Itt nem nemzeti tőkésosztály épül, csak éhes disznókat engedtünk a vetésbe. Az Aranyborjú című magyar filmet 1972-ben forgatták. Főhőse, Bender Oszkár így ecsetelte a milliomos Kovács úr életét: „Ön már zsenge ifjúkorában rájött arra, hogy a magántulajdon megsértése aránylag nagy kockázattal és viszonylag szerény haszonnal jár. Áttért tehát a közvagyon sokkal kisebb kockázattal, ám annál nagyobb haszonnal járó területére.”

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Több mint relevancia

Az mno.hu „Az Elios–Tiborcz-ügy két tanulsága” című írása világos meglátásai mellett úgy tűnik még árulkodik is

Az írásban több világos megfogalmazás is olvasható, hogy csak a két legfrappánsabbat említsem:
„Ön már zsenge ifjúkorában rájött arra, hogy a magántulajdon megsértése aránylag nagy kockázattal és viszonylag szerény haszonnal jár. Áttért tehát a közvagyon sokkal kisebb kockázattal, ám annál nagyobb haszonnal járó területére”
illetve
„itt nem nemzeti tőkésosztály épül, hanem csak éhes disznókat engedtünk a vetésbe.”
Azonban én ennél többet is felfedezni vélek a cikkben. Nem tudom, hogy mennyire volt direkt és főleg, hogy mennyire megbízásos vagy csak saját kútfő, de nagyon úgy tűnik a Simicska említés, annak megfogalmazása, és tartalma erősen aspirál arra, hogy a G-nap eljövetelének szükségszerűségét okadatolja! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pöpec
@karma1: Hallatlanul jókat írsz.
De tudod mi a különbség a pesszimista és az optimista között? A pesszimista jobban értesült.
Kérdés, annyira szarban van-e mára Hódmezővásárhely, hogy már elküldenék a NER-t? Persze én ettől lehetek pozitív, de valszeg becsapnám magam. És én erkölcsös ember vagyok... (Lehet kacagni.)
" megteheti, de mar nem olyan egyszerűen, mint azelott." Ezeknek soha nem voltak gátlásai. Ha lettek volna ma nincs alaptörvény. Hogy csak a legfinomabbat említsem. És a korábbi robbantások, 2006-os események, gyilkosságok Váradi András és társai, stb. mind azt bizonyítják, hogy puha dolgok mint pénzügyek, mennyire alul vannak a lehetséges diktatórikus eszköztárban.
Vajh mennyi pénzt loptak el eddig népünktől orbánék? Ha ennek nagyságrendi becslését elvégezzük, rá kell jönnünk, nem adják oda simán a hatalmat. Még éhesebbek lettek.
karma1
@Pöpec: Vagy a pesszimista csak siman gyomorbeteg,...:o))) Tudod, hogy ez is osszefugg.. Nem veletlenul savanyu, sovany emberek a pesszimistak, negativak...:o))
Teged becsuletesnek tartalak maximalisan, es persze sokkal jobban ertesultnek nalam.
De az elejen azert nem voltak ennyire ovatlanul, nyilvanosan maffiozok. Akkor meg szamitott Simics velemenye , aki ugyan a magyarsagra szabaditotta a fides$$-t, de amikor latta, hogy a vonaton nincs fek, akkor azert kiszallt ebbol a vesztebe rohano (kormany)gepezetbol...
Mostanra nem ehesebbek lettek, hanem mar regen a felelem az elsodleges hajtoereje a hajmereszto cselekedeteiknek.
Vegulis mindegy, hogy MIERT lopnak, - mar a HOGYAN?-ra is csak legyint a magyar -, csak a vegeredmeny lebeg a szemuk elott: kialakitani a kiraly betonbiztos tronjat, aztan mar lehet konnyebben lopni.
Es hidd el, a felelem eleg nagy ur. Kepes volt csaladokat, baratokat osszeugrasztani a migranspolitikajaval, meg ugy altalaban minden lepese csak a rombolas volt.
Nemcsak a sajat nepetol kell rettegnie, hanem attol a 20 000 + 1300 papiron letezo migranstol is, de foleg a 20 000-tol, mert ha most veszitenek, akkor ki fogja visszafizetni olyan kondiciok mellett a letelepedesi kotvenyek arat, + kamat+ hozamot.? Tudom, hogy az kotelezo lesz a kovetkezo kormanyra is, de hallottam olyat is, hogy egy kovetkezo kormany felvenne kolcsont, es megerne neki elobb visszafizetni a kotvenyeket kamat es hozam nelkul, amivel kitakarithatnanak egy komoly koltsegvetesi tetelt.
Van egy olyan erzesem, hogy azt az elso 100 milliot amit az oroszoktol lehivott, azt erre a celra hasznalja fel, mivel az elos 433 letelepedesi kotvenyest most marciustol kell elkezdeni kifizetni. Te tudsz szamolni, - szamold ki, mennyi ez a penz, ami jelenleg NINCS benne az allamkasszaban. Kozben meg egy kapavagas sem tortnet Paks2-n. orban az a kisstilu bunozo, aki egyszerre ket bandanak is dolgozik, mikozben neki is van teljesitenivaloja. Tudod, mi jar az ilyeneknek.;o)))
Manhattan
@karma1: A Tiborc fiú eddig túl nagy biztonságba érezte magát, és ez jellemzi a tetteit. Fiatal meggondolatlan és hisz az öregnek, hogy minden rendben van és lesz, csak érezd jól magad. Nézz rá erre a butaképű parasztgyerekre, azt sem tudja mi a led, nemhogy cégei vannak!... Ez is egy báb... Bevették a buliba, kapott kis morzsát és most viszi a balhét , hogy mentse a fatert.
bakegya
Katona József: Tiborc panasza

Katona József (1791–1830)

Ő csorda számra tartja gyülevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kívánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.

Ő táncmulatságokat ád szüntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak - tegnap egy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kívánkozunk

Ők játszanak, zabálnak szüntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztulnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített
Az érinthetetlen orbán vejkó sikeresen zárkózott fel az EU polgárai közé-a SÁRA nevű lányának mennyit gurítottak az államkasszából???-arról is mély hallgatásba burkolóznak a médiák-pedig az is érdekelhetné a magyar adófizetőket.
karma1
@Manhattan: Probalna neki nem hinni, holnaptol mar nem lenne az orban klan tagja... tiborcz nem csaladtag, hanem bunsegedi bunreszes...Probalna BARKI a puhos akarata ellen menni a csaladban vagy a szuk oligarcha korben...Az mind megoszthatna a szobajat Aniko asszonnyal Kecskemeten...
Pöpec
@karma1: Gratulálok Márki-Zay Péternek nagyarányú győzelméhez. Jó beszédet mondott kb. 20:00-kor. Csalódtam az ATV-ben, nem közvetítette - ellenben a HÍR TV élőben igen. Nálam leszerepelt az ATV, és nem most először.
Okos polgármester lesz, szedheti ki a csontvázakat a szekrényből. Mennyi bűncselekmény lehet ott... De most épp hogy beugrottam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.