A Pest megyei kettes választókerületi fórumon, amit a Közös Ország Mozgalom szervezett, Tóth Zoltán, az MSZP és a DK jelöltje azt mondta, ők már több helyen visszaléptek, a 106-ból jelenleg 46 jelöltjük van, az MSZP-vel koordinálnak, de ha a pártvezetők úgy állapodnak meg, ő itt is kész visszalépni az LMP miniszterelnök-jelöltjének javára és kampányolni is mellette. Azzal a feltétellel, ha a visszalépés kölcsönös.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Szél Bernadett Tóth Zoltán helyett? Nem túl jó cserének látszik.
Egyetlen pozitívum lehet benne. A Vezér leváltása. De miért pont itt, ahová semmi nem köti? Csak nem a biztos befutás lehetősége?
Szemző Áron--a Rézangyal hivatalos partiarca--azért ez egy komolyabb vállalkozás annál, hogy egy piabáróra bízzuk (a Rézangyal egy pálinkafőzde márkája). A Kétfarkú legalább humoros.
Béla333
@namihami: 08.58
Tájékozódj!
Szél Bernadett abban a körzetben indul, ahol él!
namihami
@Béla333: A Tóth Zoltán is. És szakmailag (fogod?) szakmailag jobb. Ne csak dumáljon az új Parlamentben, hanem értsen is hozzá.
Béla333
@namihami: 09.03
A választási ügy valóban egy bizonyos szeglete a politikusi szakmának, de van még e mellett vagy száz másik, amiben meg Szél Bernadett a jobb!
Pl. abban is jobb Szél Bernadett, hogy a korábbi időszak bűnözőivel nem hajlandó összeállni!
Ez ér annyit, mintha valaki ért a választási jogszabályokhoz!
namihami
@Béla333: Nem ez az LMP volt az, amelyik többször alászavazott a Fidesznek? Vagy azok nem tartoznak az általad megnevezett csoporthoz? Ez így, ebben a formában, kissé szelektívnek tűnik.
Béla333
@namihami: 09.31
Nem, az a DK volt meg az MSZP.
Az LMP úgy szavazott, ahogy akkor a legjobb volt! Az országnak! Egyszer volt ilyen, az alkotmánybírók megválasztásánál.
Pálinkás Pál
@Béla333: Te...rosszul emlékszem hogy bernike posványoson kupaklalával egyelte sorost???Vagy ő nem tartozik a bűnözői kőrbe??? Esetleg azt is rosszul tudom hogy fenntartanátok a bűnözök által adott szavazati jogot a románoknak???Eléggé szelektív memóriával rendelkezel...Tipikus fideszes vagy...rögtön elhasalsz a kamu dumáddal...
Béla333
@Pálinkás Pál: 09.37
Valóban részt vett egy nyílt vitán Szél Bernadett. Nincs ebben semmi probléma szerintem.
Sokkal tisztességesebb ez, mint egy szekszárdi borospincében mutyizni a Fideszesekkel, ahogy a DK tette!
namihami
@Béla333: @Pálinkás Pál: Mit tegyek ehhez hozzá? Vagy nem így volt?
Egyébiránt, hol szavazott együtt (bármiben) a Fidesz a DK-val vagy az MSzP-vel?
Amit Pálinkás Pál írt az tény, Te csak idevetettél valamit. Tényeket--kérlek.
Béla333
@Pálinkás Pál: 09.37
A szavazati jog meg nem olyan valami, amit az egyik évben odaadunk, egy következőben meg visszaveszünk.
Bár ez neked magas lehet, mint tyúknak az ABC!
JAJMÁR
@namihami: Attól lenne ellenzék egy ellenzék, hogy soha nem szavaz együtt a kormánypárttal? Igaz, sima ügy: van a kormány, ami megmondja mi lesz, és van az ellenzék, az meg nem támogatja.

Akkor aztán nincs szükség se hozzáértésre, se gerincre, még be se kell járni a Parlamentbe. Kb. tényleg így működött ez az ellenzéknek nevezett valami...

Az országot meg szétlopták. Ők együtt!

Felemlegetni most, hogy ki mikor és miért kivel lehet, de mi változik ettől meg? Ha már a Szél Bernadett feketetésére egyetlen megszólalást sikerült összekaparni és folyton felemlegetni, mint valami "véres kardot", esetleg a többi politikus nagyívű pályafutását, és a honnan hova eljutását mind egzisztenciális, mind világnézeti és értékrendbeli változásait is hozzá kellene tenni.
De hagyjuk.
Ugyanazt gondolom, amit a Szél Betti! Szakítani kell a múlttal, a rossz a beidegződésekkel, a kibicsaklott demokráciánkkal és a jelenlegi nem demokráciánkkal, és a rossz, felszínes, semmire se jó, pusztán öncélú "együttműködésekkel". Kellene adni egy esélyt valami újnak, és nem a régi ugyanazt folytatni. Ezzel az összefogásos ellenzékkel semmi nem fog változni.
namihami
@Béla333: Kb. tízezren, százezerszer írtuk már le minden fórumon, hogy a szavazati jog nem járhat olyanoknak, akik nem itt élnek, nem itt adóznak, TB-znek. Hiszen ezek a mi nyakunkon élősködnek, mi fizetjük azt is, amit ők vesznek ki abból a kalapból, amibe soha, semmit nem tettek bele. És akkor még a kiküldött százmilliárdos fejpénzekről nem is beszélünk.
Nem lett volna ellenemre egy olyan megoldás, amiben TISZTELETBELI (a fenti lehetőségek nélküli) állampolgárságot kapnak. De az, hogy én (mi) fizetjük az ő költségeiket, az már tényleg röhej. És ha ennek a visszavételéhez bármilyen lehetőség adódik, akkor azzal élni kell.
Tetszi- nem tetszik egy rétegnek, mi fizetjük. Nem is szólnék, ha itt benn már minden rendben lenne, de azért ugye erről szerinted sincs, lehet szó.
Béla333
@namihami: 09.42
Tessék a tények:

"Mostantól állami vezetők hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzéseken
Az eddigi, egy hónapja bevezetett közbeszerzési törvény nem tette lehetővé, hogy különböző közjogi méltóságok, állami vezetők, illetve hozzátartozóik közbeszerzéseken induljanak.
Tiltották az összeférhetetlenségről szóló szabályok.
Csakhogy most átírták ezeket a szabályokat:
A TILTÁS CSAK AZOKRA A HOZZÁTARTOZÓKRA VONATKOZIK, AKIK AZ ÁLLAMI VEZETŐKKEL KÖZÖS HÁZTARTÁSBAN ÉLNEK.
A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be hétfőn, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett a Demokratikus Koalíció képviselői és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott."
index.hu/gazdasag/2015/12/01/kozbeszerzes/

A jelek szerint csak arra emlékszel, amire akarsz?
Béla333
@namihami: 09.58
Én sem értek egyet a szavazati jog ilyen kiterjesztésével, de azzal sem, hogy az egyik évben bevezetjük, majd egy következőben meg visszavesszük. Aztán újra és újra?!?!
Béla333
@namihami: 09.42
Az MSZP is érdekel?
Tessék:

"Az MSZP véletlenül szavazta meg a TAO-pénzek titkosítását
Mint írják, az MSZP nem támogatja a társasági adókedvezmények (TAO) felhasználását titkosító törvénymódosítást, és ezt korábbi sajtótájékoztatójukon is világossá tették. Az MSZP képviselői tévedésből szavaztak igennel a kormány javaslatára, ezt már jelezték is a parlament jegyzői irodájának, és a javaslatot elutasító szavazási szándékát jegyzőkönyvbe vetette:
a tévedésért elnézést kérünk."
hvg.hu/itthon/20161011_Az_MSZP_veletlenul_szavazta_meg_a_TAOpenzek_titkositasat

Nem is ebben az országban élsz, ugye?
namihami
@JAJMÁR: Az általad említett egyetlen eset ugyan több, de a glória valóban mégis az a bizonyos bírószavazás volt. Az tette végképp lehetővé a Fidesznek, hogy az AB-t totálisan maga alá gyűrhesse.Ezt követte a Szájernéni-féle affér. Ez nagyot lépett a bírói kar kontra jogállam mérkőzésben.
Minden párt (az eddig hatalomban levők) sajnos benne voltak a lopásban. És nincs kislopás vagy nagylopás, de azért a mostaninak nézd meg a méreteit. Minden tolvajt el kell itélni, de akkor induljon is vizsgálat. Most elmondhatod ezt?
És ne a velünk szembenálló legyen mindig vezetőszáron, a mienknél pedig nincs ok a vizsgálatra se. Berniék könnyű helyzetben vannak, nem loptak, mert nem lophattak. És ez, a választási arányok láttán, továbbra is így marad. A nagy elkülönülés továbbra is a biztos melegedést és fizetést fogja jelenteni a Parlamentben, minden felelősség nélkül.
namihami
@Béla333: A véletlen hülyeség nem fedi a szándékos alányalást. Sehol nem írtam, hogy az MSzP a szellemóriások gyülekezete, de a kettő nem azonos.
Véletlenül sz@rbalépsz vagy direkt beletaposol. Más kategória...
Pálinkás Pál
@Béla333: Bizony...nem kellett volna odaadni,ilyet rajtunk kívül egy ország csinált...Románia a moldávokkal...büszkék lehettek hogy követtétek őket...
Pálinkás Pál
@Béla333: Szó sem volt nyílt vitáról...jó mély benyalás volt a fidesz felé...fenn van a neten a videó...nézd meg,aztán mutasd belőle a vitát!!!
Béla333
@namihami: 10.10
Nem sopánkodni kell, hanem lépni: ha azt mondja az LMP, hogy megújítja a közéletet, tisztábbá, korrupciómentessé teszi az országot az elmúlt évtizedek politikusi bűnözéséhez képest, akkor rájuk kell rakni azt a terhet, hogy tessék! Mutassátok meg!
Az hülyeség, hogy azért szavazzunk az eddigiekre, az eddig bár "bizonyított" mutyibrigádokra, mert már tudjuk, hogy milyenek!
magyarbakancs
Ha ere az LMP nem tesz gesztüst akkor megérdemli,hogy ki essen a parlamentből.
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.17
Hülye úr! Az LMP nem szavazta meg a szavazati jog kiterjesztését!
Tájékozódj, ne csak vagdalkozz!
JAJMÁR
@namihami: Az AB látszatintézmény volt már az LMP szavazása előtt is. A bíróságokról azt gondolom, hogy többségében tisztességes bírókkal van tele. (Tényleg elég 1-2 korrumpálható egy-egy kényes ügynek, amiket rájuk szignóznak) Szájerné kevésbé volt eddig hatékony, mint a Polt, de nyilván szorongatják.
A lényeg: mindazokon változtatni kellene, amiket felsoroltál.
Olyan indokkal, hogy az LMP még nem lopott - "mert nem lophatott" írod, de ez nyilván feltételezés -, nem tartod egyenrangú partnernek a már lophatottakkal szemben?
Tényleg fölöttük jár :)
Igen, sajnos a médiák manipulálása, a régi motoros politikusok és beidegződések, a múlt, a megszokás, nagy úr!
De azt kapjuk amit megérdemlünk :(
namihami
@JAJMÁR: És félek, hogy áprilisban, a hívők és határontúli potyásaink aktív részvételével, továbbiakban is azt fogjuk kapni. Nem veszítenek, mert nem veszíthetnek. Már csak büntetési okokból se.
És a jól elkészített választási szabályoknak köszönhetően a teljes ellenzék (mind) is kevés lesz a váltáshoz. Ha mégis 50% alatt lenne az eredményük, akkor biztos vagyok a Jobbik (persze véletlen) odacsapódásában. Tudod :: ""Összenő...""
A lopás miatti összehasonlítás nem elsősorban az egyenrangúságról, hanem a részükről megnyilvánuló erkölcsi fölényről szól. Ez pont olyan, mint annak a szűzlánynak a bíráló megjegyzése, akit sose akartak megkettyinteni. Könnyű szűznek lenni, ha nem kellesz senkinek.
namihami
@Béla333: Az hogy az újak még nem loptak, az csak helyzeti előny. Nem volt módjuk.
Azt írod, hogy a régieket nem szabad újra helyzetbe hozni.
Honnan vagy abban olyan biztos, hogy a régiek újra lopnának vagy ezek az újak nem kapnának rá az ízére. Vajon mi tesz annyira biztossá, hogy a régiek csak olyanok maradhattak, mint voltak? És az újak Szent Ferenc közvetlen rokonai? Biztos?
namihami
@JAJMÁR: És még annyit. Azt írod látszatintézmény volt. Akkor se állok be közéjük. Ha nem szeretem a banánt, akkor sem állok oda , ha ingyen adják. A látszatot is kerülöm, ha egyébként se értek vele egyet. Az összemosás lehetőségét is kerülöm.
Béla333
@namihami: 10.46
Nekem elegendő az, hogy olyan programjuk van, ami ha bevezetésre tudna kerülni, azzal jelentősen vissza tudnák szorítani az állami korrupciót.
A közbeszerzésektől kezdve a korrupcióellenes ügyészségig!
Persze lehet olyan valaki, mint amilyen te vagy: ez nem kell, ez nem elég, neked az a reménység elegendő, hogy a már bizonyítottan korrupt, tolvaj, a hátunk mögött a lopott közpénzt a Fidesszel szétosztó pártok/politikusok hátha nem úgy tennének a továbbiakban.
Szerintem te nem ismered az emberi természetet. Ha valaki ellopott 10 millió Forintot és erre újra lehetősége lenne, akkor szerintem nem fogja azt mondani, hogy köszi! Én már ezt nem veszem el, én már eleget loptam, nekem ez már nem kell!
Aki egyszer hozzányúlt a közöshöz és azt büntetlenül megúszta, legközelebb is hozzá fog nyúlni, mert azt reméli, hogy azt is meg fogja úszni!
namihami
@Béla333: Te is reményt írsz, én is.
Az, hogy már lopott, nem biztos, hogy újra fog. Pont úgy, mint az a hit, hogy ugyan eddig nem lopott (mert módja se volt), tehát ezután se teszi. Biztos? Arról nem is szólva, hogy helyi szinten levő (csak pl. LMP-s) esetén se lehetünk biztosak a tisztakézben.
Éppen az emberi természet az, amit én --Egy kosár alma-effektusnak---nevezek. Tegyél be egy rohadt almát és a többi is az lesz. Semmi nem igazolja, hogy a most tiszták, ha meglesz és élhetnek, a lehetőséggel, nem lesznek pont olyanok, mint az eddigiek. Az eddigiek nagytöbbsége se köztörvényes mentalitással ült oda, csak a lehetőség tette azzá. És ez mitől ne lenne igaz a most soron következőkre is. Te mondád:: emberi mentalitás.
JAJMÁR
@namihami: Igen! De ahhoz, hogy valami mégis változzon, bizalmat kell adni valakinek, vagy valakiknek. Ha mindenkiről azt feltételezed, hogy korrupt és tolvaj, mert vagy lopott, vagy lopni fog - mert ha majd megteheti akkor fog -, egyrészt az esélyt dobod el, másfelől a már bizonyítottan lopót felmented, hiszen az meg abbahagyhatja...

De elítélni csak azt lehet, aki megtette! Aki pedig megtette, az besározódott. A másik meg tiszta.
Egyébként miért ne tehette volna az LMP, vagy a Szél? Simán!
Ehelyett a Hadházi sorra nyomja az arcunkba a kormánytagok és rokonaik ügyeit.

Én sem értem az AB-s történetet teljesen, de még mindig úgy gondolom, hogy nincs nagy jelentősége. Ha lenne még más, nagyobb horderejű történet is, de ez bagatell ahhoz képest, ahol ma állunk. A Szél Bettiben tudok bízni, persze azt is tudom, hogy nem képes csodákra!
namihami
@JAJMÁR: A leginkább azért irigyellek, mert Te még tudsz bízni valakikben.
Lehet, hogy vénülök, de bennem ez a hit már elég halványan pislákol.
namihami
@JAJMÁR: Lehet, hogy a szövegeim egy DK, MSzP és hasonlók felé tendelnánák, de sajnos, ennyi pofáraeseés után én már 95%-ban egyiknek se hiszek már.
Véleményem szerint az egészet úgy, ahogy van, a legjobb lenne felrobbantani és valahol, valakikkel újrakezdeni. De ebben, akár kormány volt, akár ellenzék, már szivem szerint egyik brigád se vehetne részt. Csak sajnos azt is tudom, hogy ez illúzió. Ilyen nem volt és nem lehet.
Ahogy, márcsak a korom miatt is, de megélni se fogom.
És ez a teljes állami apparátusra vonatkozhat.
bencemacska
@namihami: ma, 11:35
Nem tudom milyen ME lenne Szél Bernadett, mert nem is értem mit mond. De ez az én hibám, én vagyok öreg, én hallok rosszul!
Más: Az LMP a Védegyletből indult, amikor még nagyon védték a bánáti bazsarózsát.
Hova lett a zöld mivoltuk? Nem láttam őket a Ligetben.
Más : volt egy nagyon harcias tagjuk, akit kértek a PM-esek a szakadáskor, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ő maradt az LMP-ben, mert ő alapító tag. Nagyon rövid idő múlva kirúgták, mert nézeteltérése támad ex-feleségével gyermek láthatási ügyben! /Nem tudom kinek volt igaza, nem akarok állást foglalni!/
Van egy tagjuk, akit feljelentett a Momentum, mert embereket /nőket is/ zaklatott a rendezvényükön. Nem tudom igaz-e, de nem rúgták ki az LMP-ből.
Lehet, hogy mindkettő ártatlan, lehet, hogy mindkettő bűnös. Nem tudom.
DE: azt tudom, hogy egyik szegény, a másik gazdag.
Érdemes néha Ertsey Katalint is olvasni, aki az LMP-ből kilépve diplomáciai állást vállalt a Fidesznél!
Pálinkás Pál
@Béla333: Az már csak hab volt a tortán,az állampolgárságot sem kellett volna,aki arra igennel voksolt az szememben mind hazaáruló pártállástól függetlenül...és ugye tudod hogy kik szavaztak nemmel??
Béla333
A gond az lehet az LMP-vel a DK-sok szerint, hogy ők nem csak a Fideszt számoltatnák el egy független korrupció ellenes ügyészséggel, hanem a velük a háttérben mutyizó MSZP-t is és így a belőlük kiváló DK-s politikusokat is.
Ez a Fideszes disznók börtönbe kerülése mellett a velük lopkodó másik oldali politikusokat is érinthetné.
Ezért akkora az igyekezet, hogy vagy olvadjon fel a többi, magát demokratikusnak hazudó ellenzéki párt között, vagy legyen bármi más, csak nehogy kormányra kerüljenek.
A Fidesz mellett az MSZP és a DK is ezért dolgozik!
Éppen ezért: Hajrá LMP!
JAJMÁR
@namihami: Sajnos így van. De hogyan jöhetne létre valami más, amikor minden megszületendőnél azonnal megkeressük, hogy na ugye, ő se különb? Mindig a rosszat kiemelve? lemenve a legapróbb részletekig is érte, de kell, a rossz bizonyság ?
Ha más nincs akkor csak annyi, hogy "azért nem lop, mert nincs lehetősége", meg mit akar, hiszen kicsi a népszerűsége? (Mintha az valami tőlünk független tulajdonsága lenne az indulónak, mi eleve elvárjuk tőle a népszerűséget :) )

Belekötni mindenáron! Inkább kell a biztos rossz, az már olyan kiszámítható!?
mindez igazolása annak, hogy ami ma a politikában történik, azt fogadják el, a megváltoztatásától félnek, sajnos az illiberalizmus népakarat!
Orbán érzi és kihasználja! Okos, nagyon okos :(

(De "Isten malmai lassan őrölnek", és semmi sem tart örökké, szóval ne add fel!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.