A Vörös Hadsereg közel 80 ezer fős vesztesége nagyobb volt a fővárosban, mint a lakosságé, valamint a német és magyar védők áldozatainak együttes száma. 1945. február 13-án véget ért Budapest ostroma és a főváros német megszállása. Emlékezünk erre is becsülettel és tisztelettel!

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Shikari: Tény, hogy Hitlertől megszabadulni nem mindenkinek jelentett felszabadítást. Volt, akinek gyász volt, igaz? Gondolom, közéjük tartozol te is?
advocat
Azért a Vörös Hadsereg a győztes jogán itt maradt. Az amcsik is a nyugati oldalon. Jó. A különbség azért szembetűnő, de Jaltában így osztották le. Mi meg az utolsó csatlós voltunk. Szívtunk és szívunk ma is. Köszönjük vitéz lóbányai úr! És az oroszok elüldözték a németeket, akiknél azért ha nyertek volna, esetleg ugyanaz lett volna német felsőbbrendűséggel. Esetleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.