Miután Kövér László a napokban nyilvánosságra került hangfelvétele nem sok kétséget hagy afelől, hogyan is áll a jogállamiság Magyarországon, nézzük a mutatókat. Kijött ugyanis a World Justice Pojekt idei jelentése, amely szerint Magyarország a jogrend minősége szempontjából a dél-amerikai államok szintjén van.

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: maszk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maszk
A magyar jogrend mutató egyre romlanak:
!!! Európában már csak Bulgáriát előzzük meg. A magas bevételű országok között pedig az utolsók vagyunk, még Trinidad és Tobagóban is szilárdabb a jogrend, mint nálunk. !!!

!!! A legmegdöbbentőbb azonban mégis az, hogy az adatok alapján Iránban, Afanisztánban meg Moldovában van akkora hatalma a kormánynak, mint itt. Orbánék például még Nigéria, Vietnám, Kazahsztán és Panama kormányain is túltesznek. !!!

!!! A korrupció mértéke az iránit és a tobagoit is megelőzi, a kormány átláthatósága Kenya és Guatemala szintjén van. !!!

Szégyen !!!
simmering73
A jogrend minősége szempontjából a dél-amerikai államok szintjén van ez a kóceráj. Ez is eredmény. Igen, Nigériában van kormány, itt viszont csak egy fideszhorda garázdálkodik.
Peller Anikó
@Shikari: igazad lehet, a kormányzó igen ügyesen tartja kordában a seggnyaló bandáját, tkp a hazaáruló is ül, de a csöcselék megjelölé süket még nem hallottam.
kokopelli
@simmering73: Tarthatnának már annak a szellemileg nincstelen fideszes hordának
egy kis fejtágítót!Olyanok állják (szeretnék)a sarat, akiknek a szelemi szintje az "ab
szolút 0"-pontnál stagnál! Még jó hogy sí-sapkát kapnak a csuticsodától melegß@rral!
Rockxy
Amerikában sincs hatalma a kormánynak.
Ott a bankárkaszt irányít.
Ugye, milyen fasza! :)
Itt van,1,5 perctől:
drive.google.com/file/d/0B7xEKIi8scp5M3BKN3dwZF8wWGs/view?usp=sharing
Dehát...senkit nem érdekel... :)
kereső
@Peller Anikó: akkor,mivel libsik is a köznyelv szerint!-ismét orbán lesz a liberális internacionálé alelnöke?Ez a shikari vadász már biztosan tud valamit.
Csizmás Kond
...és mégis kinek kéne Magyarországon a hatalmat gyakorolja ?
maszk
"Minden politikai hatalom alapja a társadalom hármas felosztása. Eszerint vannak a Nélkülözhetetlenek, a Támogatók, és a Lecserélhetők.
...
Az, hogy az adott politikai rendszer demokrata vagy autoriter (azaz diktatórikus), attól függ, hogy e három csoportnak milyenek az arányai a társadalmon belül.

A demokratikus rendszerekben ez a három csoport egy fordított piramisra hasonlít: a legszélesebb réteg a Nélkülözhetetleneké, mivel a demokratikus keretek miatt a Vezetőnek a lehető legszélesebb népréteget kell megnyernie a hatalomra jutáshoz (elvi esetben a szavazók 50+1%-a). Ezt követi a Támogatók csoportja, akik a Vezető szervezetét működtetik. Az ő arányuk mindig rendszerfüggő, egyes országokban kisebb, másokban nagyobb. De a legkisebb csoport egy demokráciában mindig a Lecserélhetőké. Azoké az embereké, akikre nincs szükség se a hatalom megszerzéséhez, se a megtartásához, ergo, a Hatalom soha nem is fogja figyelembe venni az ő igényeiket.

Az autoriter rendszerekben ezzel szemben éppen fordítva van. A legkisebb csoport a Nélkülözhetetleneké. Minél kevesebb embert kell megfizetnie a Vezetőnek a Hatalom fenntartásáért, annál nagyobb szeleteket lehet szétosztani a közös „tortából” az egyes embereknek (és magának is). A következő csoport itt is a Támogatóké – szervezetre, bürokratikus keretekre minden hatalomnak szüksége van. Az autoriter rendszerekben pedig végül a legszélesebb csoport a Lecserélhetők csoportja. És minél diktatórikusabb egy rendszer, annál szélesebb ez a csoport."

kolozsvaros.com/2018/02/05/a-ner-a-fejekben-van/
Peller Anikó
@Shikari: aggódom érted, megárt a túlzott igyekezet. Főleg ha ekkora hülyeségbe torkoskodik.
Hellcat
Nyilván ezek után ide akar jönni a sok migráncs afrikából amikor a jogrend nem üti meg nálunk az ottani mércét.
kokopelli
@Shikari: te meg azzal vagy egyszinten,amit ma reggel lehúztam a ßop-
tató gazdáddal együtt,aki a jobboldalon közelít a "nazi"-khoz! ?--)))
magyarbakancs
@Shikari: Mi az ,hogy hazaáruló?
Mert elszeretettel mondogatják a politikusok és a Fidesz szimpatizánsok ezt a szót.
Peller Anikó
@magyarbakancs: hazaáruló az aki például pénzért árulja a hazát az araboknak. Amit aztán ellop, de ez már nem hazaárulás hanem a kedves vezető ars poétikája.

Aki meg ehhez teljesen leépült módon aprópénzért tapsikol az meg meg megélhetési padkány.
kokopelli
@Shikari: ,...akkor mi a f@ßt vársz el te barom? Csak így tovább? Ki mondta azt te
orbáénnyalonc: "Folytatjuk!"? A lopást ? Meséld már el te fideszes szellemi toprongy?
Havi általányban nyalsz,vagy kommentenként fizetnek te "fidesznazi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.