen kár, hogy a felismerés hat évet késett.

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
"Ez diktatúra volt már 2011-ben is. A diktatúra bevezetését a “fülkeforradalomra” hivatkozva Orbán bejelentette már a 2010-es választás éjszakáján. Emlékeztetnék arra, hogy Magyarország közjogi berendezkedése nem változott azóta, amióta én a rendszert fasiszta diktatúrának nevezem. Nem a NER változott azóta, hanem egyesek most veszik észre, s a becsületesebbek bevallják."

Bizony ez így igaz.
peterkelemen
"Ahol nincs demokrácia, ott nem légüres tér keletkezik, hanem önkényuralom. Már akkor is azt írtam, hogy Mussolini sem olyan fasizmust csinálna 2011-ben, mint amilyet 1928-ban. Ezek lopakodó diktatúrák. 2012-ben egy “Média és Demokrácia” című projekttervben már ezt írtam: “lopakodó diktatúrák jönnek létre, melyek az ismert önkényuralmi rendszerekhez képest leplezettebb formában jelennek meg, ezért nehezebb azonosítani őket. Az új típusú autokráciák a demokrácia külső kereteit megtartják, de a demokráciát a belső lényegétől megfosztják. Látszólag demokratikus felhatalmazással lebontják a jogállamot”.

Lehetett ezt a formai különbséget már 2011-ben is látni. Csak észre kellett volna venni. Ezek a modern diktatúrák nem szüntetik meg a demokrácia látszatát, és ebben rejlik az erejük. Ha az eddig ismert diktatúrák kliséit követnék, akkor hamar megbuknának. De a külső látszat más. A kérdés, hogy mi alapján ítélünk: a külső forma vagy a belső tartalom alapján. Külső formájukat tekintve ezek a rendszerek demokráciák (vagy fosztóképzővel ellátott, “még demokratikus” rendszerek). Belső lényegük azonban diktatúra.

Ez azt jelenti, hogy a látszólag létező demokratikus intézmények látszatok csupán. Nem léteznek, mert nem működnek. Egyetlen ember hozhat minden döntést, ahogy az egykor volt Alkotmányunk fogalmazott: “a kizárólagos hatalmat kontroll nélkül gyakorolja”. Ez a rendszer megfojt, kényszerít, megaláz, kifoszt, elveszi a szabad életvitel lehetőségét. A látszattal fojt meg, a hazugságból fakadó tehetetlenség öl. Ezért addig él, amíg ez a látszat fennmarad."

Nagy igazságok ezek és ezeket bezzeg nem írja le a egyetlen Magyarországon működő sajtó sem, mert gyávák.
Sámannus
Ezzel a beszólással má orbánt erősíti. Papi kevés vagy mint csilihez az aludttej..
Rockxy
Mesterelvtárs üzent a börtöncella legmélyéről. :D

Gyakorlatilag akkora a diktatúra, hogy bármit megtehetsz, csak ne légy balfasz!
Vannak már vállalkozások, akik szembeszálltak a navval és nem fizetnek adót a zorbánnak.
Találd meg a valós infókat, itt van minden a neten!
karma1
Nem kedvencem Bartus, rettenetesen ambivalens.
Persze, kulfoldrol sokkal jobban ra lehet latni a hazai politikara, foleg ugy, hogy az embernek nem mossak at percenkent az agya't.
Azzal egyutt o se legyen annyira buszke a demokratikus orszagara, amiben el, mert trump eppen most szarja tele a ventillatort, csapja pofan a demokraciat, es nagyon kevesen emelik fel a hangjukat ezert - azokat azonnal el is hallgattatja a vitorlashaju.
Uzenem Bartusnak, hogy most meg o tegyen valamit azert, hogy az o hazajaban alakul masszivan a diktatura, lehet ellene fellepni - amig me'g lehet, ugyebar...

A bojkottot mar tul keso lenne meghirdetni, akkor kellett volna eloszor felemelni a hangjukat az embereknek a rendszer ellen, amikor BARMILYEN megmozdulast be kell jelenteni annak a kormanyzatnak, amelyik ELLEN hivjak eletre a megmozdulast.Magyarul: orbantol kell engedelyt kerni arra, hogy ellene tuntethessenek, mert kitalaltak a "polgari engedetlenseg" baromsagos fogalmat, amivel elkerultek a "forradalom" es a "felkeles" szavakat...
Hogy lehetne egy olyan orszagban bojkottot hirdetni, ahol 3 ember 5 fele huz???
Abban a pillanatban, hogy a nagyobb ellenzeki partok megertik a bojkott lenyeget, es visszalepnenek, abban a pillanatban az orban altal - es az o meghosszabbitott jobbkeze, az NVI altal - frissen bejegyzett 400 kanmupartocska tagjai AZONNAL belepnek a legures terbe, es ezerrel adjak le a szavazataikat, vagyis lottek a bojkott lenyegenek, a legitimalas elleniseg bemutatasanak. Hiaba mondanak a nagy partok, hogy jo, nem megyunk el szavazni, nem legitimaljuk ezt a mocskos rendszert, ha ezek a kispartok - amik pont kizarolag erre a celra alakultak csupan - lelkesen elrohannak szavazni? A szavazatok a nepszavazas masnapjan teljesen mindegy, hogy kitol jottek, "szaguk" nincs, akar Romaniabol, akar ezektol a kis senkiktol jonnenek, mar benne lesznek az osszes elszamolasban.
karma1
Folyt.: Ha a bojkottot akarok megertenek, hogy orban teljesen jogosan mondhatja, hogy "kerem, ez a valasztas demokratikus volt, tetszettek volna forradalmat csinalni" ( akarcsak a szavazofulkekben is) - akkor a demokratikus kulvilag (akik el sem tudjak kepzelni, mire kepes ez a kis naci) azt fogja mondani, hogy nem erti a magyarokat, miert nem mentek el erre a nepszavazasra, hisz demokratikus volt?
Akkor kellett volna ennek a lagymatag, sz@rt sem ero ellenzeknek felemelni a hangjat, amikor az Alkotmanyt megszuntette orban egy tollvonassal - ezzel egyutt a demokraciat is - es ezzel lehetove tettek orbannak a tovabbi illiberalis fejlodest, a lopast, a korrupcio Alapkatyvaszba emeleset visszamenoleges torvenyekkel - mert mar akkor kellett volna bojkottalni AZOKAT a torvenyi valtoztatasokat.

Ez a nepszavazas NEM orban akarata, hanem egy megmaradt demokratikus torveny utolso vegrehajthato intezkedese - ha ezt most az emberek kihagyjak - mert orban is kihagyna legszivesebben, annak ellenere, hogy lassan gyakorlatilag csak ot lehet megvalasztani meg a fideszt , megis fel a valasztasoktol -, akkor mar nem lesz tobb demokratikus lehetoseg - meg "latszat-demokratikus" sem, mert ha orban gyoz, akkor akar el is torolheti teljesen a valasztas intezmenyet.
Es ne feledd,. meg bo 2 honap a valasztasig, ami alatt orban meg a szuksegallapotot is bevezetheti, amikoris EGYALTALAN nem koteles megtartani a szavazast.
Akkor erre mit mondasz? AKKOR majd kene lepni, es kinek?
Mert ez erosen benne van a pakliban. Ez lesz neki egyedul a jarhato ut a gyozelmehez, mert egyre tobb gazsag kerul elo az internetrol.
Ha szuksegallapot lesz, mit javasolsz AKKOR a demokracia megvedesere?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.